Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Jас имам кристално баш лице чисто,имам сува кожа ,лицево го мијам со од авон 3 во 1 едно гелче многу ми ја прави мека кожата,ги чисти нечистотиите,и има многу свеж мирис го освежува лицето....исто многу добар е сапунот на дове од краставица презадоволна сум...моментално ја користам кремата од биотен за сува кожа и супре е исто свеж мирис и хидратација...ги користам маските од авон од планет спа...и лицево ми е стакло... малку ми сметаат само црнки неколку на носов но не се познаваат јас ги примечам на страната онаа како зум од огледалото хехе и ги цицкам не знам како да се отарасам..

2. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Го купив овој лосион, и веќе по недела дена, резултатите (барем кај мене) беа очигледни. Презадоволна сум. Им го препорачувам на сите кои имаат мрсна и проблематична кожа со акни :) :f:

Прикачени фајлови:

• Final.png
      Final.png
      Големина на фајлот:
      91 KB
      Прегледи:
      638
  3. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    ОД каде го купи?????

4. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас имам во последно време проблем со Т-зоната , мислам немам нешто бубулици видливи , ниту па некогаш сум имала , меѓутоа таму лицето ми е помрсно , но истовремено и ми се лупи некако кожата , мислам не е нешто премногу забележливо ама ме нервира ,во исто време како да е и масно и суво , правам и пилинг , но никако скроз да се израмни , пак имам како да се лупи , не знам како да објаснам , но страшно многу ме нервира ... некој совет ? :)

5. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Го има во сите аптеки :)

Се извинувам за оффтопик...

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Последниве неколку недели мака си мачев со лицето, милион такви глупави мали ситни бубулички кои само ме нервираат. |(

Во секој случај, по препорака на вујна ми отидов кај нејзина пријателка козметичарка и сега сум вратена во нормала. Со женава баш фин муабет си направивме и она ми рече млада кожа дека никако не треба да се малтретира ни со третмани ни со хемија и чуда. Ми препорача редовно да нанесувам маска од мед, дури и секој ден по можност и да ви кажам навистина мене барем ми помага. Лицето ми е почисто и меко.

Може на некој ќе му помогне па затоа да си пишам. Неверојатно проста е, се меша лажичка мед со лажичка вода, се нанесува на лице и се остава минимум 15 минути. И толку.

За мене дефинитивно не се оние пилинзи и маски од продавница, после секој тип после ми се исфрла лицето. Решив да баталам тоа, си терам сега со маскава секој ден после туширање а за пилинг само со оној со шеќер.

На viktorija.manevaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Си купив денес Еуцерин против акни со заштитен фактор 30, па ќе ви пишам дали функционира. Тоа ми е последна надеж

8. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    И јас го имам користено пред неколку години, ама не ми се допадна затоа што остава премногу боја на лицето. Од почетокот не заприметував и еднаш ми се случи да излезам на училиште намачкана со тоа, целата портакалова во лицето. :D А и не мислам дека имаше некои поголеми ефекти на акните.

За чисто лице имам едно свето правило:
    НЕ ГО ЧЕПКАЈ ЛИЦЕТО СО ПРСТИ!

9. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    Двапати во неделата си го парам лицето на камилица и си го чистам после со камилицата со памукче, после ми е меко, нежно и свежо лицето. :)

10. MariaFederer

MariaFederer Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Нема поминато многу време, но сепак дали има некакви резултати до сега? :?:

11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Пробав од Авон нешто како гел е, па ќе видиме како ќе помогне :|

12. Katarina.91

Katarina.91 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Јас стварно го препорачувам овој крем на Алое Вера :)
    Сум пробала многу работи од Авон, сапуни, но само тој ми помогна. Си вреде и за парите, 850 денари е ама ептен сум задоволна. Препорачувам :up:

13. MariaFederer

MariaFederer Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Девојки, видов денеска на една реклама на Fox, еден производ од Vichy за акни, дејствувал за 2 часа и нешто како веднаш го снемува мозолчето.. Да не знаете како се вика, каде може да се најде и колку отприлика е цената? :)

14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    ^Јас имам користено многу од производите на Vichy од Normaderm колекцијата за акни и масна кожа, но мене лично не ми имаа многу ефект овие производи. Секој дерматолог ќе ти потврди дека не постои препарат кој ќе направи за час да исчезне мозолчето, може да го намали црвенилото, да го смири, ама не се залажувај дека може да исчезне.

На MariaFederer му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Гелов, го има некој користено, за каква кожа е?Како сте задоволни? :)

16. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Сите продукти на Неострата се фантастични( имам работено со професионалната линија). Конкретно овој ти е за масно лице. Не знам каков проблем имаш со лицето но само тоник или средство за миење не може да ти помогне многу. Еве еден совет од мене во случај да имаш масна кожа со акни. За миење на лицето користи Dove сапун пилинг, крема земи некоја медицинска за масно лице( Еуцерин, Авене, Гамард) и на акните можес директно да мачкас крема Сона или Скинорен. Поздрав :)

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.895
    има премногу оловооо

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    а нешто за чистење црнки ? :@

19. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Го користел некој ова? Добро е?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Мене ми беше супер за чистење на црнките и лупешките кои ми се создадоа при користење на еден агресивен лосион против акни.
    Дефинитивно не е за оние со сува и нормална кожа, а дури и ако имаш комбинирана или мрсна - не го употребувај секој ден. Два до три пати неделно е сосем доволно. :)

На OneDirection му/ѝ се допаѓа ова.