Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Се согласувам со тебе ама доколу имаш чисто лице. Тоа е веќе еден вид на одржување. И јас така правам. Значи само со сапун Dove и после Бекутан. Толку. Од време на време пилинг (природен) и завршена работа. Морам да напоменам дека пудра гледам да ставам најмалку што можам. Посебно кога пред добиено ќе ми излезе некое мозолче, тогаш не ставам ич пудра. Зошто пудрата само ја влошува работата.

Меѓутоа за тие што имаат попроблематично лице склоно на акни тогаш во никој случај неможе со ваков третман. Тоа ти е исто како да си болна, а ти се лечиш со витамин Ц и чај, а гориш од температура. Мораш да се лечиш со посебно одредени лекарства за таа намена. Исто е и со лицето.

2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Наутро кога ќе станам и навечер пред на си легнам си го мијам со... :)
    Навечер си ставам... :)
    Кога се бањам користам вакво... :)
    И најзадоволна сум од кремот... :)

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Ќе може цена да ми кажеш одприлика на сите овие? :$

4. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    "За да си помогнете сигурно сте пробале многу креми, лосиони и серуми за избелување на кожата, кои најчесто не даваат некои драстични резултати. А природните извори се најдобар избор, и покрај сè.

Така, ви предлагаме да користите маска за избелување направена со квасец. Земете мало парче пекарски свеж квасец, додајте му неколку капки млеко и неколку капки сок од лимон, нанесете на исчистено лице и оставете да се исуши. Исплакнете со чај од камилица." - Оваа го прочитав на некоја страна како лек против дамки на лицето па сакам да прашам дали некоја од вас која што имала ваков проблем го користела оваа и дали има ефект ? Поздраав :*

5. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Stella, јас ја имам правено оваа маска лани летово и навистина многу го подобрува тенот, многу избелува, ама јас направив грешка дека маската ја ставав на лице со акни и уште повеќе ми излегоа, така да сега користам медецински сапун и кремот Sona-само навечер, и лицето скроз ми се исчисти :)

6. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    за да се има чисто лице пресудна е чистотата во домот.тоа е на прво место секогаш не велам сега дека тие што имаат мозолчиња не им е чисто дома но ако земете прости примери како навлака на перница и пешкир ќе видите дека е стварно така.иначе јас си немам некои големи проблеми имам ситни мозолчиња се губат не користам ништо освен хидратација и дав сапун за миење :)

7. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    јас веќе една година користам хлоракол, не го купив поскапо од 100 денари, во иста паковка е како клиндацинот, само пишува chloracol.Ставам само на местата каде што имам бубулици,за најмногу 2 дена ми ги гори и не остава никакви траги.Го користам и за лице и за на грбот :)

http://static1.framar.bg/product/klindacin.jpg

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    јас хлораколот го користев со години моментално ќе ми изгореше некоја бубулица и толку.не ми беше баш од помош,можеби заради тоа што бубулиците ми имаат друго жариште и ниедна локална употреба не помага :(

9. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23

да бе да , сите ние што имаме проблем со акни дома ни е гадно и пешкири и навлаки никако не менеме на гадни си спиеме ;) , на прво место ти е генетика зенска, знам ги 100 девојки што стварно не водат никаква хигиена па лицето и е сткало чисто , точно дека хигиената е важна ама на прво место ти е генетиката

10. Blondy-07

Blondy-07 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Мене многу ми помага :D :$

Прикачени фајлови:

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Девојки јас имам многу чисто лице и пудрав немав цел живот користено и задоволна бев но, во посчедно време добивам чудна боја на лицето многу сум бледа и морам да ставам пудра за да не изгледам како дух..
    Има ли некој искуство.. Некој совет?
    Бидејки не сакам да ми заизлегуват мозолчиња од пудрата..

12. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138

прочитај ми го постот прво што го напишав убавоо!!а пешкирите и навлаките ги дадов како прост пример. :)

13. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Јас немам многу често мозолчиња ама понекогаш ми се појавуваат. Кажете некој совет? :)

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.689
    Исто како мене. И на мене многу ретко ми се појавуваат мозолчиња. Тоа се случува пред да добијам. Ништо не им правам. Додека бев средно имав многу мозолчиња. Ги стискав и сега имам дупки на лицето. Сега ги оставам да исчезнат. Пред некое време во емисијата Доктор Оз, тој кажуваше дека мозолчињата не треба да се стискаат, туку да се боцнат со игла за да излезе гнојот. На тој начин нема да останат дупки на лицето. Сега тоа го практикувам. Избегнувај да јадеш мајонез. Тој је причина за појава на мозолчиња.

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Дали некоја од вас користи, или има користено гелот и лосионот од ЛЕА ??
    Дали сте задоволни од неа? Дали ви го исчисти лицето ??

Прикачени фајлови:

• getImageThumbnail.jpg
      getImageThumbnail.jpg
      Големина на фајлот:
      7,9 KB
      Прегледи:
      314
    • akni_gel.jpg
      akni_gel.jpg
      Големина на фајлот:
      7,2 KB
      Прегледи:
      313
  16. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Прекрива мозолчињата и истовремено ги третира. Прво нанеси од зелената страна која го смирува црвенилото, потоа стави од беж страната која има корективен ефект.
    Ставаш го на црвенилото штом ќе се појави...
    Суше ги мозолчињата.
    :)

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. IloveBooks

IloveBooks Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Чисто информативно - избегнувајте козметичари. Колку почето одите на козметичар, толку полошо. Паталец - гаталец! :doh:

18. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148

Лосионот е одличен, има и антибиотик во него, само немој да користиш многу долго. Потроши едно шише направи пауза од 2-3 недели па земи друго. А гелот не е ништо посебно мислам дека нема никаква функција. :)

19. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23

јас ги имам користено но многу не сум задоволна пошто не ми помогна .. лосинот е многу јак и имав чуство дека ми ги гореше но сепак не ми помогна на мене

20. streeelec

streeelec Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Лицето ќе ви биде чисто ако го миете често со ладна вода и да не го допирате со гадни раце, затоа излегуваат тие брумчиња...за две недели сте како нови, поздрав 8)