Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Една тубичка Аирол ќе ти биде доста. Многу малку се става од Аиролот, инаку ќе ти се лупи кожата многу.

2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    фала нина :) стварно добра терапија е оваа со клиндамицинот .А после Аиролот што користеше за нега на лицето , и какви резултати после целосната терапија може да се очекуваат :?:

3. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    океј.Ти благодарам. ;)

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Мене лично, многу ми помогна оваа терапија. Резултатите ми беа чисто лице :)
    Поантаму од време на време си го мијам лицето со сулфурен сапун, а другото се си е нормална нега на кожата. Хидратантен крем, редовни пилинзи, пожелно е од време на времме на козметичар / дерматолг на третман, но тоа и не го практикувам баш... Ептен ретко, пред месечен циклус кога ќе ми излезе некоја бубуљичка си ставам само ан неа по малку од клиндамицинот, но не на цело лице. Локално значи само врз бубуљичката и ја лечи.

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    фалаааа :*

6. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    A Nina namesto asoderm moze li da go koristam za mienje na liceto sapun od doctor`s koi e sulfuren nema li da steti bidejki na mene mi kaza edna rodnina deka bil mn dobar za liceto za aknite....sto mislis ti :)

7. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Ловли Грл користи си го тој, не е проблем, добро делува сулфурот на акните, но може дополнително да ти ја суши кожата. Затоа... Сепак сама ќе си процениш, инаку нема никакво лошо дејство единствено да ти ја наруши ph вредноста на кожата и да не ти ја пресуши доколку паралелно го користиш со друго средство кое ја суши кожата.

8. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Нина сакав да прашам дали да користам KLINDAMICN гел или лосиом.поздрав :)

9. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Pa toj sapun go koristam i klindamicino-losion...se nadevam deka ne go susam premnogu liceto

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ќе ставиш и хидратанен крем после тоа и нема проблем :) Јас го користам Асодерм сапунот и клиндамицинот паралелно :) а претохдно го користев сулфурниот сапун на докторс и тој беше добар , само малце непријатно мириса ама помага.Сеа си купив Асодерм да го пробам и тој е исто така супер :)

11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Да се надеваме дека е толку лесно. Водата не е здрава само за лицето, таа е здрава за целиот организам.Ќе пробам и јас со многу вода. Порано имав многу мозолки, сега имам помалку, али нема да се задоволам се до дека целосно не ми се исчисти лицето! :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Јас ви препорачувам да си го чистите лицето два пати дневно со чај од камилица. Мене многу ми помага и ми се исчистија многу акни на лицето. Од природно нема поубаво.

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl007

girl007 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas imav golem broblem so liceto 6 godini...probav se:losioni,kremi,kaj dermatolog odev cesto,site zaloni za ubavina gi imav p oseteno i bukvalno nemav nadez bidejki rezultati ne gledav od nikade...pred 6 meseci resiv da odam na ginekolog i tamu da se ispitam zatoa sto imav procitano deka aktnite mozat da se pojavat i od hormonalno poremetuvanje. Koga otidov na ginekolog toj mi prepisa JASMIN tableti koi se kontraceptivni,no se i za problematicna koza so akni...

Gi pijam veke 6 meseci liceto mi se iscisti,skoro veke i nisto nemam...kosata voopsto ne mi se mrsi a i noktite mi stanaa pocvrsti...Slucajno najdov edna anketa za Jasmin tabletite na internet vo Germanija (bidejki se od germansko poteklo) i pisuvase deka sekoja 3ta devojka tamu gi koristi :) Moj sovet e da proverite dali imate hormonalno poremetuvanje.

14. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Стрина ми ми даде една крема од невен, домашно правена, 100% природна и неколку дена по ред ставам, многу го смирува лицето и ги отстранува црвенилата.

15. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    и мене исто една комшика(постара жена) ми даде една мас како крема е...мислам дека во неа има кантарион,восок...нешто слично незнам баш од што е ама важно од природата...можеби за истата да се работи..исто и оваа помага...го смирува црвенилото....

16. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Оваа е само од невен, ама без разлика дали е кантарион или невен, и двете помагаат и најважно од се е тоа што е природно.

17. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    дада...јас ставав клиндамицин и насабајле и навечер ама сега само насабајле а навечер ставам од таа маста.... :)

18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Прочитав еден претходен пост во кој пишува дека треба да се пие многу вода за да се исчисти лицето,според мене,бидејки многу,може и премногу пијам вода,од кога знам за себе и можам да кажам дека водата не делува за прочистувањето на лицето,бидејки имав претходно акни на лицето,сега некако се зачистуваат,остануваат флеки,па чекам флеките да се исчистат,не се многу,знам од што се појавени и примам терапија,секако препорачано од доктор,па има ефекти .Во ред, така мисли девојката,па јас еве си кажувам мислење во врска со нејзиниот пост,водата можеби влијае на целиот организам,а за прочистување на лице не,а каква вода пиеме тоа е ужас,имам видено со свои очи и од тоа ми е јасно од каде излегуваат сите болести,претпочитам прочистена вода.Додека за да се исчисти лицето би требало со некакви козметички средства или пак на природна база,мислам дека тоа е идеално решение,само ми треба уште сега да видам некои природни маски или слично нешто,за да има дополнителен ефект.

19. lassie

lassie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Сакав да кажам водата како + да дојде,покрај средствата што се користат. Јас пред некоклку месеци бев кај др.Анчевски и ми препишаа креми кои сеуште ги користам ( на Boreade ).Убаво делуваат на лицето меѓутоа не ми е скроз исчистено ,и кога пијам мн. вода гледам разлика,навистина.Па затоа и пишав тоа за водата :)

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    крем doctors
    ;) ;)