Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    24.009
    ^^
    Јас многу сакав да ја купам оваа на Гарние мат кремата, ама откако прочитав тука на Фемина дека повеќето од вас се разочарани од ББ кремата на Гарние, некако како да изгубив доверба во нив како фирма. :(

Ве молам, некој кој ја користи подолг период кремава (по можност секојдневно) да ми каже дали предизвикува акни, црнки и такви мити работи? :?:

<Едит>

Штета што немаме опција за означување на поважни постови во темава. Симончелишс, се изнамачи повторувајќи по стопати. Па, читајте малку бе мајка му стара. |(
    Едно те исто на секоја можна страна. Секој посебно сака да му се објасни за истата работа. Па тоа се наплаќа бе луѓе. :rofl:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ми се исфрли мене пак лицево.Таман се исчисти,ете го пак.
    Дај кажете ми комбинација на тоник+крема за сушење акни.
    Јанг дерм не помага...

3. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    simoncelicius многу ти благодарам, ќе ја земам кремата, и ќе ја пробам, само исто и јас се плашам да не ми направи митисерии и такви ствари, а знае некој колку пари е?

4. TheScarletDandelion

TheScarletDandelion Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    248
    Си реков ај да се обидам повторно со производите на Clearskin на Авон, го имам синиот тоник и ми е супер за чистење на лицето, а сум пробала и со пенлив гел за чистење кој не беше ништо посебно.Последно го зедов крем гелот за чистење на лицето Clear Emergency и ептен сум задоволна, го користам еднаш дневно или навечер или наутро и промените се скоро веднаш видливи -лицето ми е почисто и освежено, порите намалени и појавата на мозолчиња значително намалена, а и со секојдневното нанесување тие што се појавуваат брзо се сушат, а и што е најдобро не ми ја суши кожата како др производи од Авон... :)

Прикачени фајлови:

• prod_1140571.jpg
      prod_1140571.jpg
      Големина на фајлот:
      17,2 KB
      Прегледи:
      266
  5. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    а црвенилото како да го спречам, знае ли некој, јас имам мрсна кожа ако ја земам павлоќевата нема ли да ми направи проблем? фала ви однапред :)

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Јас! :wasntme:
    Цел месец како ја користам секојдневно - наутро и навечер, лицето си остана такво какво што беше и нови акни освен пред/после циклус не ми се појавија.
    Верувај ми, штом мене не ми направи проблем кремата (а потенцирам дека го имам најосетливото и најпроблематичното лице на светот), значи навистина станува збор за нежна крема. :)

Е, само единствена замерка ми е малку појакиот мирис додека ја нанесувам, но не ми смета, напротив.
    Само онака информативно кажувам. :D

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Mishela баш поради тебе ја предложив кремава.
    знам колки чувствително лице имаш, и кога и да сум те послушала за крема, пудра или било што во врска со лице не сум погрешила па затоа ја дадов како предлог кремава.

Инаку marijaz цената е околу 245-250 денари.

Инаку мишела јави се во темана за ДМ маркет ма, ни треба предлог за маска за лице :wasntme: баш Карина има пишано

8. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

На мрсна кожа уште павловиќева ти фали... Таа е една од најмрсните креми што сум ги пробала, инаку ја користам за нозете (ги прави многу меки)- ама на мрсно лице??? Не сум сигурна дека и некој друг користи павловиќева за лице, освен бебињата? Земи некоја хидратантна крема, јас ја користам оваа од Гарниер и задоволна сум, не ми свети лицето а имам мрсна Т- зона. :) :)

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Симонче, бојкотирам зашто не ми одговара никоја дали има лосион за тело со мирис на мандарина!
    Да ми кажете, оти неделава ме чека шопинг во Штедлер, а таму знаете како одат парите - ако остане за леб и млеко ќе умрам од среќа. :rofl:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    фала ви многуу, заудтре си ја зимам кремата обавезно, иначе не би била штетна да ја корситам оти сум 15 години нели? фала уште еднаш :)

11. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    имам лице со акнички(најчесто пред да добијам се појавуват) кои коа ќе поминат остануваат флеки.. Не знам веќе што не пробав, се и свашта колку пари само дадов. Може ќе имаше некој минимален ефект али слабо. И вчера негде прочитав дека лимонот е многу добар за кожата и вчера го исцедив и со памукче ставив на лицето и чекав околу 10 минути и ја измив кожата и поголема разлика ја во живот немам видено. Толку некако ми се осветли лицено малите акнички скоро и да ги снема флеките ми се намалиа.. премогу сум задоволна. :D

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  12. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Како сте задоволни од кремата на Clean & Clear во тубичка таа од 100 мл. Може ли како подлога за пудра и дали светнува луцето после некое време? :lol:

13. ladyb89

ladyb89 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Дали некој од вас имал милиуми - бели ситни точки на лицето? Читав по различни форуми и сите пишуваат дека освен на козментичар друг лек нема, но јас не сакам да го изложувам лицето на некакво си боцкање :/ самата постапка ми е СТРАШНА! Инаку ми се појавија пред околу еден месец, никогаш порано сум немала такво нешто.. :(
    Еве како изгледаат:

Ве молам ако некој се ослободил од нив да ми помогне!

14. ForeverInShadow

ForeverInShadow Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    А, која е цената на далацинот? :)

15. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    24.009

426 ден. во Виола аптеките.

16. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    i jas go koristam dalacinot veke 1 nedela, me interesira posle kolku vreme da ocekuvam rezultati, bidejki sega liceto mi e isto?

p.s. izvinete sto pisuvam na latinica nemam makedonska podrska na ovoj kompjuter :?:

17. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    24.009
    Далацинот ќе го користиш најмалку три месеци. За првите резултати е индивидуално кога ќе се појават.

18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Да ве прашам девојки,имам чиста кожа,мислам немам акни или некои флеки,ама имам малку масна кожа на Т-зоната,која понекогаш ми свети,помалку.
    А имам црвенило на лицето,особено на долниот дел на образите и кај јаболкниците.
    Што би ми препорачале?

19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    И мене некогаш ми се појавуваат, и затоа одам редовно на козметичар (еднаш на месец ипол). Не е воопшто страшна процедурата на вадење (боцкање) и е многу поубаво тоа да се истрпи отколку потоа кога ќе прераснат во чирови, па лечењето е уште покомплицирано и подолго...

На ladyb89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Имам слушнато дека против бубулици користеле цефалексин (издробен и додавале капка вода) и со тоа ги чистеле бубулиците...точно е....има ли некој пробано?