Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Немам многу проблеми со лицето , едноставно што правам е пилинг за лице од тие од АВОН што се и крема за лице , имам сува кожа и користам по мрсни кремови :D

2. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Подолго време да се користат одредени препарати, да се воздржуваме од експериментирање! Да се створи ред кај лицето. Откако јас си напрвив таков ред, лицето ми се стабилизира. Вакви-такви креми многу многу да нема. Стандардна крема и се ќе се среди. Мојот ред е ваков:
    Наутро го мијам лицето со асо дерм сапунот и ставам крема бекутан со цинк оксид (претходно ставав нивеа, обичната во сино кутивче). Ако одам некаде ставам пудра (seventeen natural velvet) а по враќањето дома често ја вадам веднаш но се случува и да си стои од пуста мрза. Навечер го мијам лицето со сапунот повторно и ставам или од истата крема или клиндамицин на галафарм и така легнувам. Понеделник, среда и петок вклучувам третман со рендана краставица да отстои 30мин која се измива со ладна вода. Ништо посебно, тоа е се.
    Откако престанав да експериментирам со кремите за лице и од кога решив дека ќе купувам обични креми како нивеа и бекутан, лицето ми се стабилизира. Јас препорачувам да се воздржуваме да купуваме нови производи сместени во атрактивни амбалажи. Нека се навикне лицето на одредени прозиводи и терајте. Е знам дека малку е процедура да се најде што ни одговара но придржувајте се до производи кои опстанале дооолги години на пазарот :)

3. kofein

kofein Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки знаете ли некој природен лек против бубулчиња само да не е антибиотик. Користев хлоракол многу ретко кога ми се појавуваа ама ми кажаа дека во бременоста антибиотиците се строго забранети и сега пробав со кантарион ама не успева :(

4. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Јас за бубуљици користев Здраве, и мене доста ми помогна. :) Навечер се мачкаш, бидејки е креч кремата (мислам дека така се вика, коа остава многу бело) и насабајле ке се измијам и колку толку ми се смируваше лицето и спласнуваа и се сушеа малку по малку бубљиците.

Сеа подолго време го немам корстено ама и неам потреба. :)

5. tinna123

tinna123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Imam 11 godini a veke liceto mi e prepolno so bolcinja koristam losioni i krem no ne pomaga probav so pasta za zabi da stavam na bolcinjata ama mnogu peci ! i neznam vise sto da pravam a pokraj toa imam i uzasen problem so racete imam mnogu bolcinja ako znae nekoj kako da gi otstranam ?

[mod-kirilica:26zh2wul][/mod-kirilica:26zh2wul]

6. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    bolcinja? мислиш на бубуљици? ако да.. прочитај еден пост над твојов. :)

7. clock.sk

clock.sk Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    која е подобра :?:

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      15,9 KB
      Прегледи:
      276
    • 2.jpg
      2.jpg
      Големина на фајлот:
      11,6 KB
      Прегледи:
      278
  8. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Оваа првата прв пат ја гледам (а и колку што гледам не е здраве таа), така да мислам дека втората. :D

9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    anyone? :(

10. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    а да си прашаш дерматолог за активниот кислород? или евентуално аптекар?!?! се сеќавам дека пред некоја година другарка моја користеше ама за опекотина, али се препорачано од доктор.

11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    девојки таа Црната маст мене ми ја препорачаа за поткожни влакна би Ве советувала сепак да внимавате каде и како ја користите !!!
    А за Здраве СИНАТА ја користам и јас сум задоволна но да кажам да не ставате со купови пошто ке сте мнн бели или бледи ...

12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.670
    Допаѓања:
    8.585
  13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    сакав само да слушнам дали некој има искуство со активниот кислород :) бидејќи имав слушнато дека и за акни се користел, па сакав да знам дали е вистина. Во краен случај да сакам да почнам да користам секако би се консултирала со стручно лице :D

14. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Некоја да не има користено пилинг за лице од Авон, порачав едно од калинка ама незнам дали ќе има некој ефект.

15. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Иако имам 14 години сепак си водам редовна грижа за лицето. Пред околу една година имав доста акни, фски на лицето и почнав да одам на дерматолог, исеуште одам еднаш месечно. Наутро и навечер си го мијам лицето со пена и онда си нанесувам хлоракол и засега има ефект бидејќи не ми се појавуваат ни акни, ништо.. :) 8)

16. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Мене бајаги ми помогна овој тоник од Балеа:

Мака си мачам со исфрлање на челото, што од потење што од шишки, ама ова ми го направи челото кристално. Препорачувам. :up:

На Maeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Јас одсекогаш сум имала чисто лице. Едино пред добивање ми излезат 1-2 брунчиња. Лицето го мијам само сабајле со вода само, ретко ставам крема за лице, бекутан или некоја друга, павловичева зимото ставам оти ми се суше лицето од ладното. И тоа. Колку помалку хемиски материи ставам, толку ми е почисто.

18. Ristena

Ristena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    27
    Јас од Oriflame купив гел за миење лице, крем за лице и масло од колекцијата со чајно дрво и рузмарин. Гелот многу убаво ја чисти кожата и не ја пресушува, кремата за лице воопшто не е мрсна и супер е за секој ден, а маслото го користам под кремата еднаш до два пати неделно. Обично си правам мешавина земам одредена количина од кремата и капнувам од маслото 2-3 капки го замешувам со прст и го мачкам на лице. Сабајле кога ќе станам лицето ми е стакло одма ми го смирува црвенилото и воспалените мозолчиња. :up:
    Линкови со подетален опис на производите и сликичка :) :
    Гелот:http://mk.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21350
    Кремот:http://mk.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=23675
    Маслото:http://mk.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21352

19. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    За оние кои маки мачат со лицето, пробајте Chloracol/Choramphenicol се работи за истиот производ едниот е на Галафарам другиот на Фитофарм, и мислам дека chloracol беше поскам за 20-30 ден.

20. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    како што знам Choramphenicol е антибиотик (за очи)...без консултација со дерматолог јас не би ставала такво нешто на лице.