Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    клиндамицин гелот го купи, така :?: како и да е , доколку сакаш да го корстиш и лосионот ти препорачувам прво да го измиеш лицето со гел или сапун , и потоа да го исчистиш со лосионот и ќе нанесеш од гелот дирекно на мозолчињата :) И не треба после да го миеш..
    Јас го користев ассодерм сапунот , клиндамицин лосионот и здраве кремата и ми помогнаа доста :) Сега ептен ми е исчистено лицето , го мијам со сапунот само и ставам крема бекутан .А инаку користев гел за миење лице, тоник и крема нивеа и не ми помогнаа.Ете на секоја кожа не одговараат скапите кремови .. и сега така ми стои дома целиот комплет нивеа , џабе го купив

2. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    точно е , секоја кожа е различна :?: пред пола саат го измив убаво лицето со Медика антибактериски сапун од Алкалоид после го исчистив убаво со лосионот па нанесов од гелот ..ќе видам деновиве како делуваат :) :) иначе иам 15 години и од стискање на акните во пределот кај слепоочниците иам лузни ;( :worried: :worried: и кога се чупам на зголемено огледало се кругови црвени на обично огледало баш и не се познаваат..голема грешка напраив со стискањето го уништив лицево ..спас и незнам дали ми има :worried: иначе колку е тој сапун на Асо дерм каде го има и дали е само еден вид или има повеќе..мислам за мрсна, комбинирана итн кожа

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    околу 100 денари е , а го има во аптеките ... и одговара на сите видови кожа :) Мене ми се допаѓа планирам пак да си земам , а инаку не се секирај многу за флеките .. на доста девојки им помогнал клиндамицинот во врска со тој проблем , имаш 15 години нормално е да ти се појавувааат мозолчиња
    Се надевам овие препарати ќе ти помогнат , и ќе се подобри состојбата ..позз ;)

4. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14

А овој клиндамицин е гелот што го користам ? :?:

5. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Jaс имам неколку лузни од бубулици од страните на лицето, накај ушите. Кога ми е пуштена косата не се познаваат, ама летово ја носам собрана и се познава. И најчесто таму ми се појавуваат бубулици. Редовно користев Клиндацин лосион за акни од Галафарм, ама немаше некоја посебна промена. Користев крем од Green Line и тоа цела година, неколку креми имав и до тоа имаше подобрување. Сега планирам да земам Nivea Visage Young колекција па да видиме. Иако сега и од сонцето ми се подобри ситуацијата, сепак сакам чисто лице. :)

6. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Од клиндамицинот...не е иста сликата пред неколку месеци....тогаш лицето ми беше со лузни такви од чепкање на акни...не викам дека скрос ми е исчистено лицето..ама на некој делови да....и не ми излават акни многу често...сепак кој нејке да има чисто лице..да се надевам дека ке ми помогне клиндамицино и продолжувам да го користам... :)

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    еве ги лосионот и гелот :)

Лосион против акни со растителни екстракти
    Дејствува активно превентивно против класичните проблеми поврзани со масната кожа (присуство на надразнувачки масни киселини) и проширени пори.

• Ја одржува влажноста на кожата;
    • Дејствува антисебороично;
    • Дејствува смирувачки на кожата и го регенерира епителот;
    • Ја штити кожата и го регулира пХ балансот;
    • Дејствува противвоспалително;
    • Се употребува неколкупати дневно.

Гел против акни со растителни екстракти
    Ја ослободува кожата од иритирачки масни материи, секретот од лојните жлезди, како и од други нечистотии што преку ден се собираат на кожата

• Не содржи сапун;
    • Ефикасно спречува појава и ширење на акни;
    • Се нанесува наутро и навечер на чиста кожа

8. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    значи тоа е :D деновиве ке го купам и сапунот Асо Дерм а таа крема здраве нз дали ја има низ Велесов ..позз :*

9. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Јас користам хлоракол лосион и не помага нешто посебно. Сум пробала разни колекции почнувајќи од Авон, Οriflame, Nivea и пак ништо. Изгледа најдобро е да се консултирам со дерматолог и да почнам да одам на козметичар.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    п.с. и јас го користам ова сеа баш сум нешто задоволна али две недели само. ке почекам бар месец дена па ќе дадам мислење. за тие што незнаат првин на акната од лусионот па од гелот. да се избегнува на цело лице затоа што тоа е антибиотик исто како на здрав орган да му давате лекови. али и не е опасно ако се чисти цело лице само затоа што е јако ќе дојде до перутење на кожата кое што не е воопшто страшно. поздрав и со среќа на сите што се борат против акните

11. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Хлораколот за разлика од Клиндамицинот е послаб...Но сепак ти најдобро е да се консултираш со дерматолог.. :)

12. flawless

flawless Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Може ќе се исчисти лицето, ама беспотребно се оптоваруваат другите органи, како на пример - бубрезите.

13. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    а јас ке ви кажам подобро користете производи од колекцијата на EUCERIN отколку на NIVEA затоа што производите на EUCERIN се медицински и се препорачувааат и од дерматолозите за продолжителен третман врз кожата.. а додека производите на НИВЕА не ги препорачуваат за проблематични кожи... поззз и послушајте ме :* :*

14. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Не е се во тоа да е лицето чисто однадвор. Треба да се направат некои промени во начинот на живот,во животното темпо,за да се забележат прмоени. Тоа е исто како кога ќе видите некоја премногу слаба девојка,и само велите леле колку е слаба,не е дури ни здраво тоа толку..А всушност само девојката знае колку е таа здрава..Може наследен е изгледот,или има проблеми со некоја храна..Битно е да сме здрави! :) Малку сум оффтопик...
    Инаку,јас имам чисто лице. Имав порано брунчиња од страните,се наоѓаше по некоја..Пред менструација обавезно се наоѓа по некоја... :doh: Но баш летово,забележав дека лицето ми е многу поисчистено...Се трудам да не јадам многу мрсно,затоа што тоа влијае на се...Малце да се испотам,да истрошам нешто и веднаш гледам промени... :sweat: :)
    Лицето го негувам со колкции од Орифлејм.. Задоволна сум,да..Или со Dove сапун..И тоа е...Не сакам да ја навикнам мојата млада кожа уште сега на кремови и такви работи... И тоа! :)

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Само третмани.. Ниедна крема неможе да помогне ако не се исчисти местото

16. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    веќе станувам очајна.Лицето ми е катастрофа,еден период ми се исчисти сега е повторно исто.Имам многу митесери и многу лузни,а многу често ми се јавуваат и брунчиња,не знам веќе што да правам :@

17. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    отиди на козметичар нека ти ги истискаат црнките мора да го исчистиш прво па после впреземи некои мерки.. можеш да ставаш секоја недела маска од зелена глина ја има во аптека 160 ден е се раствара во вода колку да се добие густа смеса како паста за да можеш да ја намачкаш на лицето, а исто така за црнките ставај секој 2-3 ден маска со аспирин издробен и малку вода... ама прво отиди на козметичар зашто мораш прво црнките малце да ги исчистиш за да може кожата да ги прими маскиве... позз и никогаш не очајувај, не губи надеж и НИКОГАШ НЕМОЈ ДА ЈА ИЗГУБУШ САМОДОВЕРБАТА ЗАРАДИ ЛИЦЕТО.. не си единствена со овој проблем верувај... СО СРЕЌА ;) :* :*

18. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    да,но незнам каде да ги најдам тие козметичари .Во салоните за убавина ли?Каде може да се консултирам?

19. plavusaaa

plavusaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    45
    да во салоните за убавина само подобро одбери некој салон каде што има дерматолог или каде што работат попрофесионално со посебна козметика за лице а не во некој обичен салон...

20. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    па кај нас не сум слушнала за такво нешто,можеш ли ти да ми препорачаш некој?