Лосионов на гарниер е премногу нежен, некогаш го користам и за вадење сенка од очите. Не пецка воопшто. Спојлер Новиот лосион на Јанг дерм е исто многу благ во однос на претходниот, ама мислам дека содржи алкохол и дека е за проблематична кожа Инаку... Талог од кафе супер ми го чисти лицето Нема подобар а во исто време и поприроден пилинг И за лице и за тело Спојлер
Сабајле мерачки ќе си го испијам турското (незнам дали има врска шеќерот, како и да е горко пијам па таман ми одговара) и ќе си ја оставам чашката настрана минимум 15тина минути за да се зацврсти талогот. Можеш и да го подистуриш вишекот од течноста. Некогаш се случува и да го заборавам па да си седи чашата настрана до приквечер (ја кревам на полици за да не ми ја измие некој ) Кога ќе ти текне црпни со рачето и намачкај се, протриј се, и изми. Обично по некое време пак го поминувам лицето со лесен лосион за темелно да го извадам талогот. Ти препорачувам "занимавај се " со ова во тоалетот пошто се околу се прави кашканици од кафето (ама одма се чисти).
Каде можам да го најдам тоников и колку чини? И јас исто на челото од косата многу потам и цела мозолчиња сум ситни...
devojki ve molam za sovet, predolgo vreme ama predolgoo se raspravam so licevo i nikako da mu najdam resenie, uste sto ne probav kolku pari dadov samo ni jas neznam i nikako da se opravam. najgolem problem mi e sto koga i da fatam ogledalo vo raka jas odma pocnuvam da go cepkam, nemozam da prestanam nadevajki se deka ke bide podbro a jas samo ja vlosam situacijata..ve molam za sovet sto e najdobro spored vas za cistenje na lice, koja krema ja koristite, kako da se odviknam od ovaa losa navika? ocajna sum veke, ova tera na ludilo..fala vi se nadevam ke mi dadete nekoj sovet
Makedonista, истиот случај сум и јас. Иако веќе лицето скоро и д ами е исчитстено јас го земам огледалото , го чепкам и имам црвенило рани и сл. За тоа лек незнам освен голема волја и убеденост дека таквиот шок што му се приредува на лицето н е е нималку добар . За акните зависи од типот дали е тежок вид на брунчиња или се обични гнојничиња, многупати низ форумот го имам спомнато лосионот и гелот од колекцијата ЛЕА на Фитофарм. Чинат околку 180-90 денари посебно но мене само ова ми има помогнато.Ако сакаш пробај и со среќа позззз
Да,да флеки од бубулици...Мене да ти кажам ептен ми одговара, ич не ми е мрсна кремава, и плус ми има ефект на флеките,и на старите-ги бледее,и на новите-да не се создаваат. И ефтина е,околу 100 денари,и ја има во многу дуќањчиња.
Само што ја купив здраве кремата, беше 50 ден. Јас мислев дека е поголема, а она уствари била малечка али ајде нема везе.. За резултати ке видиме, ке почнам од вечер да ставам. Иначе Ја барав и лала во две аптеки и ја немаше Ке му речам на тато да бара низ град низ аптеките
денес ја пробав маската од кафе, морам да признаам дека мазно и меко го прави лицето, ептен ми го измазни
Порано играв ракомет и многу се потев на лицето и ми излегуваа бубулици единствено што ми помогна е Хлорамфеникол и ви го препорачувам на сите кои што имате проблеми со бубулиците , стварно многу ми помогна.. мислам дека е околу 100 ден. на Галафарм е инаку
Од Здраве кремата резултати после колку време да очекувам? Иначе на лицето помага само за бубулиците или? Едит-нејкам да користам нешто појако (како Клиндамицин, Хлорамфеникол..) затоа што немам толку сериозен проблем, се исфрлам само на челото и од страна на лицето кај бакембардите па очигледно е од косата, затоа глеам да користам нешто полесно.
Девојки до пред извесно време имав сериозен проблем со акните, па решив да го пробам Asso derm сапунот (во комбинациjа со лосионот за чистење лице на Lea)... Веќе 4 дена се мијам со него, има зачудувачки резултати но се појави нов проблем: кожата околу устата и малку на образите ми стана премногу сува, нешто како лишаи ми се појавија..Користам nivea од обичната но нема некое подобрување. Совет?
Од сапунот и мене истото ми се случи, и тоа баш околу устата и долниот дел од образите цел со лишаи, кога ми се лупеше кожата дури и како ранички ми искачаа престанав да го користам сапунот и ставав обична нивеа плавата и ми помогна
Јас ке почнам сега да ги мијам само деловите од лицето кај што ми се акните, дури неми поминат целосно а на лишаите ставив сега баш павловичева па да видиме дали ке има резултат. Еден проблем се решава, друг се појавува..
За чистење на лицето користам едно како крем за лицето од Авон, и ми помага. Ама кожата и рацете ми стануваат многу суви. Ае помош.