Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    и јас го користам него заедно со лосионот од докторс исто и течниот сапун (ама тој од пазл појке не произведват такви :worried: ) и делува стварно ама се е онака ко ке го користиш во ред немаш мозолки ама ко ке прекиниш и мала пауза да е една недела пример пак се појават јас сакам трајно некако да ми се исчистат :worried: инау шо крем ти од докторс користиш пошто има 2 јас го имам онај од камилица
    а за третманите шо ги препорача нина24 мојте не се такви мозолки :worried: малкубројни се мислам немам којзнај колку и ептен малечки ситнички така и нема бело внатре гној шо е тоа :worried:

2. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    д`кики...и јас имам користено од докторс крема и гел....кремата и баш не ми помогна ама гело ти е многу добар...само едно време прекинав да ги користам.,...гелот го немаше по аптеки...а сега моментално клиндамицин користам и добаро е..... :)

3. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    па имаше и гел јас од супер марио ги купив лосионот и кремот само мислев дека е подобар лосионот од гелот ај наредниот пат ко ке ми се потроши ;)

4. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    зависи секаде е различно...за секое лице....на мене подобар ми беше гелот...а на тебе можеби повеке да ти одговара ласионот...ке видеш што ти е подобро... :)

5. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    ке видам ке пробам и од него :)

6. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    среќно.....и позз :*

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    И мене ми е многу криво Пазл. Пред да го користам кремот од Докторс, го користев тој од Пазл и поубав ми беше, макар што и овој не е лош, ама ако престаниш да го користиш пак се прават мозолки. А Пазл многу ми помогна, го користев во екот на пубертетот кога најмногу и ми беше потребен и кога имав најмногу мозолки (ненормално многу мозолки имав) и ептен ми ги расчисти. А и убаво мирисаше. Штета што веќе не се произведува.

8. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Користам глицерински сапун и влажни марамици. Лицето ми е чисто немам некој посебен проблем.

9. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    204
    јас да ви кажам најдобро за хидратација еве за лето се лупешки од краставици .ем најефтино ем најдобро . го редам цело лице со лупешки на очи кругчиња .лицето ми е маст ,а и ја чистат мрсната кожа .ова го правам долго време на лето . пред легнување сапун Dove од краставичка .и Planet Spa пилинг од бел чај на 3-4 дена.

10. Nema.Smisla.-1

Nema.Smisla.-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    За чистење на лицето имам слушнато дека помага и тафт детска пудра... а инаку мене многу ми помагаат препаратите од авон :clap:

11. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    имам пробано многу работи,но ништо не помага,многу си го мразам лицетооооо :@ :@ :@

12. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    a имаш ли го пробано клиндамицино-лосион...

13. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Женски иам проблем со лицево мое :worried: порано имав брунчиња така поголеми и почнав да го користам лосионот на Фитофарм(леа колекција) и ми се исчисти.сега повторно го користам но низ целото лице ми испаѓаат мн ситни брунчиња и кога ќе ги стиснам излева бело..цело лице ми е такво :( :( :worried: сега планирам да го купам и гелот против акни на леа колекцијата и да го комбинирам со лосионот да видам што ќе испадне :?: иначе иам црнки на носот што ваљда значи дека иам мрсна кожа :/ помош ? :worried:

14. LovelyGirl

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    и јас моментално го користам лосионот на Фитофарм(леа колекција) ...и сега за сега не ми излаваат многу бринчиња...ама имам проблем...тие претходните што ми беа кога се губат остаавт на тоа место дека биле како модри црвени точки...и никако да исчезнат..и на двата образа го имам истиот проблем...додека челото и муцката ми се исчистија...а за образите незнам што да правамм.... :|
    и не ги стискај ....ке си направеш проблем...после тие точки многу тешко се губат..подобро остави ги сами да загорат одколку да ги стискаш...лично знам како е...понапред и јас ги стискав и сега на некои места уште имам црвени точки...а за црнките има посебна тема... :)

15. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    i jas imam mnogu problem so liceto,imam mnogu mozolcinja, bubulici i sekogas pred menstruacija polno liceto,
    inaku jas koristam samo nivea visage, dneven, ama nikako ovie mozolcinja da gi trgnam.
    Ve molam nesto da mi pomognete, mi rekoa da stavam krema Snezhana
    za da se iscisti liceto demek, ne znam iskreno.

pozz

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Нивеа е мрсен крем. Тебе ти треба крем за мрсна кожа, некој што ќе ти ги суши мозолките.

17. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    renata76
    Прочитај во темава страници наназад има доста пишувано, па можеби некој препарат, некоја терапија или нечиј совет ќе ти помогне!
    Мој совет месец два користи антибиотска маст со клиндамицин или флорамфеникол за почеток, тоа би требало да ги смири постојните и да спречи појава на нови, а ако потоа пак се појават, ќе видиш понатаму со некоја терапија и посета на дерматолог.

18. TheKiketoo

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    е да и кај мене беа поефикасни производите од пазл ама тоа е :worried: :worried: и уште се прашувам зошто не произведуваат повеќе :?:

19. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    и јас имам мрсна кожа ама колекцијата на Nivea Visage Young многу ми одговараат... гелот тоникот ноќната и дневната крема и едно како серум за на мозолките дирекно што се става...кожата скроз ми се исчисти.Па пробајте ;)

20. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Женски значи вака сега го купив гелот од Фитофарм на Леа колекцијата и сега кажете ми како да го користам да го нанесам на целото лице и да го измијам или само на акните и да стои ? |(btw сакам да го користам и во комбинација со истиот лосион па кажете ми одкако ке го исчистам лицето со лосион да го измијам со вода па после гелот да го нанесам да стои или како ? :| :?: