Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Колку е таа колекцијата Young derm од Алколоид?

2. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    По природа си имам чисто лице и не се замарам многу, многу со лосиони, креми, сапуни и слично.Само од Нивеа тоник еден користев, ама и тој го сменив.
    Сега го користам Дермогал лосионот за лице, не е многу скап, 85 денари го земав, а незнаете кои црнила ми ги вади, и тоа после миење со вода. :o

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    А од каде го купуваш овој дермогалов и сликичка ако може :)
    A да и да ве прашам, кога правефме зимница мајками беше купила од аптека салицилна киселина 10грама. Е сега може јас ешто од неа да направам и сл. оти не е таа на рецепт :!: да не е некоја друга?

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    AngieVi
    Баш мислев да ви ги препорачам тонициве од авон, :bow: прекрасни се.пробај ќе видиш а и тоницте од линијата solutions се прекрасни... :whew: ^_^

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Ќе ми помогне ли здраве кремата за флеките од брунчиња, бубулици? Имам некои кои сеуште не ми избледуваат од едниот образ, т.е од десниот и ужасно ме нервираат, а исто и обавезно ми излегуваат по 2-3 црвени бубулици, оние кои не се стискаат, па би сакала да знам за што е добра оваа крема, има ли резултати и по колку време да ги очекувам?

и јас понекогаш си правам маска со квасец, ама без лимон, потоа кожата е многу мазна иако прво кога ќе го извадам квасецот малку ми е црвена ама постепено спланува и се чувствува мекоста на кожата :)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Здраве кремата има цинк оксид, а тој помага при избелувањето на флеките од акни. Па и не е скапа крема, можеш да пробаш. Ако не ги избледне флеките, секако ќе ти помогне со акничките што ти се направиле. :)

7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Таа истата салицилна се користе за изработување на креми. Ние во школо ја користевме за изработка на крема за стапала. Мислам дека концентрацијата беше 10%, а се користе и како 20%, не се сеќавам баш. За лице не се користе.

8. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Многу одамна ја барав кремата и денеска конечно ја најдов и без размислување ја купив, па затоа сега се распрашувам дали ќе ми помогне со флеките, повеќе имам флеќи отколку акни, а исто ме интересира и за резултатот, кога се забележува, веќе станав очајна со ова мое лице :$

9. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Морам да се само цитирам :) да прашам која крема ЗДРАВЕ ја користите
    ова [​IMG]
    или ова[​IMG]]
    и двете се исти? да не купив јас погрешна крема :^)

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Не, не се исти. Таа првата е онака, со полесна структура мислам и според тоа напишаното би требало да се користи за смирување црвенила, што знам.
    А онаа за која зборев погоре е баш таа втората - со цинк оксид.

Инаку, да се надоврзам на муабетот за салицилната киселина. Навистина не се користи за лице !? :|
    Јас имам пилинг за лице од Авон, има некој процент на салицилна к-на во него, е сега 1% ли беше, немам појма, ама сигурна сум дека има. И прочитав некаде дека баш таа киселина помага во чистењето на црнките.
    Дали и колку е ова точно не знам, пишаното од Старбакс малку ме изненади - штом фармацевти не ја препорачуваат за лице, зошто тогаш уствари ја ставаат во таквите продукти !? Или пак тие 1 или 2% не штетат толку. :?:

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Се користи киселината во секој втор препарат против акни, ама не е за некој со чувствителна или веќе сува кожа зашто и онака суши брзо.

12. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Моја грешка. Се извинувам. Имам и јас таква маска од Авон против црнки, содржеше салицилна. Ете заборавив дека се користе и за лице, можеби оти во шкото не сме правеле. :$

13. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Ja утнав работата :wasntme: јас ја купив онаа првата и баш се израдував дека ќе му ставам крај на мојот проблем, ама ништо од тоа :| , ај ќе ја потрошам оваа и за друг пат :!: ќе знам од која да купам :wasntme:

14. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Повеќето од вас ја користите кремата ЗДРАВЕ...

За која крема станува збор ...??? Првата слика или втората?

Прикачени фајлови:

15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    На пазар кај нас имаше само од таа втората со цинков оксид и изгледа сум ја погодила. Помала е и е 70 ден. Може и баткава ме излажал ама ми се брзаше и неможев да се расправам. И да од две ставанја гледам многу подобрувања по лиценцево мое :D

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Луѓе, аман. Читајте малце поубаво, само се повтараме со мислењава. :^)
    Малку погоре кажав која крема е за акни и избелување на флеки.
    Значи таа на која што пишува цинк оксид.

Немај гајле, си се разбравме. :)

Инаку, Здраве помага за стари флеки ? :?:
    Ќе тркнам до кај Зегин деновиве, ако ја има ја купувам, па мајка Јана да е. :D
    Уште со оваа да пробам и не експериментирам повеќе, ќе си се вратам на мојата проверена комбинација. :$

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    еве јас ќе одговорам за Дермогал, го има во поголемите маркети и во аптеките, а може да се најде и во подобро снабдена маалска продавница...јас исто го користам, навечер после миење лицето го чистам со тоников и сега за сега ми се допаѓа.

18. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Имам акни на лицето и пробав со лептен и уште некои креми и маски за лице, но, не помогна, а најтрагично е што после секое користење од кремите, ми се појавува црвенило.

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    За црвенилото со камилица можеш да пробаш,или пак некој крем на природна база за чуствителна кожа,исто така може да содржи камилица,а има и кремови на авон со камилица и булка не се многу скапи по 119 ден мислам беа од naturals колекцијата па пробај ако сакаш јас би ти ги препорачала.. :* :P

20. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Баш ке пробам и со тоа да видам.Фала за советот :*