По природа си имам чисто лице и не се замарам многу, многу со лосиони, креми, сапуни и слично.Само од Нивеа тоник еден користев, ама и тој го сменив. Сега го користам Дермогал лосионот за лице, не е многу скап, 85 денари го земав, а незнаете кои црнила ми ги вади, и тоа после миење со вода.
А од каде го купуваш овој дермогалов и сликичка ако може A да и да ве прашам, кога правефме зимница мајками беше купила од аптека салицилна киселина 10грама. Е сега може јас ешто од неа да направам и сл. оти не е таа на рецепт да не е некоја друга?
AngieVi Баш мислев да ви ги препорачам тонициве од авон, прекрасни се.пробај ќе видиш а и тоницте од линијата solutions се прекрасни...
Ќе ми помогне ли здраве кремата за флеките од брунчиња, бубулици? Имам некои кои сеуште не ми избледуваат од едниот образ, т.е од десниот и ужасно ме нервираат, а исто и обавезно ми излегуваат по 2-3 црвени бубулици, оние кои не се стискаат, па би сакала да знам за што е добра оваа крема, има ли резултати и по колку време да ги очекувам? и јас понекогаш си правам маска со квасец, ама без лимон, потоа кожата е многу мазна иако прво кога ќе го извадам квасецот малку ми е црвена ама постепено спланува и се чувствува мекоста на кожата
Здраве кремата има цинк оксид, а тој помага при избелувањето на флеките од акни. Па и не е скапа крема, можеш да пробаш. Ако не ги избледне флеките, секако ќе ти помогне со акничките што ти се направиле.
Таа истата салицилна се користе за изработување на креми. Ние во школо ја користевме за изработка на крема за стапала. Мислам дека концентрацијата беше 10%, а се користе и како 20%, не се сеќавам баш. За лице не се користе.
Многу одамна ја барав кремата и денеска конечно ја најдов и без размислување ја купив, па затоа сега се распрашувам дали ќе ми помогне со флеките, повеќе имам флеќи отколку акни, а исто ме интересира и за резултатот, кога се забележува, веќе станав очајна со ова мое лице
Морам да се само цитирам да прашам која крема ЗДРАВЕ ја користите ова или ова] и двете се исти? да не купив јас погрешна крема
Не, не се исти. Таа првата е онака, со полесна структура мислам и според тоа напишаното би требало да се користи за смирување црвенила, што знам. А онаа за која зборев погоре е баш таа втората - со цинк оксид. Инаку, да се надоврзам на муабетот за салицилната киселина. Навистина не се користи за лице !? Јас имам пилинг за лице од Авон, има некој процент на салицилна к-на во него, е сега 1% ли беше, немам појма, ама сигурна сум дека има. И прочитав некаде дека баш таа киселина помага во чистењето на црнките. Дали и колку е ова точно не знам, пишаното од Старбакс малку ме изненади - штом фармацевти не ја препорачуваат за лице, зошто тогаш уствари ја ставаат во таквите продукти !? Или пак тие 1 или 2% не штетат толку.
Се користи киселината во секој втор препарат против акни, ама не е за некој со чувствителна или веќе сува кожа зашто и онака суши брзо.
Моја грешка. Се извинувам. Имам и јас таква маска од Авон против црнки, содржеше салицилна. Ете заборавив дека се користе и за лице, можеби оти во шкото не сме правеле.
Ja утнав работата јас ја купив онаа првата и баш се израдував дека ќе му ставам крај на мојот проблем, ама ништо од тоа , ај ќе ја потрошам оваа и за друг пат ќе знам од која да купам
Повеќето од вас ја користите кремата ЗДРАВЕ... За која крема станува збор ...??? Првата слика или втората?
На пазар кај нас имаше само од таа втората со цинков оксид и изгледа сум ја погодила. Помала е и е 70 ден. Може и баткава ме излажал ама ми се брзаше и неможев да се расправам. И да од две ставанја гледам многу подобрувања по лиценцево мое
Луѓе, аман. Читајте малце поубаво, само се повтараме со мислењава. Малку погоре кажав која крема е за акни и избелување на флеки. Значи таа на која што пишува цинк оксид. Немај гајле, си се разбравме. Инаку, Здраве помага за стари флеки ? Ќе тркнам до кај Зегин деновиве, ако ја има ја купувам, па мајка Јана да е. Уште со оваа да пробам и не експериментирам повеќе, ќе си се вратам на мојата проверена комбинација.
еве јас ќе одговорам за Дермогал, го има во поголемите маркети и во аптеките, а може да се најде и во подобро снабдена маалска продавница...јас исто го користам, навечер после миење лицето го чистам со тоников и сега за сега ми се допаѓа.
Имам акни на лицето и пробав со лептен и уште некои креми и маски за лице, но, не помогна, а најтрагично е што после секое користење од кремите, ми се појавува црвенило.
За црвенилото со камилица можеш да пробаш,или пак некој крем на природна база за чуствителна кожа,исто така може да содржи камилица,а има и кремови на авон со камилица и булка не се многу скапи по 119 ден мислам беа од naturals колекцијата па пробај ако сакаш јас би ти ги препорачала..