Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Девојки ја користи ли некој оваа ноќна витаминска крема од Сатва, како сте задоволни?

Прикачени фајлови:

2. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    заради моево лице не ми се испаѓа денски време, навистина веќе не знам што да правам, немам акни такви големи, туку по некоја бубулица, ама проблемот е тоа што иако пред 4 ден почнав да јадам само здрава храна, и чаеви, зелен чај, нане, камилица, но моево лице е ко на баба.
    понекогаш сум зацрвенета, немам убав тен, некако не сум свежа ич ама баш ич, ајде да јадам мајонези кечапи ок е, ама верувајте многу здраво се хранам, и вежбам ама воопшто немам убав тен?
    а имам и мрсна т-зона и јас, па лицето секое утро го мијам со сапун од докторс(мента), а пред да си легнам со камилица и ставам пудра, течна,(онаа ѕа сипаници) кај што имам црнки и по некое брунче.
    дали треба да користам некој крем со матирачки ефект според вас? а имам и пори, дајте ми некој совет ве молам, имам правено и маска од глина ама ајде 4 дена ок ми е лицето после се исто и така во круг, особено пред да добијам цело лице ми се нафрлува. како да си го вратам свежиот тен? само немојте д ами кажете со ладна крпа зашо и тоа го иам правено, баш некни си ставив ладна крпа и само тој ден 4 часа беше ок а после пак се враќа масниот сјај, порите, и нечистиот тен.. многу се нервирам,дај кажете нешто..

3. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Појди си на дерматолог, најпаметно ке ти биде.

4. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    бев на дерматолог уште од летото и ми препорача сона крема, ј акористев 1 недела и толку ептен ми ја исуши кожата и цела бев цревена и од тогаш не сум била. бев во струмица, зашо таму живеам и не можам да одам на друго место, знаете ли добар дерматолог во струмица?

5. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Направи пауза од вежбање, испитај си хормонален статус, акните не се лечат со чаеви
    Мораш да знаеш кој е изворот на акните па после да дејствуваш.

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    lalitas јас забележав голема разлика откако го променив начинот на исхрана, но си треба време... и чаевите го прочистуваат организмот, а особено зелениот е добар за акните. Така што здравиот начин на живот и те како влијае. Сепак, хормоните си го прават своето, а ова е како превенција, јас не ги подржувам апчињата на база на хормони, бидејќи ова е период. Мене лично пилингот од сода ми помага и потоа хидратантна крема. Исто така темелно чистење на лицето од шминка после доаѓање дома, не само со влажно марамче, туку и лосион. Се надевам ти помогнав. :)

7. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Па тоа е нормално така делува кремот,треба да продолжиш да го користиш ако ти го препишале и тоа само навечер да ставаш а преку ден обавезно хидратантен крем.Треба да помине време за да видиш побрување.

8. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    фала на советите на сите, иначе не користам јас воопшто шминка, кога си доаѓам од училиште само со камилица си го мијам лицето и толку. а и си направив зелен чај и чај од нане, така ќе продолжам, а дали некој го има користено мерима сапунот? оној детскиот, зашто другарка ми ми рече дека е добар, го прочистува тенот, се мислам да го земам зашо од овој докторс уште малку и ќе ми се истроши. а и утре ќе одам до аптека која хидрантна крема да ја земам според вас, на мои години(15) сум, некој од докторс? или? иначе кажав имам мрсна т-зона, и некое кремче со матирачки ефект да земам, белки малку ќе ми се освежи лицето..
    а иначе онаа сона нема шанси, да продолжам зашо немам јас акни, туку бубулици,црнки..

9. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Како што ти кажаа во постовите предходно за на дерматолог си, и само со креми нема да го средиш лицето, мораш хормони да испиташ првин, па на дерматолог и тогаш да ти се даде терапија( креми и апциња). Најпријателски совет зашто и јас бев како тебе, потполно те разбирам. Зелен чај и такви глупости тоа воопсто не ти помага... поздрав

10. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Ако имас сува кожа користи ја( мене не ме бендисува) ги имам пробано сите од линијата.За истите пари можеш да купиш нешто многу поквалитетно. Пиши ми каква кожа имаш и ке ти препорачам соодветна крем.
    Поздрав :)

11. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Пред месец нешто така, пишав тука дека многу ми помогна Здраве кремата.
    Првото паковче што ми беше од Здраве, многу помогна, второто веќе немаше ефект.
    И така лицето ми беше за никаде.

Пред недела така, отидов на козметичар, ми ги исчистија црнките, ми ставија маски.
    Нема подобрување, а козметичарката ми препорача Клиндамацин
    Валда точно го напишав :D
    Па еве од денес ќе почнам и ќе ви ги кажам резултатите, се надевам дека ќе се позитивни :D

12. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Чисто лице без хемикалии практикувам бидејќи од такви препарати ми е преку глава што све не сум ставила и пак никаков резултат нема само кожата си ја оштетувам.Јас користам зелена глина и правам секој трет ден пилинг со маслиново и шеќер или сода, и бидејќи кожата ми е масна секој ден ја мијам со медицински сапун и потоа и нанесувам крема.Исто така мачкам мед и лимон на критичните места (со црнки) и тоа се барем засега, добро се покажало.

13. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

Имам комбинирана кожа?? :)

14. 5girl5

5girl5 Нов член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    кокосово масло

дали некојa го користи Кокосовото масло што се јаде за лицеto? сум слушнал дека е добар :)

15. natalijja

natalijja Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    13
    ПОМОШ !! веќе цел месец како се борам против акните на челото и брадат читав тука некои совети тука од форумов ги пробав но ништо не ми помогна. Бев и кај кожен лекар ми даде некои креми и тоник дадов 2000ден за нив и ништо. Јас кога бев во пубертет немав акни сега во 20 години. Незнам веќе што да правам. Да не ми е можеби од пудрата што ја користам :(

16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Natalijjja,бидејќи си повозрасна може да е некој проблем со хормоните,исто така може да ти помогне здрава исхрана значи масна храна и слатки исфрли од менито да видиш ќе се подобри ситуацијата,исто така пиј повеќе вода и спортувај.A и стресот придонесува за нечиста кожа,така да многу работи имаат улога.

17. natalijja

natalijja Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    13
    Па не јадам мрсна храна со оглед дека сум и на диета.А редовно спортувам одам на зумба и аеробик.Сега баш прочитав да направам густа смеса од сода и малку вода и да нанесам на лицето. Но незнам да не ги иритирам уште повеќе.Ако некој слушнал за оваа маска ве молам пишете ми.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Наталија јас ја користам таа, еднаш до два пати неделно, како пилинг му доаѓа на лицето и ги суши акните. Ја ставам И чекам околу 10тина мин и потоа го плакнам лицето. Потоа ставам крема и лицето е многу помеко и помазно.

19. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Имам чисто лице отприлика али кога ќе ми излезе некоја бубулица, излезена е!! Многу ме нервираат и ги стискам, а и кога сум дома ќе го исчистам лицето со тоник и ќе ставам јака паста на бубулицата, ја гори брзо и не остава лузни, па пробај!

20. natalijja

natalijja Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    13
    Ви благодарам.Ќе се обидам и така нема што да изгубам. Па ќе ви пишам за резултатите :* Дај боже да помогне.