Единствен редослед што постои е дека побрзо се губат висцерални масти а потоа субкутани. Што е спротивно на тоа ти што го зборуваш. Другото - дали прво ќе ти се примети ослабнат струк или раце е работа на генетика и хормони и секој легитимен извор ќе ти го потврди ова. Примени си го својот совет и отвори гугл, книга, што сакаш наместо да се инатиш за џабе. Жените имаат повеќе масно ткиво точно, не е точно дека кај сите е складиран најмногу во стомакот туку е повторно индивидуална работа и доволен е еден поглед на светот околу тебе.
Не сите складираат масти и слабеат по ист редослед. Јас најбрзо слабеам во стомакот и струкот, а поспоро во нозете. Складирањето на масти на стомакот многу пати е и хормонски поврзано, па не е доволно само диета или вежбање.
Килажа намалувам обем исто ама стомакот ми е како растегната вреќа. Абе има ли некоја мајка која после пораѓај заличела на човек? Или да не се надевам на тело повеќе?
Зависи каква ти е ситуацијата. Дали е сало во прашање, растегната кожа, дијастаза, комбинирано, итн. Јас од бременоста имам разлабавени ѕидови на абдоменот, разлабавен пупак, дијастаза од пупакот надоле и вишок/растегната кожа во пределот под пупакот. Сето тоа може да се среди само со пластична која кошта 90.000 денари на државно, односно го наплаќаат приватно. Ако е сало во прашање, и те како можеш да го средиш со добра исхрана и физичка активност.
јас мислам дека е дијастаза и малку растегната кожа во комбинација со еден тон сало. Има скоро 5 год од пораѓајот. Почнав од денес со вежби препорачани за дијастаза па ќе видиме
И крупен човек кога ќе ослаби, после стомакот муе како вреќа, кожата е провисната. Само со тренинг се решава и внимавање на исхраната. Ама стомакот и не треба да го загрижува никој посебно. Сета вишок енергија од храната најлесно и најбрзо се складира во стомакот и затоа најмногу масти и липиди се наоѓаат тука. И да ослабиш или вие како после пораѓај, вишокот на кожа бара интезивен тренинг за стомак. Во теретана сите шо вежбаат, набилдани, ама сите со стомаци зошто јадат и ставаат маса, ретко кој оди на дефиниција. Битно е преку алишта да не се познава многу, кога ќе почни е тогаш е проблем, иначе не треба да загрижува зошто е како резервоар еден вид на сета вишок енергија. За рамен стомак, за да нема ни кожа ни сало, интезивни тренинзи за стомак, кардио, и пазење на исхрана, нема џанк фуд, храна со многу шеќери и јаглехидрати и храна со многу заситени масти, повеќе храна со протеини, здрави масти и зелени салати.