Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Rila

Rila Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    А дали нешто ти има помогнато околу лузните од акни...барем делумно?

2. viktoryy

viktoryy Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ја купив од аптека лосион за чистење од young derm и многу сум задоволна.Ти го препорачувам! :rofl: :rofl:

3. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17

Не, не ништо

4. kate-pp

kate-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    135
    Имам дома едно од греен лине сино е, и пишува wet cream како се користи/?

5. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    еве нешто за чисто лице другарка ми го пробала и помогнало :)
    Магдонос
    Сечкате ливчиња магдонос и го мачкате лицето,потоа ставето го лицето над сад со врела вода знаете за да се пари за да може магдоносот да навлезе убаво во кожата потоа измијте го лицето со ладна вода за да се затворат порите и ставете крем за лице.Јас утре ке го пробам па ке пишам резулатати :rofl:

6. Rila

Rila Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Само навечер ли го користиш young derm лосионот?

7. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    како до чисто лице? едноставен одговор повеќе секс без заштита :D се разбира мислам на оние кој имаат партнери подолго време, кој пробал знае дека ефектот е перфектен :rofl:

8. Ma4icaaaa

Ma4icaaaa Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    И јас би сакала да ми кажете некое средство за чисто лице? Имено, никогаш во животот сум немала бубулици на лице, па дури ни во пубертет. Сега (имам 22 години) често ми излегуваат на лице бубулици и тоа од оние огромните :( Не знам што да правам....барам совет од Вас ;)

9. Imini

Imini Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    Јас да ве прашам нешто, кој сапун од Dove највеќе би ми одговарало да го купам, кој би го препорачале? имам мрсна кожа на Т зоната ама во последно време на некои делови ми се прават како лишаи, исушена кожа..ги мачкам со бекутан ноќе ама преку ден не изгледа убаво а не сакам дење да ги мачкам со бекутан оти и онака кожата ми е прсна паа... :D

10. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И јас имам проблеми со мрсната кожа, го користев овој сапун од Dove, лицето го миев навечер пред да си легнам и дење кога ќе станам и др ништо не ставав на лицето (ни крем) и имаше резултати лицето ми се исчисти и од акните и од црнките и не е толку мрсна кожата. :)
    http://dealseekingmom.com/wp-content/up ... ty-Bar.png

11. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    Јас успеав да го исчистам со сапунот од нивеа,значи супер е..А сега кога ке ми заврши ке пробам и од дове.Сум слуснала за некој лосион од аптека против акни,и имал голем ефект,ако има некоја искуство нека пише ;)

12. MishellBN

MishellBN Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    19
    Што се немам пробано во однос на козметички производи за да можам да се ослободам од акнатичната кожа... а не само тоа, правев и неколку хемиски пилинзи.... сега се мислам за Афродита козметичката линија што е за масна кожа па доколку некој е задоволен од неа нека каже...

13. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    јас немам проблеми со кожата на лицето благодарејќи на тоа што секоја вечер а пожелно е и утро чистење со пилинг за лице и потоа чистење со chlorampheniclol(fitofarm) убаво е и ако мо#е да се направи пареа на лицето па потоа да се чисти бидејќи така се отвараат порите ... пробајте па ви гарантирам дека за извесен период ќе имате чисто лице ... ќе заборавете како изгледа пудрата :rofl:

14. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    486
    Многу е убаво да се пари лицето така се навлажнува кожата и после тоа некое кремче за хидратација мх мх :D Али пилинг секој ден посебно и навечер и наутро ќе ти ја оштети кожата (посебно проблематична кожа со акни). Ваљда мислеше на парење секој ден :) Мене многу ми помогна пареата и после лицето го осекаш чисто и свежо :rofl:

15. Sibbela

Sibbela Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Те молам пиши во Лп број контакт од чичккото барем додека сум во Македонија да ја набавам маста. Стварно веќе не знм што да правам. Те молам во ЛП напиши ми како да го добијам и број ми дај.
    Фала многу уште сега

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Пробав со се, ама најмногу од сите сапуни хемикалии и слично морам да го пофалам глицеринскиот сапун и тоникот од Авон.И да, пилингот со шеќер. Лицето ќе ви сјае. :)
    п.с. мирисот на сапунот не е нешто нај нај, ама трај бабо за убавини. :angel:

17. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Како е точното име на Dove сапунот што го рекламираат на ТВ за чиста кожа за седум дена??(со едни жени што не се виделе во огледало 7 дена па се изненадија коа видоа колку им е чисто лицето-- нешо така беше рекламата :D :D )

18. MariaFederer

MariaFederer Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
  19. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Мислам дека е овој :?:

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Имам акни од есента почнаа да ми излеват така повеќе и сега сум катастрофа, проблемот е што кога ќе станам од сон лицето ми е чисто, а го измијам станува катастрофа, малку да го допрам црвено е.. ако размислам логички тоа ќе да е до хормони нешто или силна крв? Бидејки кога мирувам лицето е смирено, а кога сум будна ми стануваат црвени акните или незнам што се веќе мн ги имам... :devil: :devil: Ааман веќе! ;(

Да бе, кремот е лажен, го прават во стан во Бугарија, и стават зелена боја, инаку е некој обичен крем, нема врска.. злобни луѓе се тие што го смислиле тоа. :devil:

На pinkberry му/ѝ се допаѓа ова.