Здраво девојки,значи јас немам проблем со килажата. Слаба сум,но цел живот имам проблем со стомакот. Секогаш ми е голем,секојдневно се соочувам со надуеност,што и да јадам и пијам безразлика дали е здраво или нездраво мене ми се прави огромен. Но проблемот е што и кога не ми е надуен ми е поголем од тоа што би требало да биде. Дали некој друг се соочува со ваков проблем? Дали имате некој совет за мене? Фала ви многу.
И јас имам проблем со стомакот, мислам друго се можам да затегнам, почнав да правам ативно вежби 2 месеци, али стомакот неможам ,за јадење си јадам се али не пртерувам количински, две три кришки леб. Тешко се средува.
Не знаев каде да го поставам прашањево, ама ајде тука. Дали некој користи справа за затегнување и оформување на стомачните мускули, 6 pack ems? Дали има некакви ризици? На ова мислам:
За 2 недели -8 кила. 5 пати во неделата водно и 1,5 км кардио. Без леб, благо,сок и јадење после 18 00.
Еден од моите омилени ликови, иако слабо го слушам, многу фино објаснува зошто една вежба може да помогне а зошто не. Има многу материјал, и з гледање, и за учење и за вежбање
Калориски дефицит + трчање или возење точак (+ вежбање стомачни ама минимално) = рамен стомак. Од моја гледна точка мислам дека само ако ги вежбате стомачните тие само че го набијаат уште повеќе стомакот и зад fat belly сеуште ќе бидат, а стомакот че биди поиспакнат..
Јадам овошје секој ден,внимавам на исхрана благо скоро ич не јадам понекогаш може некоја коцка црно чоколадо Но имам голем проблем со стомакот,и јас не сум сигурна дали може тоа да го средам После две бремености стомакот ми е како вишок кожа и незнам дали тоа може да се среди Вежбам дома со видеа од интернет теретана со две деца неможам Па ако има некој поискусен да ми каже што е најдобро да јадам и дали можам оваа да го средам
Здраво женски, Јас само што почнав оваа недела на фитнес, имам 60 кила и сум 160 цм висока. Внимавам многу на исхраната и доста имам истражувано. Имам проблеми со стомачево и дебелината околу шијата. Целта ми е да се спуштам на 53 кг. Дали е поарно да почнев првин кардио да ослабам.. Со трчање, рипање јуже итн, па тогаш фитнес или со фитнес ќе ослабам и ќе го стегнам телото?
ПОМАГА.Пијам и за 2 нед веќе стомакот ми спласна значи не сте дебели туку подуени од не балансирана исхрана..
СЕКОЕ утро 1 чаша јогурт со 2 лажици семиња микс од Зегин сончоглед,тиква и нез точно другите шо беа заборавив со моментот пијам и стварно предобро е.Ви препорачувам
Даа.Битно да имаш активност..Пушти весела музика играј всоба треси сеЕм делува на расположение ем цело тело се се активира.
Секоја редовна физичка активност ќе му помогне на телото да изгуби масти односно да намали килажа (секако мора да има калориски дефицит, значи балансирана исхрана). Е сега, со некои вежби побрзо е до рамен стомак а со некои побавно. Реално, за рамен стомак не постои вежба која може да го израмни толку брзо како трчањето. Значи за највидливи и најбрзи резултати - џогирајте. Потоа следат сите други кардио вежби и дигањето на тегови.