Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Само редовно и темелно чистење на шминка (лосион, млеко за лице, јас моментално имам Гарниер млеко за осетлива кожа и топ е), пилинг за лице може тој зелениот од Авон клир скин, јас го имам, и маска за лице може од Авон на планет спа тие шо се со лупење - еднаш во неделата само. Исто да се пронајде соодветниот хидратантен крем и не многу тешка пудра. Кожата ќе ви биде благодарна :*

И за крај ББ крематааааа :$

Прикачени фајлови:

На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. noraaa

noraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки :) , сакам да ве прашам дали го има некој користено кремот La Roche-Posay Effaclar Duo 40ml потекло од Франција, на нет има добри коментари за овој крем, а исто така и на youtube beauty видеата.

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Купивме апарат-јонизатор. Почнав да се мијам со концентрирана сребрена вода. Не викам дека не ја бива, ама јас сакам уште. Ќе ја користам уште некое време.
    Туку внимание ми привлече зеленава глина, требаше да дознаам порано, мајка вчера беше за Скопје, во мојот град ништо нема. Овде немам од кај да купам, а тешко верувам дека ќе излезам негде деновиве. Како и да е, до наредниот пат ќе и речам да ми купи. Да не има нешто врска годините со користењето на зелена глина? Помага за мрсна кожа и такви црнки со бел врв, па и за обични црнки? Мака мачам со нив. Акните ми ги занема, тук-таму излегува по една. Ама овие црнкивее...
    Инаку од водава ми се изедначи тенот, така... убавка е, не викам не. Еве и акните неможат да мрднат, не пуштаат ни гној кога ќе излезат, само по некое време се повлекуваат. И добра е обичната да се пие за детоксикација, мене веќе цела недела носево ми тече, сега е попрестанат. Значи добро е, се очистив :lol:
    А нешто повеќе информации за глинава знаете или да барам по интернет? Ама колку се веродостојни тие информации и незнам баш :?:

4. Daniela1234

Daniela1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас го користев Хлораникол од Гала Фарм и ми помогна ама ставав и една крема pop се викаше ( розево кутивче) ми помогна ама кога престанав, пак ми се појавија, а и се согласувам со другите дека и нервозата и стресот имаат улога за појавувањето на акните.Иначе ме интересира, бидејки ми се исфрла грбот, што да правам, незнам дали некој може да ми помогне или да ми даде мислење, фала однапред :D

5. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    напоменав дека е за секаков тип на алергија,јас сум задоволна од нејзината примена,дава сјај, свежина ма кожата

6. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    пронајдени се нови докази како да се дојде до кристално чисто лице.можеби кај некој некои лекови делуваат но кај некој не па едноставно е: во алкохол(било каков)се става мајчина душица и се остава една недела после тоа само се мачка.делувало...

7. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Декотал само за алергија ли се користи?

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.012
    Допаѓања:
    81.347
    ^ За лишаи и друг тип на кожни заболувања. Не е за акни, флеки и бубулици. :)

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951

10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Најпрво го мијам со сапун Асодерм,тоа е сапун на природна база од билки и тој ми ги суши,ама дека немам мнг проблеми со лицето ,понекогаш ми излагаат бубулици и брзо дејствува за неколку дена ми е чисто. А отткако ќе го измијам со сапунот го нанесувам лосионот Леа од фитофарм и кај мене оваа комбинација има позитивни резултати :)

11. 13333

13333 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Јас наутро и навечер се мијам со антибактериски сапун или лосион за лице young derm, а откако се измијам се мачкам крема за лице, Becutan или Nivea. Се надевам дека помогнав.

12. D.i.a.M.o.n..D

D.i.a.M.o.n..D Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    уфффф,никако неможам да се ослободам од мозолчиња..:( ве молам феминки препорачајте некоја крема ..ставав хлоракол ама никако не ми помагаше :?: .. препорачајте ми некоја крема што ви помогнала во чистењето на лицето.. :tmi: Поздравче :inlove: :*

13. butterflyX

butterflyX Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас се ослободувам од нив со миење на лицето со обичен сапун...потоа со хлоракол лосионот и на крај ставам од кремата на Doctor's за акни...пред спиење секако...после 3-4 дена лицето ми е совршено...пробај и ти... ;)

14. Lily52

Lily52 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    36
    Јас прво ставам паста на мозолчињата бидејки таа ги горе а после го миам лицето и ставма тамо една помада . :)

15. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Јас ја прашав матичната докторка за декотал кремата и ми кажа никако да не ја користам за лице,затоа што може многу поголем проблем да имам.Така да,пред да ја стави некој кремава на лице,убаво нека се распраша што и како може да се случи.

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ И ти не си се информирала до крај. Се користи за лице но кога имаш алергиски реакции, црвенило (да не се повторувам од постот од претходно) и само на тие делови каде што има потреба.

„Декотал крем“ е лек. Што значи дека ако е лек, треба да се подразбира дека не е крем за лице. Исто како што не треба да се пие антибиотик доколку нема потреба за тоа.

17. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Декотал се става на места каде што има само црвенило ниако не се користи како помада. Па и пречесто не треба да се користи така ми кажа дерматологот.

18. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Имам пробано многу многу производи за чистење на лице ама немаат никаков ефект дури и полошо ми се прави лицево и имам пробано и кремови и маски чисто на природна база ама нема ама ништо пак само полошо :( Некој совет?? :)

19. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Лицето се чисти со лосион, млеко за лице ќе си одберете според типот на вашата кожа и редовно ќе си го чистите од сабајле и навечер пред спиење, мене доста ми помага, па со среќа :)

20. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Јас две недели постев ама без масло и не знам дали е до тоа ама најверојатно е, лицето ми се исчисти како никогаш досега. Дури сега ми излезе едно мозолче ама тоа дека треба да ми дојде. А какви се не креми имам користено. Баш на нареден пост ке пробам пак две недели да се осигурам дали е од тоа.