Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Дај кажетее некој совет за флеки од акнии :(

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Ми се појавија мозолчиња на лице.Неколку девојчиња ми е препорача кремава
    [​IMG] дека помагала.
    Инаку имам чисто лице и немам акни..овие незнам што се.
    Страв ми е да ставам...да не ми се запустит лицево.Па совет ако може.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Анушка ич да немаш гајле од кремава, ем ефтина ем најефикасна за мозолчиња ЧУДО Е слободно ставај си

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    како вас ви делува кремава?? брзо ви ги суши мозолчињата или постепено?дали има посебно правило за нанесување во врска со временскиот период или кога сакате се мачкате?

5. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Јас имав вечен проблем со мозолчињата и црките... Ги испробав скоро сите лосиони, од најскапи до најевтини, и сватив дека единствена помош ми беа оние со антибиотик - а најмногу ми одговара оној на леа. Презадоволна сум и имам кристално лице, а да престанам со користење за 5 дена пак сум ко некоја пубертетлика..

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Најдов еден "рецепт" за чистење на лице од оние црнките. Не се сеќавам на кој сајт беше. Една лажичка желатин и една лажичка млеко. Го мешаш и во микро го грееш 10 секунди. И се става на места каде имаш црнки и после одкако ќе се исши го лупиш. И на ју тјуб имаше и баш кога го излупи девојчето сите црнки останаа на желатинот. Кај мене врска нема. Јас пробав :) . Ама ништо не излезе можеби имам некоја биволешка кожа :D

7. Niki.Swag

Niki.Swag Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Препорачувам Eucerin. Подобри нема дефинитивно. Се разбира дека малку поскапо ќе платиш ама навистина вреди. Ова го кажувам според моето мислење,ипак секој има различен тип на кожа :)

8. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ај стави слика да видиме како изгледа :)

9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235

Има и гелче, иста амбалажа само подруга форма е тубата :) Околу 200-300 денари е но можеш да го користиш секој ден неколку месеци..

10. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Здраво, јас сум нова на форумот, па би сакала да ве замолам за помош.
    Лицето ми е чисто, но не беше секогаш, но пред 2 месеци ми се појавија акни на десен образ, црвени и болат, ги мачкав со лосиони, скинорен и некои такви дерматолошки креми и ништо.
    Дајте некој совет, некој што имал искуство??? Поздрав.

11. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Колку пари е кремава,и се наоѓа ли во аптеките?
    И дали има посебни за секој вид кожа или една е,универзална? :)

12. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Има ефект за неколу дена, барем кај мене. Инаку не го ставај кога излегуваш бидејки ја прави кожата ептен бела, пребледа.Дома кога си, јас пред спиење го ставам.Не е препорачливо да се изложуваш на топлина бидејки ќе почне да се топи кремата, така да најдобро е пред спиење :)
    Се наоѓа по аптеките , не е скап околу 60-70 мислам :?:

На Anna-Banana и Irrepleceable им се допаѓа ова.
  13. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Ништо нема да ти биде од кремата, ама не помага за мозолчиња. Кај мене барем немаше ефект. Јас ја препорачувам за гребнатини.

14. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    денес бев на контрола и повторно со себа мед ми рекоа да се третирам затоа што мене не ми излегло веќе мозолче а тие ми биле флекички,на конгресот во странство каде што мојата лекарка била и кажале мнооогу поскапи третмани така да мојот бил најефтин исто и мноогу ефективен.а со дијането морало да се продолжи :(

15. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    челово ми емногу мрсно само начелово имам мозолчиња незнам со да почнам да користам и ми светит од со ми е мрсно :) казте некој совет

16. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Луѓе, јас одамна се откажав од овие кремите и таквите чуда.. ништо не ми помага, па сега размислувам да одам на третман за лице. Ако има некој искуство го молам да ми кажи нешто подетално, дали поминуваат и колку пати треба да се оди на третман.

И по можност некој од Битола што има да ми препорача некое добро студио каде прават вакви третмани.
    Фала однапред :*

17. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    На пример си одиш во некоја добро опремена аптека и со "радост" секој месец си даваш 1100 денари, од кои 950 за Eucerin lotion 12% omega и 150 за сапун Eucerin....
    и после кога доаѓаат сончевите денови одиш да си купиш Avene 50+ UVE 990ден

И така да не беше матичното мое Златче :inlove: :clap: јас појма немаше да имам дека постој некој си Еуцерин или Авене и така со години ќе си шетав со грдо лице и секое лето ќе си имав една прекрасна сунчаница и на мене 5кг. креми и пудри и некој си други сра*а шо врска нема и тн. ти реков ми рече

Ај чао, сега. :hai:
    (Некој ден има да банкротираме дома од овие :| )

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.896
    не помага за мозолчиња кај мене немаше ефект. има премногу олово

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Без некои посебни кремови можете да имате чисто лице.

Наутро мијте го со топла вода (млака) и после тоа со ладна, користете си кремче (нивеа, дове, или најдобро бекутан). Тоа е тоа... ^_^

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    ^ Tоа во никој случај не смееш да го генерализираш вака зашто секое лице е различно.
    Во никој случај не би се согласила дека хронично заболена кожа со акни се третира само со сапунче и вода. Или само со вода, без разлика дали е млака, топла, ладна или како и да е.
    Или пак, дека ако го миете лицето само со вода и нанесувате крема ќе ви се исчисти. Ако имате чисто лице, да, но жива смрт е доколку навистина има некој проблем и никако не смеете да се залажувате со тоа „абе ај, ќе помине“, а сте се нафрлале како пченка пред берба.

Затоа постојат препарати за лице, инаку никаде не би се продавале и колку и да изгледа маркетиншки трик, сепак не е, зашто се работи за здравјето на лицето.
    Дали мислиш дека акните предизвикани од хормонски дисбаланс, оние грдите гнојни и поткожни би поминале сами од себе ако се „третираат“ само со вода и универзален крем? Уште од старт ќе негирам, а верувам дека тоа ќе ти го потврдат и оние кои си мачеле сериозни, долгогодишни проблеми со акни.

На DebbieLegg, passion.for.fashion, Sanniii и 3 други им се допаѓа ова.