Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Третманот со овесни снегулки не треба да постои барем 5 мин. или одма се мие?

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Пошто ми ствара ептен хаос(кај косата ми оди :lol: ) , јас пред да влезам да се бањам го мачкам тоа на лице и се мафтам натаму наваму 5 мин и го мијам. Мислам дека треба и повеќе да отстои ама не можам да чекам јас :D

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Со тоник ко ќе се прајт, требит после да се исплакнит лицето, пошто сега од Авон порачав и незнам дали да го измијам после.

4. mace1234

mace1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Никој? :?: А толку имаше презадоволни од кремава :(
    Очигледно некој се рекламирал тука. Јас после поминати 20 дена и ниту еден резултат, освен што лицево уште толку ми се исфрла, си ја откажав, а се мислам и парите да си ги барам назад.

5. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Некој лосион и крем за суво лице, со црнки на носот, и некоја акна повремено? Има некој со слично искуство, бидејќи навистина незнам што да користам?

6. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    И јас имам проблематично лице и мрсна кожа. Најмногу акни ми излегуваат на образите и на челото. Јас го користам веќе подолго време гелот за чистење од L'oreal и задоволна сум од него.

Порано го имаше и овде, но зимото кога сакав да си го купам го немаше нигде па си го купив од Бугарија. Исто така го користам кремчето од Doctors Antiacne cream(не можам да најдам сликичка на интернет) и тоа ми ги суши акните и ми го мазни лицето. Но јас пак сум си се со акни и никако не можам целосно да си го исчистам лицето. Е сега го пробав тоа со снегулките, но не со обични туку со `ржени(само такви имав дома). Утре ќе си купам од обичните и ќе си ставам на лицето. А ме интересира и за кремот ЗДРАВЕ што сте го спомнале. Помага ли за акните? :?:

Прикачени фајлови:

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Ова го користам последно. Нежно, со малку се прави пена убаво и го чисти лицето и убаво го освежува. За посува кожа е одлично. Иако може да се користи и за комбинирана. Проблемот е ако имате некој од америчкиот континет да ви го донесе.

8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Можеш да пробаш со пилинг за лице наменет за кожа со црнки,потоа да ставиш маска 2 пати неделно,и да користиш тоник за црнки,и на крај крем за сува кожа на лицето.
    Еве како изгледа маската за црнки.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,2 KB
      Прегледи:
      255
  9. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    Мислам дека може да се добие со онлајн нарачака,една другарка порачуваше. Ке ја прашам за страната па ке ја постирам, мислам дека малку е поскапо ако се порача така ( само да не ме обвинат за рекламирање ) :D

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас се што и не пробав за да дојдам до чисто лице,мене од стрес ми се направи катастрофа лицето,јас до 19 години имав прекрасно лице. бев овде во торино неколку пати на дерматолог и разни раб ми дава и не ми помагаше ништо ... отидов во скопје кај една докторка-дерматолог,секоја и чест на жената .. сеа лицето ми е скоро перфектно,уште ставам од кремите што ми ги даде ... ама има сум среќна,ми поминаа сите акни,немам ни лузни по лицето :rock: :rock:

заборавив да напоменам дека првиот преглед е 300 денари,сите контроли се гратис а секој третман е 900 денари

11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    По медиумиве слушаме стално да се миеме со топла вода! Пробајте со ладна вода, и антиакне сапун! ;) ;) ;) Па пишете искуства!

12. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Сакам да ви кажам дека денеска открив една нова крема која е само 55 денари :!: ми ја препорача колешка таа ја користела за лицето, имала акни, и лицето и било надразнето и имала некои флеки и лузни, кремата се вика pally бугарска крема е , ја произведуваат во Тајланд. На упатството пишува дека кремата е наменета за сите видови акни, за темни флеки, и кожата ја прави мека мазна , нежна , кремот да се нанесува наутро и навечер пред спиење... еве една слика која едвај ја најдов , кремот е од лево кон десно третата кутијка црвената, во долниот ред се надевам ке видите некако.Јас сега само што си ставив од неа па ке ви ги пишам реакциите како се кај мене, бидејки и јас имам проблеми со лицето |(
    http://www.hiwtc.com/photo/products/20/04/83/48344.jpg

13. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    А каде ја има да се купи?

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ми се појавуваат некои црвени топчиња така поголеми, што многу болат и не се стискаат. :(
    Има некое чаре?

15. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Имав ист проблем ама кога почнав секојдневно да го мијам лицето со камилица и да користам бекутан витаминска маст [​IMG] ми исчезнуваа а исто така го мијам лицето со овој гел од авон [​IMG] за чуствителна кожа. Пробај и да ја смениш пудрата (доколку користиш) можно е и од тоа да се појавуваат такви мозолчиња, мене на пример од Импала лицето одма ми се нафрлува вака. Се надевам ти помогнав нешто :)

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Ај некој што има пиено РОАКУТАН таблети нека ми пише ЛП :)

17. simonailieva

simonailieva Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Дали некој го има користено chloramphenicol лосион за мозолки и дали има позитивни ефекти? Јас денес купив од зегин и ми рекоа дека било ефикасно и најмногу се трошело...како дејствува? За колку време се исчистуваат мозолките? Фала однапред :D

18. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Кремата ја купив јас од едно дуканче во Струмица, кад ешто се продава козметика мејкап, чантии сфашта има, ама можете да си прашате во аптека бидејки е Бугарска можеби ја има, а и имам сретнато дека ја продаваат по улица оние со мали тезги, или видете во некој супермаркет можеби ја има, незнам на друг начин како да ви помогнам , позз:)

19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.762
    Ми се појавија многу мозолчиња, дел се поткожни, дел не и страшно ме болат.
    Го мијам лицето со гел од Орифлем со алое вера или со еден мислам на Балеа беше. Убаво чистат ама никако бре ни една мозолка да се повлече. Го чистам со Хлорамфеникол, а потоа ставам вазелин со невен и пантенол.
    Се повеќе ме чеша лицето, мислев да не ми е од геловите, пробав само со вода ама полошо е. Од кога ќе се измијам не можам да ја смирам никако кожата, боли многу.
    Алергична сум на ладно ама не е толку ладно, плус се мијам со млака вода. Дајте чаре :(

20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Од хлорамфениколот ти е чешањето. Прекини го и земи си друг антибиотик.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.