Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    јас имав многу црвени и голем иакни, имам пишувено користав леа лосион и ми помогна, сега пијам бел чај го мијам лицето или со камилица или со сапун и толку..
    ама почнаа да ми излегуват ситни брунчиња, ептен ситни и црвенки, ги имам на челото и на обазите, што да користам за нив? некој лосион клиндацин,хлоракол или нешто друго?

2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ова е од емисијата на канал 5 со билките, сега го слушнав :)
    Тоник за лице: (наводно помагал и за акни)

Една китка магдонос се полева со вода и се става да врие 3 минути и се додава 3 лажици домашен јаболков оцет. Се остава 1-2 часа да отстои, а потоа се мачка лицето и се остава природно да се исуши, а потоа се мие со чај од жалфија, камилица или мајчина душица. Може да се повтори неколку пати дневно.

Вака направениот тоник може да се чува во фрижидер и до еден месец.
    Баба Рада вика лицето после 15 дена ќе сјаело :D
    Па кој има волја нека проба :)

3. srcence.malenko

srcence.malenko Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здр., јас сум нова и сакам да те прашам дали ќе можем да го добијам бројчето од овој чичкото што продава маст за акни, би ти била многу благодарна за тоа, бидејки имам акни, а не знам веќе како да се справам со нив па ајде да ја пробам и таа маст, бидејки прочитав од претходните многу помагала, поздрав :inlove:

4. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    i jas bev na elektroforeza minatiot petok kaj dr Nikolina ovoj petok sum pak. Neznaev deka toa cudo ke mi pomogni iako me bolese nemozam da vi opisam kolku :D ama ke trpis za ubajna. Liceto bidejki sega e sreda mi e mnogu podobro i mazno imam ustee nekolku podkozni ama zatoa ke odam petok pak. Da ne se sfatime pogresno seuste sum vospalena i sega najverojatno ke mi ostanat fleki ama barem mozam pudra da stavam i da zalicam na covek kolku tolku ko ke sum izlezena. dosega sum zadovolna i toplo ja preporacuvam navistina, ama treba da bidete svesni deka ni taa, ni vie, ni nikoj drug ne ste magionicari za da ima rezultati preku nokj ili pa za 2-3 nedeli. Sigurno vi e zdosadeno da citate deka toa e dolgotraen proces i deka treba trpenie i mene mi bese duri ja citav temava ama realnosta za zal e taa.Pozdrav do site ve razbiram kako vi e i moj sovet e nisto na svoja raka da ne prevzemate oti taaka jas si go zafrknav liceto i sega trpam. Se izvinuvam za latinicata ama nemam makedonska podrska

5. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    сакам да прашам нешто, што се овие, гел за миење лице, лосион? за што помагаат, која е нивна намена и кој е подобар? каде да ги најдам?

[​IMG]или овој

Прикачени фајлови:

• prod_1121624.jpg
      prod_1121624.jpg
      Големина на фајлот:
      15,6 KB
      Прегледи:
      438
  6. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    И кај мене се појавија проблеми со акните (на цело чело имав) па кога бев кај матичната (поради друг проблем) ме советуваше да одам на дерматолог и да не користам на своја рака.
    Отидов и ми кажа дека е почетна фаза на акните и ако сакам а не ми излеваат уште повеќе да не јадам брза храна, благо, смок, и ми даде една течност која се прави во аптека каде што има лабараторија се мачка навечер и утрото се мие со сапун убаво, и се мачкам на докторс дневен крем.
    Ми препорача за мојата кожа да користам дове сапуни а на нивеа како што превев предходно бидејќи нивеа по ја сушело кожата и така е кожата ми беше многу сува со нивеа а со сапунот од дове цела ден кожата ми е мека.
    А со течноста со која се мачкам навечер ми помогна и ми се повлекоа бубулиците малку, се радувам што отварив некој ефект за пола месец.
    Ви препорачувам на сите што имаат проблеми со акните да посетат дерматолог бидејќи дава соодветни производи кои помагаат, а на своја рака не се постигнува некој голем успех.

7. HelloKityy

HelloKityy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    73
    незнам не живеам јас во македонија :doh:

8. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Јас порано имав акни но не премногу и сега само пред да добијам една две ако ми излезат..Инаку се е до негата, јас не користам шминка и пудра, сабајле го мијам и го масирам, а навечер ставам гел за лице од авон со мед и млеко, и често го чистам со влажни за лице. Инаку сакам да ставам понекогаш маска, пилинг или нешто но страв ми е од акни дупки и нешто да не ми се деси бидејќи немам баш искуство..Знае некоја што може да се направи?

9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    10.995
    А од што дупки , не разбирам?!Пилингот е за отранување на мртвите клетки од лицето ,а маската може да ја користиш за освежување, хидратација на лицето , може да си правиш и домашни маски.Двеве се користат 1-2 пати неделно. :D :D Се надевам дека ти помогнав. :)

10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Пред некое време прочитав дека најмногу треба да се инвестира во пилинг и во хидратантна крема, во смисла, ако добро ги платите добро ќе ве служат. Евтините пилинзи имале некакви си остри рабови на гранулите со кои предизвикувале микро повреди на кожата и предизвикуваат повеќе штета од корист, додека пак тие што се посоленки се со поправилни и мазни гранули.
    За кремата не се сеќавам добро, ама најверојатно е до квалитетот на состојките.

Се друго во состав е горе-долу исто (тоници, лосиони, гелови...) важно да не содржат алкохол.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво, сакам да ве прашам дали некои од вас ја имаат користено Sona кремата за лице и како дејствувала? Ми ја препиша дерматологот ама ми рече дека можи да ми се лупи и да ми се воспали кожата.Дали вие сте имале такво искуство и колку траело и пред се колку сте задоволни од употребата? Благодарам однапред.

12. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    јас ја имам користено, и тоа дерматологот мене ми ја препиша летото и само невечер, а таа крема никако не треба да се употребува лето, ама ајде си викам ќе пробам штом така вика докторот, и ја користев едно 2 недели и мене баш и не ми помогна, зашо кожата цела почна да ми се лупи, поцрвене многу и ме чешаше и престанав.
    инаку за да ја користиш оваа крема сона, не треба веќе да имаш црвени и воспалени акни, треба да да не ти се воспалени па да почнеш, сепак сега нема сонце, проби си, и ставај ја првата недела преку 2 дена, да не ти зацрвени многу а после тоа секоја вечер..

13. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Па ми спомна дека можи таква реакција да имам и да се мачкам секој втор ден само навечер и тоа само каде што ми е чисто лицето, а не кај што имам акни.

14. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Здраво девојки ве молам помагајте. Дали некоја од вас има користено ваква маска од АВОН http://avonshop.co.uk/shop/Assets/image ... 049137.jpg ?
    Ако има, ве молам лажете ми одкако ќе ја нанесете колку време ја оставате да стои ? :inlove:

15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954

Ќе ја почекаш да се исуши...Ама онака ептен ќе осетиш по тоа што ќе ти се затегни лицето и маската нема да биди влажна на допир...Зависи,треба одприлика 20тина минути...

16. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Дали некој од вас ја има користено кремата на biotrade против акни и доколку некој има користено ви помогна ли ?

Прикачени фајлови:

17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Јас имам некои мозолчиња ама секојдневно со тоник ги мачкам и има делувања богами :)

18. katerina222

katerina222 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    72
    Со кој тоник? :) Јас си го чистам со медицински алкохол и има делување :D

19. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
  20. marijanal

marijanal Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    денес гледав емисијата на баба рада, рече дека 40 грама шипки помешано со кисела вода треба да отстои 8-10 дена и да се нанесува, против акни, јас ќе пробам, колку ќе делува не знам..