Како до рамен стомак?

Discussion in 'Фитнес' started by CutieDoll, Jul 9, 2010.

1. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Тереса, кардиоваскуларни вежби ти се сите оние што го забрзуваат метаболизмот привремено (додека вежбас и саат време после тоа) и се најпогодни за слабеење.

Во нив спаѓаат пешачење, трчање, возење велосипед, вежбање на статичен велосипед или на елиптична справа (орбитрек) исл. Значи секоја активност која е без тренинг со тежини спаѓа во кардиоваскуларни вежби или аеробни.
    Вежбите на аеробик, зумба исто спаѓаат во оваа група.

Teresa94 likes this.
  2. Alesii

Alesii Популарен член

Најдобар начин за рамен стомак ти се стомачните :)

3. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Јас се преморувам дури до 12 та мин од трчањето.... уфф... а имам само 52 кг.. не да сум мн дебела него сакам стомакот да си го ослабам -.-

4. bebolino

bebolino Истакнат член

probaj so hula hop,jas vrtam 30 min sekoj den veke podolgo vreme i poznatite spojleri ili ljubovni pernicinja ivceznaa a stomakot mozam da kazam deka sega mi e ramen
    [mod-kirilica:3j3og1nf][/mod-kirilica:3j3og1nf]

5. nela.oh

nela.oh Истакнат член

Проблемот е што никогаш неможиш да влијаеш само на делот што ти сакаш. Ќе ослабиш целосно, не само на стомак. Ако си слаба во другите делови, лошо ќе е да доослабиш. Неможиме да го програмираме телово да слабее одреден дел (за жал :D).

Кардиоваскуларните вежби се најефикасни за слабеење, ама кај тебе ако има малку вишок само на стомак, пробај поинаку да го стопиш, повеќе вежби насочени на стомачниот дел, не се префорсирувај со трчање.

Alesii likes this.
  6. Ale.Ambrosio4

Ale.Ambrosio4 Истакнат член

И јас имам стомак (и тоа голем) се запишав на фитнес пред 1 месец но сеуште нема резултати :(

7. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Ја сум слаба на другите делови од телото само стомак имам, не многу.. малку така перничиња хахаа не ми е многу голем хх.. Сакам да го затегнам ама тешко ми оди топењето на тоа сало на стомакот -.-

8. Swisslion

Swisslion Активен член

Jas sakam da slusnam i vase mislenje, kolku jas bi mozela da oslabnam ako 3 meseci eprekinato trcam po 1h na den.? a mi trebaat da oslabnam okolu9/10kg ? Pozdrav

9. savana

savana Популарен член

10. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Искусните британски фитнес-тренери Аманда Урсел и Ники Ватермен направиле одличен план како за само 5 дена да добиете рамен стомак. Темел на оваа рутина се неколку совети, а за сите оние кои ќе се придржуваат до нив, резултатите се загарантирани.Доколку се чувствувате тешко и надуено, а се грижите како ќе изгледате во новата облека специјално купена за некој настан, вистинско време е да се посветите на создавање здрави прехранбени навики.

Положба и џвакање
    Главен фактор е да сте седнати додека јадете и да џвакате пополека со затворена уста. Што подолго трае џвакањето на еден залак, толку помалку ќе јадете.

Избегнувајте сокови и пијалаци
    Засладените овошни сокови, засладените минерални води и газираните пијалаци се богати со калории и го дујат стомакот. Затоа практикувајте да пиете само вода кога сте жедни.

Избегнувајте вештачки засладувачи
    Вештачките засладувачи кои содржат сорбитол, манитол и лактитол, се варат во цревата на стомакот каде што голем број бактерии се хранат со нив. Поради тоа абдоменот и цревата создаваат дополнителни гасови кои го отежнуваат варењето на храната. Најдобро е да се користи кафеав шеќер, но во мали количини.

Внимавајте на отпорниот скроб
    По правило скробот е лесен за варење, но постои и скроб кој е отпорен на ензимите за варење на храната. Тој не успева да се апсорбира во тенкото црево, па така несварен поминува во дебелото црево. Поради ваквиот скроб, цревата често се дујат. Овој скроб го има во гравот, бананите, оризот, компирот и печурките.

Избегнувајте зеленчук кој дуе
    Гравот, кромидот и зелката се дел од намирниците кои најмногу го дујат стомакот. Во деновите кога сакате да изгледате совршено, гледајте да ги избегнете.
    Пијте пробиотици
    Добрите бактерии од јогуртот, помагаат при варењето на храната да се намали количеството на воздух во цревата, а научниците од универзитетот во Манчестер докажале дека пробиотиците ја намалуваат и надуеноста на стомакот.

Намалете со солта
    Стручњаците тврдат дека ограничувањето на количината на сол која ја внесувате во организмот на само 3 грама дневно, може значително да ја намали подуеноста на стомакот. Солта се врзува со водата и со тоа предизвикува подуеност. Најголемиот дел од количеството на сол, луѓето ја внесуваат преку закуски, чипсови, грицки и слично.

11. His-Cinderella

His-Cinderella Активен член

Ако се ослабува кога треба да се јади пред или после вежбањето?

12. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Доколку се чувствувате тешко и надуено, а се грижите како ќе изгледате во новата облека специјално купена за некој настан, вистинско време е да се посветите на создавање здрави прехранбени навики.

Положба и џвакање
    Главен фактор е да сте седнати додека јадете и да џвакате пополека со затворена уста. Што подолго трае џвакањето на еден залак, толку помалку ќе јадете.

Избегнувајте сокови и пијалаци
    Засладените овошни сокови, засладените минерални води и газираните пијалаци се богати со калории и го дујат стомакот. Затоа практикувајте да пиете само вода кога сте жедни.

Избегнувајте вештачки засладувачи
    Вештачките засладувачи кои содржат сорбитол, манитол и лактитол, се варат во цревата на стомакот каде што голем број бактерии се хранат со нив. Поради тоа абдоменот и цревата создаваат дополнителни гасови кои го отежнуваат варењето на храната. Најдобро е да се користи кафеав шеќер, но во мали количини.

Внимавајте на отпорниот скроб
    По правило скробот е лесен за варење, но постои и скроб кој е отпорен на ензимите за варење на храната. Тој не успева да се апсорбира во тенкото црево, па така несварен поминува во дебелото црево. Поради ваквиот скроб, цревата често се дујат. Овој скроб го има во гравот, бананите, оризот, компирот и печурките.

Избегнувајте зеленчук кој дуе
    Гравот, кромидот и зелката се дел од намирниците кои најмногу го дујат стомакот. Во деновите кога сакате да изгледате совршено, гледајте да ги избегнете.

Пијте пробиотици
    Добрите бактерии од јогуртот, помагаат при варењето на храната да се намали количеството на воздух во цревата, а научниците од универзитетот во Манчестер докажале дека пробиотиците ја намалуваат и надуеноста на стомакот.

Намалете со солта
    Стручњаците тврдат дека ограничувањето на количината на сол која ја внесувате во организмот на само 3 грама дневно, може значително да ја намали подуеноста на стомакот. Солта се врзува со водата и со тоа предизвикува подуеност. Најголемиот дел од количеството на сол, луѓето ја внесуваат преку закуски, чипсови, грицки и слично.

еве, мислам дека ке ти помогне :)

His-Cinderella likes this.
  13. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Мене ме интересира дали вртењето на хулахоп има видливи резултати?
    Дали некој има искуство, да го сподели со нас :)

14. iva85

iva85 Истакнат член

Со вртење на хулахоп,и скокање на јаже може да се ослаби стомакот? :)
    ја стварно многу вежбам,секој ден правам вежби за стомак,ама колку повеќе правам си викам,се подебело изгледам,бидејќи ја порано имав меше,ама сеа имам стомачни со меше -.-
    значи стомачните благо ми се познаваат,ама салото штрчи!Несакам уште повеќе мускули да ми се направат под салото,гадно изгледа!Што да правам луѓе? :((
    до 27 јули,морам да си го средам стомаков,тогаш идам на одмор.едноставно спојлери има колку сакаш ехееееее!А сонувам за затегнат и рамен стомак:((
    помага ли вртење хулахоп?

15. ocila

ocila Истакнат член

може ама има и подобри варијанти еве ти некои
    http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... 0%BB%D0%B8
    _________________________________________________________________________________
    http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... 0%BB%D0%B8

16. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Има видливи резултати, ама да вртиш редовно, по половина час, а може и повеќе, ама и да внимаваш на исхраната треба, џабе ти е ако вртиш хулахоп, ако не се храниш здраво. :!:

17. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Дефинитивно.
    На диета сум и плус вежбам на орбитрејк. Сега да си набавам и хулахоп сакам и да бидам уште поактивна.
    Фала ти :)

18. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

ИВА мислам дека прво треба да вежбаш вежби да ослабнеш, бидејќи тоа е сало над плочките на стомакот и тие неможат да се претворат во мускули (колку што јас знам) затоа би ти било најдобро да почнеш некои вежби за слабеење и мислам дека вртењто на хулахоп навистина ќе помогне ! СО среќа! ;)

19. iva85

iva85 Истакнат член

Јас редовно вежбам,ама вежби за слабеење па.. ://
    за затегнување правам,а за слабеење неможам да најдам.

20. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Eве некои :

http://www.youtube.com/watch?v=TmoU3wxO3B8

http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnI ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=KH67tN3- ... ure=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=QUeCQJ_A ... re=related