Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Колку е таа колекцијата Young derm од Алколоид?

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    По природа си имам чисто лице и не се замарам многу, многу со лосиони, креми, сапуни и слично.Само од Нивеа тоник еден користев, ама и тој го сменив.
    Сега го користам Дермогал лосионот за лице, не е многу скап, 85 денари го земав, а незнаете кои црнила ми ги вади, и тоа после миење со вода. :o

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    А од каде го купуваш овој дермогалов и сликичка ако може :)
    A да и да ве прашам, кога правефме зимница мајками беше купила од аптека салицилна киселина 10грама. Е сега може јас ешто од неа да направам и сл. оти не е таа на рецепт :!: да не е некоја друга?

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    AngieVi
    Баш мислев да ви ги препорачам тонициве од авон, :bow: прекрасни се.пробај ќе видиш а и тоницте од линијата solutions се прекрасни... :whew: ^_^

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Ќе ми помогне ли здраве кремата за флеките од брунчиња, бубулици? Имам некои кои сеуште не ми избледуваат од едниот образ, т.е од десниот и ужасно ме нервираат, а исто и обавезно ми излегуваат по 2-3 црвени бубулици, оние кои не се стискаат, па би сакала да знам за што е добра оваа крема, има ли резултати и по колку време да ги очекувам?

и јас понекогаш си правам маска со квасец, ама без лимон, потоа кожата е многу мазна иако прво кога ќе го извадам квасецот малку ми е црвена ама постепено спланува и се чувствува мекоста на кожата :)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Здраве кремата има цинк оксид, а тој помага при избелувањето на флеките од акни. Па и не е скапа крема, можеш да пробаш. Ако не ги избледне флеките, секако ќе ти помогне со акничките што ти се направиле. :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Таа истата салицилна се користе за изработување на креми. Ние во школо ја користевме за изработка на крема за стапала. Мислам дека концентрацијата беше 10%, а се користе и како 20%, не се сеќавам баш. За лице не се користе.

8. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Многу одамна ја барав кремата и денеска конечно ја најдов и без размислување ја купив, па затоа сега се распрашувам дали ќе ми помогне со флеките, повеќе имам флеќи отколку акни, а исто ме интересира и за резултатот, кога се забележува, веќе станав очајна со ова мое лице :$

9. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Морам да се само цитирам :) да прашам која крема ЗДРАВЕ ја користите
    ова [​IMG]
    или ова[​IMG]]
    и двете се исти? да не купив јас погрешна крема :^)

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Не, не се исти. Таа првата е онака, со полесна структура мислам и според тоа напишаното би требало да се користи за смирување црвенила, што знам.
    А онаа за која зборев погоре е баш таа втората - со цинк оксид.

Инаку, да се надоврзам на муабетот за салицилната киселина. Навистина не се користи за лице !? :|
    Јас имам пилинг за лице од Авон, има некој процент на салицилна к-на во него, е сега 1% ли беше, немам појма, ама сигурна сум дека има. И прочитав некаде дека баш таа киселина помага во чистењето на црнките.
    Дали и колку е ова точно не знам, пишаното од Старбакс малку ме изненади - штом фармацевти не ја препорачуваат за лице, зошто тогаш уствари ја ставаат во таквите продукти !? Или пак тие 1 или 2% не штетат толку. :?:

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Се користи киселината во секој втор препарат против акни, ама не е за некој со чувствителна или веќе сува кожа зашто и онака суши брзо.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Моја грешка. Се извинувам. Имам и јас таква маска од Авон против црнки, содржеше салицилна. Ете заборавив дека се користе и за лице, можеби оти во шкото не сме правеле. :$

13. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    298
    Ja утнав работата :wasntme: јас ја купив онаа првата и баш се израдував дека ќе му ставам крај на мојот проблем, ама ништо од тоа :| , ај ќе ја потрошам оваа и за друг пат :!: ќе знам од која да купам :wasntme:

14. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    Повеќето од вас ја користите кремата ЗДРАВЕ...

За која крема станува збор ...??? Првата слика или втората?

Прикачени фајлови:

15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    На пазар кај нас имаше само од таа втората со цинков оксид и изгледа сум ја погодила. Помала е и е 70 ден. Може и баткава ме излажал ама ми се брзаше и неможев да се расправам. И да од две ставанја гледам многу подобрувања по лиценцево мое :D

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Луѓе, аман. Читајте малце поубаво, само се повтараме со мислењава. :^)
    Малку погоре кажав која крема е за акни и избелување на флеки.
    Значи таа на која што пишува цинк оксид.

Немај гајле, си се разбравме. :)

Инаку, Здраве помага за стари флеки ? :?:
    Ќе тркнам до кај Зегин деновиве, ако ја има ја купувам, па мајка Јана да е. :D
    Уште со оваа да пробам и не експериментирам повеќе, ќе си се вратам на мојата проверена комбинација. :$

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    еве јас ќе одговорам за Дермогал, го има во поголемите маркети и во аптеките, а може да се најде и во подобро снабдена маалска продавница...јас исто го користам, навечер после миење лицето го чистам со тоников и сега за сега ми се допаѓа.

18. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Имам акни на лицето и пробав со лептен и уште некои креми и маски за лице, но, не помогна, а најтрагично е што после секое користење од кремите, ми се појавува црвенило.

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    За црвенилото со камилица можеш да пробаш,или пак некој крем на природна база за чуствителна кожа,исто така може да содржи камилица,а има и кремови на авон со камилица и булка не се многу скапи по 119 ден мислам беа од naturals колекцијата па пробај ако сакаш јас би ти ги препорачала.. :* :P

20. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Баш ке пробам и со тоа да видам.Фала за советот :*