Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Има задоволни од овесните снегулки ? :)

2. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Па да ти кажам јас пробав едно 5 пати ама баталив немаше кај мене некој Wow ефект.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    L-enna, јас можеби малку повеќе каснам со одговорот, ама да знаеш за друг пат дека при отоци од акнички помагаат ладни облоги со чај од камилица. Сенаменска ми е оваа комбинација, ми го смирува и лицето кога ми е воспалено од постојаното стегање на акните. :)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Се исврлав нешто по телото, нешто како лишаи, суви кругчиња што игзледаа многу грдо. Бев на кожен ми рекоа дека не е ништо сериозно дека не е докажано од што се предизвикуваат и дека ке поминат самиоте во период од 2 недели до 3 месеци. Ми рекоа дека не излагаат на лицето и потколениците, но јас на лицето имам најмалку 6-7. ;( Се појавуваат прво како мали суви кругчиња и потоа се шират што е уште полошо. Кога ке ставам некаква шминка на лицето изгледа многу лошо и гледам да користам што помалце. На телото ставам помада на нив или павловичева ама на лицето ми е страв зошто ми излегуваат бубулици на Т-зоната а баш на неа имам нјамногу од овие што се исфрлам. Имате некаков предлог со што да ги мачкам за да не се толку суви, барем малце да ги омекнам, а воедно и да не ми излагаат бубулици од кремата или било што, што би ми предложиле?? :worried:
    Стварно сум многу очајна, а имам потреба од шминка.. барем минимална.

5. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    AnGel.fire http://gb.oriflame.com/products/product ... Code=14659 пробај го многу е добар! :)

6. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Исто и другарка моја се исфрла така по лицето и баш приметила дека се исфрла ако пие водка или кога ќе стави одредена пудра.. Види и во твојот случај да не е нешто такво..

7. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    251
    мене што и да ми излезе веднаш го сушам со јанг дерм лосионот од алкалоид. Многу ми помага :)

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.763
    Еве го мојот лек :) Многу ми помогнаа овие нешта. Со пилингот се мијам наутро и навечер, оставам да се исуши само лицето, па се чистам со лосионот и на крај ставам од гелот на Леа. Навечер после половина час од чистење на лицето ставам и маст Синодерм, таа ми е препишана од кожен лекар ради некои црвенила на лицето, но јас ја користам и за цело лице. Многу е мрсна, па затоа само навечер пред спиење ја ставам.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Лицето ми беше ужасно, а сега шетам само со тонирана крема.

9. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    е вакви ѓаволчиња имам и јас |( не се премногу како на сликава но ми сметаат посебно на сонце многу се познаваат... имате некое чаре :?: однапред благодарна :*

10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ова многу помага за оние што имаат мрсна кожа. Го суши и лицето и мозолчињата. А тиа што имаат проблем со акни, нека земат исто вакво само зелено. Од искуство ви кажувам, скоро сите што го земаат го фалат. Пробајте нема да зажалите. :)

11. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Баш така. Недела кај што го користа, и имат видливи промени. Стварно :)

12. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Дали некој го има користено тоникот на Cera Di Cupra ? Совет ?

13. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    да, такво нешто но не се толку видливи кога ги стискаш испаѓа бело :?:

14. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    И јас имам со вакви :devil: проблем. Мака мачам со нив откако влегов во пубертет, ај белким со него и тие си заминат 8)

15. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Го имам користено зелениот но тие тоници се само за освежување на кожата,друго влијание врз кожата немаат.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ах бре Кити Лавр, незнам кој те критикувал и како си го сфатила тоа, ама за твое добро е. Верувај ми дека да беше вазелинот спас немаше луѓево да купуваат креми специјално наменети за лице. Тоа што кожата не ти е сува сега тоа е само надворешен ефект, а кожата во внатрешноста ти дехидрирува. Затоа постојат хидратантни креми, кои не се мрсни. Таа мрснотија на вазелинот не продира длабински во кожата и не ја храни онака како што треба, кога ќе се презасити површинскиот слој пак ќе ти се суши кожата дури и повеќе од претходно. Употребувај си го на одредени многу суви делови за моментален ефект, ама бидејќи ти треба хидратација на кожата купи си некоја крема со таа намена. Ова ти е совет, а не е критика, нема причина најдобронамерните совети да ги претвараш во критики. Ова е само сугестија која можеш да ја примениш или не, тоа од тебе зависи, твоја кожа твое право :hai:

17. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Tearful i Xepp,Моите затворени комедони (така се викаат) на крај испадна дека се предизвикани од поголем процент на Хеликобактер присутен во желудникот,и исто така голема улога имаат забите,мора сите заби да се средени за да се спречи создавањето на нови,а чааре за веќе постоечките е само стискање со претходно парење на лицето,редовно чистење со тоник и хидратантна крема,а за миење пена.

18. sd9

sd9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дечки ај кажете ми како да го одржувам лицето чисто? Имам акни ... сум пробала со маска за лице Clean and Clear и со лосиони Хлорамфениколор и Хлоракол и ништо од тоа -.- . Ако има некој совет ве молам кажетемии. :)

19. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па прочитај ги другите мислења во темава,има многу совети.
    Најубаво да го миеш лицето редовно со сапун и потоа да ставаш крема.
    Инаку и да ти кажеме некоја крема или маска можеби тебе нема да ти делува така како на другите.
    Биди трпелива,и ја го имам истиот проблем и сум пробала скоро се,а ништо не ми помогнало. Еден ден мора да исчезнат :)

На sd9 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sd9

sd9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Пред неколку недели ми беше чисто, ама пак ми се појавија акни :( ии не можам да си го гледам такво лицето па клавам пудра :( не знам како да се одвикнам да не клавам ...