Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.875
    Допаѓања:
    5.210
    Мене ми беше многу јак некако, бидејќи имам сува кожа и полошо си направив, требаше само а тие места да ставам, а не на цело лице :worried:

2. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Редовно си го чистам лицето со бело вино и тоа домашно.

Сум пробала секакви лосиони и триста чуда. Но, на мојава кожа не и помогнале.
    Од кога го применувам ова со белото вино, лицето како на бебенце ми е.
    Пробајте, ништо нема да ве чини. :)

На viktorija.manevaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429

јас сум задоволна од него. ми помогна :)

На kitty.lover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shopa.holic

Shopa.holic Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Би ти препорачала од Леа лосионот со клиндамицин, мене повеќе ми помогна тој од овој ... Ако имаш мрсна кожа овој не го земај ;)

Значи, лосионот ти е околу 200 ден и како активна компонента содржи клиндамицин, имаш од повеќе производители, а да си прашаш може и некаде во аптека да ти го направат. Јас сум многу задоволна и го препорачувам

5. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    лицето почна некако да ми се лупи ( не во буквална смисла ) но мислам дека знаете за што ви зборувам, оддалеку не се приметува ептен кога се загледам во огледало ми се приметува на носот,меѓу вегите и надусниците. Е сега доколку некоја од вас знае предложете ми некоја добра крема

6. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Истото и јас сакав да го прашам. Мене ми се појави на десниот образ и помеѓу веѓите. Нешто слично (незнам дали се работи за истото) ми се појави и под десното око. Стварно изгледа ужасно кога ке ставам пудра на лицето. Јас му ставав една бебешка крема, а пробав и со павловичева ама го омекнува местото само на одреден период потоа пак си е истото. :worried:

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    девојки правев муабет со дерматологот мој, ми рече лосиони никако да не се ставаат на лице посебно не овие кај нас, причина- многу алкохол додаваат во нив, алкохолот го суши лицето и на почеток изгледа дека се подобрува состојбата бидејќи лицето не е толку мрсно нели, но подоцна настануваат проблемите, почнуваат уште повеќе да лачат маснотија масните жлезди лицето станува уште помрсно одколку што било на почетокот.

мене ми препорача антибиотик во форма на маст крема ако имате можност да си набавите од грција или бугарија има еден далацин ц се вика, мене ми го среди лицето. исто има и хлорамфеникол ама во форма на маст( и овие што ги спомнувате вие се антибиотици ама обидете се да ги најдете фо форма на гел или крема така ке бидете сигурни дека не ставате само алкохол на лицето )

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Бебешките и павловичевите нема да ви помогнат. Потребна ви е крема која е наменета за сува кожа, на ладново пука кожата и се суши уште толку, затоа ви се прават такви суви делови кои се лупат на лицето. Има милион видови на креми, во зависност од тоа и колку пари планирате да одвоите за кремата побарајте си во маркет, аптека крема за сува кожа, има на гарниер, нивеа, лореал, афродита ...

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.051
    ^ Ист проблем имав. Започнав пред излегување да ставам крем за лице и сега веќе немам проблем.

10. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    И јас имам мозолчиња највеќе на брадата.Пред 2 месеца почнав да го користам овој лосион од Авон и не е многу скап околу 350 денари е
    Исто така користам и коректор против мозолчиња од Авон
    Ги суши и поретко ти се раѓаат нови
    Прво си го измијам лицето со сапун од Dove
    [imghttp://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/16246/9328322/3/dove-shea-butter-soap.jpg?height=409&width=500][/img]
    После го измијам лицето со лосионот, почекам неколку минути и на мозолчињата ставам од коректорот.Мене многу ми помогна

11. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    И мене често знае да ми испадне акна да лицево па го најдов ова. И ќе го пробам, па че видиме резултати.

Босилекот е познат по своите антисептични својства и ја смирува кожата, ја активира циркулацијата на крвта и ја освежува бојата на лицето. Листовите од босилек често се користат во anti – age козметиката, бидејќи ја спречува појавата на брчки.

Босилекот има антибактериски својства, киселото млеко содржи цинк, калциум, витамини Б1, Б2, Б6 и Б12. Цинкот делува противоспалително, калциумот е природен извор на антиоксиданси што ги обновуваат клетките и се превенција од појава на акни.

Маска од босилек

Продукти:

20 – 30 листови свеж босилек
    Кисело млеко
    Дестилирана вода

Најпрво направете каша од листовите босилек со помош на блендер. За да направите лосион измешајте ја кашата од босилекот со дестилирана вода. Нанесете од течноста на лицето и оставете да делува 5 минути. Процедурата се прави еднаш дневно.

За маска: кашата од босилек се меша со една лажица кисело млеко и малку дестилирана вода. Се нанесува на лицето и се остава да делува 20 минути.

За тоник: додадете врела вода во кашата од босилек, оставете да се олади и процедете. Добиената течност се чува во стаклен сад на ладно не повеќе од една седмица. Се користи наутро и навечер.

12. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Денес бев на дерматолог, ми препиша Скинорен.
    Пишува на извештајон дека имам Acne vulgaris а појма немам што е тој. Сеа ке ја земам па ке видам какви резултати ке има.
    Некој да не ја има користено , и колку е ?

13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    За акне вулгарис, зависи колку е драстична, е измислен Скиноренот. Мене барем ми има многу помогнато. Околу 500-600ден. е, и убаво држи се до упатствата, никако да го користиш преку ден посебно не кога има сонце.

14. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Јас си зготвив една смеса за лице. Во главно имам проблем со тоа што ми се јавија лишаи што нејќат да исчезнат, а и цело лице доста суво ми стана и почнаа акни да ми излегуваат. Смесава како што разбрав не е само за суво лице, може и за други типови кожа, во главно служи за хидратација.

Рецепт:
    • 3 супени лажици цедено маслиново масло
    • 2 супени лажици органски мед
    • Пола чаша органски шеќер
    Сето тоа се става во пластично кутивче и се меша.
    Ептен ми е мекичко лицево откога се намачкав, инаку се мачка минута и потоа се мие.
    Ќе ви пишам резултати за неколку дена :) И еве го видеото:
    http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU

15. bojanalove

bojanalove Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Dechki jas shto se nemam koristeno, pa ne pomaga... Bev na dermatolog i kazhaa da koristam krema od Avene protiv akni i ne mi pomogna, a i mi preporachaa da odam na tretmani vo drzhavna bolnica, kao demek pomagale da se ischisti liceto.. samo zdabe pari frliv.. posle toa koristev Young Derm losion i krema protiv akni, ama i od toa nemashe rezultati... kupiv edna glina, stavav i od nea, ama nishto... korsitev krema i losion od Clean & clear, ama pak nishto. od avon kupiv krema i losion ama pak nishto.... i ushte mnogu proizvodi koristev, ama ne mi pomognaa.. edinstveno so vreme sami pominuvaat... vaka so kremi, losioni ne pomaga, dzabe ne frlajte pari.. :)

[mod-kirilica:1v2e2fpr][/mod-kirilica:1v2e2fpr]

На viktorija.manevaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Имам и јас проблеми со акните пред две години беа значително поголеми и повидливи па се консултирав со дерматолог ми препорача крема Еуцерин во бела паковка е со зелена лента; доста ми помогна, ја користев секој ден се става малку на местата каде имаш акни, се употребува преку ден и кремата не е мрсна, се впива во кожа. Набрзо за две три недели акните почнаа да се намалуваат и по некој месец речиси и не се приметуваа. Сега не ја користам иако уште имам акни во пределот на брадата и челото. Значи кремата не ги исчезнува засекогаш акните но барем одредено време дури ја користиш, а јас не ја користам повеќе за да не се трупам со непотребни хемикалии кога не ми се толку видливи но планирам повторно да си купам уште еднаш, дава резултат(барем за мене). Цената и е околу 700 денари а трае 5-6 месеци :)

17. slobodnacura

slobodnacura Нов член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    14
    Чупчиња, сите разни проблеми си имаме, и разни прашања, разни работи користиме... но јас сакам да ви го препорачам ДЕРМОГАЛ тоник за лице на ГАЛАФАРМ, од лично искуство.... премногу сум задоволна, навистина чисти длабински, ја намалува маснотијата и го затегнува лицето.... Ефтино и ефикасно! Пробајте и уверетесе сами, што да ви речам хехехе....

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Со години лицето го чистам на овој начин:прво со ласион темелно го чистам ,потоа земам во сад ставам камилица да изврие ,потоа над пареата стојам едно дваесетина минути ,верувајте потоа лицето ке ви биде како на бебе :)

19. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    И јас имав ваков проблем...:) Но едноставно ми исчезна...:)

20. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Имам среќа што имам чисто лице... ;) :)