Можеби не е соодветна тема... Некое чаре за подуен стомак? Јас имам премалку килограми во однос на висината, значи немам вишок. За време на циклус сфаќам, арно ама и вода да се напијам стомакот ми се дуе. Не внимавам нешто посебно на исхраната, уствари и ништо не јадам (и то ми е грешка). Знам дека е индивидуално и зависи од повеќе фактори, дека различна храна различно влијае на секој, веројатно постои нешто за спас. Помагајте во однос на исхрана, секоја препорака за тоа шо треба, шо не, е добредојдена.
Свесна си што ти е грешката. Не може да не внимаваш што јадеш и да очекуваш добар feedback. Не му е убаво на желудникот и затоа се осеќаш лошо и поддуено. Поддуеност предизвикуваат различни работи кај секој различно, затоа ти препорачувам да зборуваш со нутриционист и да го средиш начинот на исхраната.
Не беше за мене. Јас и онака редовно вежбам. Другар ме убедуваше дека биле ефикасни, јас го убедував на спротивното. Ме интересираа и други мислења
Нее, ова се само уште еден куп глупости што не функционираат. Не е ни возможно да работи до степен да ги оформи мускулите.
Бар мал калориски дефицит (мора) и кардио... точак, трчање можеш и пешачење ама не ко да си шеткаш него малку по енергично.
Дали дебелеат водите што се со вкусови како добра вода актив, велнес, баланс? Можеби не е за овде прашањето но не видов друга тема.
Се што е умерено не здебелува. Проблем е коа претеруваме хаха. Обичната вода нема никаква калориска вредност. Овие со вкусови (и јас ги сакам) имаат калориска вредност. Ако не се лажам околу 16-17 калории на 100 милилитри. Сеа ако се напиш чаша 250мл внесуваш да заокружиме 40 калории, 4грама фруктоза и тамо нешто друго ситно (овие ствари можеше да си ги провериш на декларацијата на шишето). Шо реално не се ништо страшно. Ама ако испиеш цела флаша од 1.5л денеска, си внесла 250 калории од водата и 60 грама фруктоза. Пример мене ми се битни калориите за да сум во дефицит за да губам масти. За 250 калории можам да изедам 3 варени јајца, 20-30 грама кашкавал и кришка леб намачкана со путер а со нив ќе внесам 20-25 грама протеини меѓу другото. Или пак за помалку од 250 калории после тренинг ќе јадам 60 грама овес со 150мл млеко, една дозерка протеин, и лажица какао - и така ќе внесам 50 грама протеини. Ако целта денес ми е 1600 калории, на овој начин ќе имам доручек шо ќе ми даде енергија, ручек шо стварно ќе ме засити, и вечера шо ќе ме држи, а во исто време сум у калориски дефицит. И плус ќе остане и нешто за една или две ужинки. Ако испијам 250 калории у вода, автоматски ќе морам да си скратам од цврста храна и хранливи материи. Ова не значи дека нема да испијам чашка од некој пијалок што го сакам, се додека знам дека е во мали количини. Незнам дали објаснив јасно, ако имаш плус прашање слободно...
Без разлика колку и да вежбаш ако не си у калориски дефицит, никогаш нема да го имаш рамниот стомак. Been there, done that.
Батали калории, не си го губи времето. Неможиш да знаеш кога и колку калории ќе потроши организмот. Внимавај само на хидратите, друго не ти треба.
MyFitnessPal е многу едноставна и е наменета баш за тоа. Ако нешто ти треба помош за користење пиши ми.
Во стомакот сум како бремена жена... Не сум широка, но стомакот ми е издуен како да сум во почетокот на бременоста... Побарав совет од матичната која диета да ја земам и таа ми рече 'Е да бе... Диета... Не ти треба да ризикуваш зарем сакаш да се разболиш?'. Во ред, нема диета да држам. Што треба најмногу да избегавам од храната? Кои вежби би ми ги препорачале за рамен стомак?