Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Evrosimovska

Evrosimovska Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    ______________________________________________________________________________________________

Пробајте со ICE Plant MED крем мачкајте се 3-4 пати дневно околу една недела. Ќе видите колку брзо ќе се повлече. Малку е поскап околу 1200ден. но има многу голем ефект

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mjau5

Mjau5 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Имав чисто лице до пред 2 недели. Но, само на образите ми е нафрлано и тоа не се акни туку како некој осип, но не е алергија бидејќи не ме чеша. Редовно го мијам лицето со сапун Dove и го мачкам само со кремче Becutan. Пудра немам ставано последниве 2 недели ич. Што да ставам за да ми помини овој осип? Многу ми е нервозно! :(

3. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Девојки дали некој може да ми каже дали го има користено Пјур Нејчр Органик Масло за чистење на кожата со екстракт од чајно дрво и рузмарин и гелот, какви ефекти има ?

4. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Денеска ми спомнаа за линија на производи од Green Master, германска фирма со препорака за крем за акни од чајно дрво. Подолу го има каталогот на бугарски. Неможев да го најдам новиот од 2012/2013 ама и во овој го има, на 105 страна. Има чуено некој за оваа фирма? Некои препораки / искуства? :)

http://www.green-master.eu/images/rekla ... 1_2012.pdf

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Добро вие ја разбирате разликата помеѓу АКНИ и МОЗОЛЧИЊА. Неможе да ви се појават “акни“ пред добивање |( .
    Ајде да не бегам од темава.
    Имам прилично суво лице па немам многу проблеми со мозолчиња, обично ми се појавуваат неколку пред добивање ама не од оние со стискање. Го мијам лицето со Дав сапун, но сега почнав да го мијам со гелот од Авон 3 in 1 како понежен ми изгледа.

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Не знаев каде би го вметнала ова но сметајќи дека нема кокретна тема за пилинг на лице, секаде би дошло добро (а можеби овде најмногу). :)
    Оваа крема од невен ја користам за чистење на лицето и доаѓа како пилинг. Ги вади нечистотиите од лицето.

Откако претходно со тоник ќе го исчистам, нанесувам од кремата на лицето или на памук и со него го нанесувам на останатиот дел од лицето употребувајќи мал притисок. Бидејќи е многу мрсна, за да се постигне добар ефект, ова треба да се прави со ново памуче (или две, во зависност од тоа колку е потребно) се додека да ја снема маснотијата и вишокот од кремата.

Ја купив од Зегин околу 170ден. На Regina е и е големо пакување, така да, ќе има за давање и на соседи :lol:

7. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Незнам мене ми е чисто лицето..Незнам шо да ви кажам..Па не го чепкајте многу и мите го со млака вода и сапун :)

8. Lilla.98

Lilla.98 Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    ништо несака да ми помогне...:(((

9. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Па незнам јас имам една крема лола лала нз како се вика мала е паковката и со розева боја и мама ја користи :) инаку имам другарка користи нешто од орифлем нешто како тубичка е и така средно е по висина и со сина боја :) незнам пробај со кремата мислам подобро е ;)

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Сте слушнале ли за кремата Дермазан? Јас пробав малку ставив на мозолките и ми се засушија. Сега продолжив да ставам по малку само на местата кај што имам мозолчиња, па ќе видам резултати. Инаку, кремава е на природна база, има прополис, восок и масла од неколку билки (ај да не правам реклама :lol: ). Ако има резултати ќе пишам овде :)

На sweettwist и ana-girl им се допаѓа ова.
  11. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Јас го користам лосионот и гелот Lea, исто така и еден крем на Doctors се вика Antiacne, мене многу ми помогна.

12. Jelena23

Jelena23 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

И мене ме интересира од каде е кремчево, и колку пари е?

13. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Денес земав глицерински сапун за лице, бидејки користев Докторс и сакав малку да сменам. Ве молам, доколку сте имале искуства со сапунов, да ми кажете. Прекрасно мириса, ама денес ми е прв ден да го користам (користам сапун сабајле и навечер) и битно ми е сапунчето да е добро. Па доколку има негативни искуства, а сапунов е за лице, кажете ми. Не е за зафркавање :)

14. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Имам мозолчиња на лицето и ако ставам од кремата Здраве ќе ми поминат? :?: :o

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Еднаш сапун на Докторс користев со еден посебен лосион и повеќе ми се направија проблемите со акни :tmi: сега 3 години само со пилинг и маски за лице и морам да кажам дека подобро ми е лицево многу пати... :)
    Од гарниер пилинг за чистење е супер и маската од авон од краставица и од кал и она е супер...

16. Rila

Rila Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво :) Дали некој го има користено Дермону гелот против лузни од акни? - Ја имам гледано рекламата и не ми е верлив резултатот...чисто лице за неколку недели.

17. Aa91

Aa91 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    здраво, јас имам 21 год. и пред година - две почнаа да ми се појавуваат бубулички на брадата кои константно се тука(само што ќе поминат пак се појавуваат), сега гледам и црнки на челото ми се појавиле. Лошо изгледа зошто поголемиот дел од лицето ми е OK само брадата упаѓа во очи. Би сакала да Ве замолам да ми пишете дали постои нешто што ќе ми ја исчисти кожата на брадата.

Aко во начинот на пишување и изразување погрешив, не ми замерувајте... нова сум. :$

18. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Aма си се наплашила... :D

Туку, имаш навика да ја наслонуваш брадата на рака? Верувам дека тоа е причината, ништо повеќе. Ако е така, обиди се да ја отстраниш таа навика.

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    јас си порачав од авон па ке видиме какво е и дали ке помогне.. ;)

20. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17

Јас го имам користено и нема никакви резултати