Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Или далеку подобра опција е антибактериска навлака за перница која спречува бактериите кои се хранат од изумрената кожа која пропаѓа во перницата, да дојдат до површината и со нивната нечистотија да наштетат на кожата на лицето. (Се згрозив само пишувајќи, но тоа е реалноста)

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Искрено прв пат слушам за тоа, благодарам за информацијата. Можеш да кажеш каде ја има и отприлика колку чини? :)

На kate-pp му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.610
    Аха да, доктор Оз во една од претходните емисии зборуваше за таквите навлаки и перници, иначе немам видено тука некаде нешто такво, антибактериско али ако најдам ќе ве известам.

4. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Јас скоро почнав да идам кај Др. Николина и ми препорача третман со миробакт и триакнеал. Е сега да прашам нешто ...миробактот ми кажаа да го ставам 3-4 пати на ден нон-стоп, но дали треба прво да го измијам предходно ставениот слој или над него да ставам? Тогаш кога бев не ми текна да прашам.

5. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Јас имам земано од страна. А во Македонија, прогуглајте, има повеќе резултати и се надевам дека нема да се со превисока цена. :) Може ќе има и во поголемите продавници за постелнина. :)

6. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    девојки и јас имам мрсна кожа и ми излегуваат бубалици на образите долната вилица тој дел скоро го земав SOS Spot Killer на ессенце. шишенце со четка внатре течноста е бела малку изгледа како коректор хаха пред легнување се мијам лице и си ставам со четкицката на бубалиците оставам да се засуси пред да си легнам наутро кога станам лицето ми е чисто е сега не дека некои исчезнуваат преку ноќ ама со ставање секоја вечер има ефект ми се допаѓа многу инаку е 195 денари пробајте може ќе ви помогне

7. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Штом ти се појавуваат на тој дел, дали кога седиш пред компјутер или било каде притоа ја потпираш (главата) вилицата на рацете?

8. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    па не баш ама мрсна ми е кожата мнгоу и ако ставам на пример одредена пудра сто не ми одговара на лицето одма ми излегуваат така да ова ми помогна колку толку си носам врзана коса без да се замарам какво ми е лицето :)

9. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Па вака јас немам мн.брумки имав до скоро ама ми се исчисти лицето сега имам некој белези кој останале од тие брумки и страшно ме нервират поради нив сум принудена да ставам пудра на лицето што навистина мразам ако знаете нешто како можам да ги отстранам пишете.Фала однапред!!!

10. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Девојки Далацин Ц има ли во Скопје и каде?

11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    24.009

Има, да. Во Viola аптеките мислам само.

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Морам да ги пофалам кремите за лице на Балеа со овошни киселини, тие што се по 149 или 159, така нешто се со цените. Од линијата за млада кожа се, ама каков ефект добивам, чудо некое. :clap:

Имав некои флекички останато на образиве од моите фамозни гнојни акни (појавени или од ББ кремата на Гарниер или од гелот за миење на Алвердето, некако уште не сум сигурна иако пишував во темата:devil: ), и кремата ја купив вчера, се измив лице, ставив, се нашминкав и испаднав.

Кога се вратив, верувале или не, се бришев шминка, гледам на лицево, ми ги нема, избледени и речиси снемани. Сабајлево ми беа целосно исчезнати. Едно ПМС бубуљиче, кое мислев дека ќе расте и гнои барем 3-4 дена, го среди и исуши инстантно.

Почисто лице во ПМС сум немала.

Почнав пак да ставам ББ крема по малку, чат-пат, и ми нема испаднато некое акниште, што ме тера да помислам дека можеби и гелот на Алверде е виновникот за најкатастрофалниот период што некогаш моето лице го видел. :D Ќе видиме сега пак, ќе ставам секој ден, а ќе го мијам лицето само со сапун на Дав и ќе ставам од кремава. :!:

А да, сликиче во спојлер.

На zarah и senza.parole им се допаѓа ова.
  13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    554
    ^^ Внимавај со кремите или било што кое содржи овошни киселини, колку што имам слушнато и прочитано не е добро да се користат на топло и сончево време. Може грешам ама прогуглај ќе најдеш валда нешто или нека ме исправи некој :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Дузи овој кремов не е со овошни киселини, со овошни витамини можеби...

15. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Мислам дека ваква антибактериска навлака и перница може да се најде во Дормео.Провери на интернет имаат голем избор на перници а 90 % им се антиалергенски.

16. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Odnapred se izvinuvam sto nemam mak. Font :D Vaka liceto imam mozolconja ne mi precat bidejki imam pogolem problem nosot i obrazite mi se celi so crni tocki mnogu boli koga ke gi stisnam a i mnogu se verojatno se pori koi se polni so necistotii pa ako nekoj znae nekoja krema za ovie kako da isceznat ili iscistat ili nekoj domasen recept ve molam da pisee :(

17. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Јас понекогаш си варам чај од камилица и на пареата од чајот со го омекнувам лицето (се надевам ме разбра).Кога доволно ќе ми се омелне лицето ќе си ги истискаш и мозолчињата и црнките :!: .После тоа ако имаш некој пилинг (јас користам еден од Орифламе) и на крај се мачкам со крема иста како пилингот или со лосион чист на база на алое вера. Поздрав

Прикачени фајлови:

На Maci12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Абе така пишуваше отпозади на кутичето, ама го фрлив веќе. Што знам... :?:

19. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    А дали знаеш некоја маска на природна база? се мислев да пробам со јогурт и лимон ама не знам..

20. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Јас мислам дека треба да пробаш ова со камилица што ти го пишав,убаво истискајго лицето после измиј се убаво и стави лесен крем за лице.Може и на Нивеа.Прави го ова пред да си легнеш зошто ќе ти се вцрвени лицето.
    За маска незнам...никогаш не сум користела