јади си иста храна но помала количина.... пиј многу течности и внесувај многу овошје .. спотувај на пример трчај ама стави на стомакот кеса или нешто што ќе можеш да го испотиш .. не јади благо многу и не пиј газирани пијалоци верувајј помага
И јас имам проблем со стомакот. На интернет има прееемногу диети и начини на исхрана па не знам ни до што да се држам веќе. Ве молам за помош, што не треба а што е пожелно да користам во исхрана кога имам намера да го губам вишокот од стомакот?
Јас немам ваков проблем стомакот ми е рамен и тоа без некој посебен напор туку само со обично вежбање..За сите кој сакаат рамен стомак само вежбајте и секако течностите не ги заборавајте
http://www.crnobelo.com/zivot/fitnes/30559-za-pocetnici-5-minuten-trening-za-ramen-stomak Овие помагаат?
ако држиш само диета или воопшто да не јадеш по цели денови стомакот создава повеке масти и.... НЕ прерипнувај ги оброците 3 задолжително но гледај да се по здрави... и вежбај Кардо (30 мин) па потоа 30 мин за стомакот (само не стопачни бидејки дефинитивно не помагаат) има вежби на интернет и вежбај си и за гзот и за нозите и раците бидејки и тие се важни
Сум ги вежбала сите овие вежби подолу и помагаат https://www.youtube.com/results?search_query=workout for abs Но сега почнувам со Кардио и + тие вежби па да видеме што ке биде... инаку вежбањето треба да биде за целото тело а не само за стомакот.. важно е и за газот,раците и нозите... а и грбот.. а за нив вежбите се најлесни и најбрзо се постигнуваат резултати .. барем по мое искуство Еве кои се користи вежби за газот
Abs are made in kitchen pravilna ishrana, kardio i dva pati neledno e dovolno vezbanje na stomachni spored mene bidejki so vezbanje na drugite muskulni partii se aktiviraat i stomacnite....
Девојки, почнав да вежбам ама од стомачните шо ги правам само кичмата ме боли, тој најдолниот дел пред задникот. Не знам дали е од шо не сум разгибана ( а не сум ич) или е нешто друго. Ми е страв да не се повредам а следниот тренинг... Ако има некој стручен или нестручен а знае, give advise...
Ne gi pravis pravilno. Kicmata mora da ti bide zalepena na pod, nesmee da ima mesto megu kicmata I podot. Svitkaj gi nozete vo kolenata za da ja zalepis kicmata na pod I taka pravi gi stomacnite.
Исто така пред да вежбаш растегнувај си ги мускулите, многу е важно да ти биде телото загреано пред да почнеш со посложени вежби и откако ќе завршиш со истите задолжително треба повторно да ги растегнеш мускулите.
На почеток ќе ја наместам залепена ама ми се изместува во текот на вежбањето. Ќе го имам ова на ум...
Па би можело, но практикувај и некои други вежби, трчај, скокај на јаже, стомачни.. Така ќе имаш поголем ефект и за побрзо време.. таман за лето хаха
Луѓе значи вака.Ве молам за помош. Не сум дебела но сепак имам "салце" на стомакот сакам да го ослабнам а несакам да ослабам во другите делови на телото нозете, градите и задникот. Па да прашам дали некој имал такво искуство и дали е потребно строго диета и фитнес истовремено? Поздрав!
за рамен стомак најбитна е исхраната и потребно е пиење многу вода а ако сакате тониран стегнат стомак само стомачни во комбинација можете да пиете аминокиселини како јас и го топи непотребното масно ткиво