Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Kozmeticharka

Kozmeticharka Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Гледам дека има многу задоволни од кремата на чичкото Ке може да добијам негов број во лп? Благодарам..

2. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Дали помага за лузнии од акни ??

3. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И мене тоа ме интересира :)

4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    девојки бе не чекајте на секое прашање што ке го поставите секој посебно да ви одговара, наназад е многу пишувано на темава, а и имате горе поле во кое може да пребарате, еве така ви го најдов бројот од Саше, потрудете се малку.

5. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17

Биди сугурна дека ја пребарав темата и знам за полето за пребарвање не мора да ми кажваш АМА за лузни не прочитав никаде, само за акни дека помага, а тие две работи не се исти. Значи ако некој знае ме интересира дали помага за лузни.

6. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    обожавам домашни рецепти на природна база, па ќе пробаме.. :)

7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Немам некој посебен ритуал,не ставам ни маски ни пилинг правам ништо, лицето го мијам прво со Дове сапун од најобичниот и после ставам крем со матичен млеч од авон, после тоа лицето во текот на денот ми е преубаво и чисто и мазно :)

8. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Бидејќи незнам од која причина ми го избришаа мислењето, еве пак ке пишам.
    Јас преку истата опција успеав да ти го најдам одговорот незнам како ти не успеа :^)

На Candice.S и Kozmeticharka им се допаѓа ова.
  9. Kozmeticharka

Kozmeticharka Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Прашање до ППараскева колку чини кремата? Благодарам

10. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Цента колку што знам и ја покачува постојано.
    Прво беше 1400, па 1600, и последниот пат кога ме известија по ЛП ми рекоа дека е качена на 2200. Ама ова беше пред една година. Јавете се најдобро и прашајте - информација од прва рака :D

Ама не е само една крема, две се за таа цена.
    Еда од 100мл, и една од 50 мл.
    Едната за цело лице, едната само на критичните делови.
    Човеков е од некое село во Скопје, па кога ке ја порачате ке се договорите каде и како да се сретнете да ви ја даде.
    И он ке ви објасни како да ја користите, колку и со кој препарат да го чистите лицето.

Искрено прво и јас бев загреана за кремава, ама кога подобро размислив, дојдов до заклучок дека е подобро да си отидете на лекар- дерматолог.
    Барем знаете дека има диплома и го препуштате лицето во сигурни раце.
    Вака ако слушате кој што кажал и предложил ке треба сешто да ставите на лицето.
    На дргарка брат и дури и средство за чистење шоља си ставил на лицето.

Јас си го средив лицето без кремава, и да ја земете и да ви помогне, ако проблемот е нешто друго, акните пак ке ви се појават.
    Најпрво отидете на лекар, можеби е хормонска причината.

И да се едитирам, пишав и прееска ама незнам од која причина ми го избришале мислењето, и толку се напнав што немав нерви пак истото мислење по втор пат да го пишувам |(

Имаше слика постирано едно девојче на темава, какво и било лицето пред да ја користи кремава и после користење, одкако завршила со терапијата, побарај те ја наназад, баш да видите разлика на лицето ;)

На Nymeria и Emotional123 им се допаѓа ова.
  11. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Само да ви кажам, да не се лажете многу по се што ќе прочитате на форумов. И здраве кремата сите толку многу ја фалат, а на мене ми направи повеќе проблеми отколку што имав.
    Дека постои чудотворна крема која преку ноќ ги брише акните, лузните и сите проблеми, не постои, колку сакате вие верувајте на мислења од членови со по 1 пост и тоа на темава и тоа со реклама, да можеше така лесно да се реши таков проблем, сите ќе го имаа решено.

На Snowbell и UnknownLadyDi им се допаѓа ова.
  12. girl-21

girl-21 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Женски некое решение за стрии на лицето? Мене од Афлодерм и сл. креми кои ми ги даваа за акни ми го оштетија и ми го исушија лицето и сега имам стрии на него. Помош, очајна сум!

13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    И пак одговорот е - Дерматолог.
    Имаш доста добри да не кажам одлични дерматолози кои работат приватно и тоа за 300 денари.
    За 300 денари јас не би дозволила да ставам секакви производи на лице.

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Имав многу мозолчиња пред една година на Т-зоната иии :@ ми пукна филмот и отидов на дерматолог кај д-р Николина. Ми препорача еден крем, Скинорен. Се мачкам сеуште пред спиење. Ми се исчисти лицето :o и ми се појавуваат мозолчиња чат-пат, сепак во пубертет сум. |(

На mihaela55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17

Сигурно нема да се одлучам од едно прочитано мислење да купам крема за лице, сепак треба да се прочитаат повеќе искуства, барем за мене за тебе незнам.

На erdana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Го користам Леа лoсионот и чист гел од Алое вера а може и крем тие се од иста фирма и исто ми помагаат (барем мене) без разлика дали го имам купено гелот или кремот. И лосионот и алоето можат да се најдат во зегин. За миење на лицето го користам Докторс сапунот со ментол (доктор ми го препорача) и то је то. Мене ми помага многу а и така немам мн акни (пу пу да не се урочам). Лосионот мислам дека е околу 200 ден а Алоето е 90-100 ден. Сапунот незнам зашо не го купував јас. xD

17. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    и јас го користев леа лосионот и гелот и навистина многу помага ама не се корсти долго време, сега веќе не корситам ништо освен сапунчето на аментол од докторс и од кремата здраве си ставам кај што имам мозолки и флеки , и влажни марамици бекутан..

18. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Имам навистина многу нежна кожа, и склона кон алергии не дај боже да се допрам со нечисти раце.
    Користев сапун Еуцерин -150 денари кој што воопшто не ми помогна.Редовно си користам Декотал крема кога ќе забележам алергиски плик...многу ми помага.Сега користам глицерински сапун, бекутан марамчиња и дермогал лосион.Единствен лосион што не ми ја суши кожата како Клидамицинот и Хлораколот.Можам да се пофалам со чисто лице. :)

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Ако за еден кремата/лосионот е одличен, не мора да значи дека и за другите ќе е така.
    Се зависи од самата кожа.

Ме интересира дали сте користеле од САТВА лосионите или кремовите и колку сте задоволни ?

20. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Како мислиш не се користи долго време? Зошто?? :?: