јас имав многу црвени и голем иакни, имам пишувено користав леа лосион и ми помогна, сега пијам бел чај го мијам лицето или со камилица или со сапун и толку.. ама почнаа да ми излегуват ситни брунчиња, ептен ситни и црвенки, ги имам на челото и на обазите, што да користам за нив? некој лосион клиндацин,хлоракол или нешто друго?
Ова е од емисијата на канал 5 со билките, сега го слушнав Тоник за лице: (наводно помагал и за акни) Една китка магдонос се полева со вода и се става да врие 3 минути и се додава 3 лажици домашен јаболков оцет. Се остава 1-2 часа да отстои, а потоа се мачка лицето и се остава природно да се исуши, а потоа се мие со чај од жалфија, камилица или мајчина душица. Може да се повтори неколку пати дневно. Вака направениот тоник може да се чува во фрижидер и до еден месец. Баба Рада вика лицето после 15 дена ќе сјаело Па кој има волја нека проба
Здр., јас сум нова и сакам да те прашам дали ќе можем да го добијам бројчето од овој чичкото што продава маст за акни, би ти била многу благодарна за тоа, бидејки имам акни, а не знам веќе како да се справам со нив па ајде да ја пробам и таа маст, бидејки прочитав од претходните многу помагала, поздрав
i jas bev na elektroforeza minatiot petok kaj dr Nikolina ovoj petok sum pak. Neznaev deka toa cudo ke mi pomogni iako me bolese nemozam da vi opisam kolku ama ke trpis za ubajna. Liceto bidejki sega e sreda mi e mnogu podobro i mazno imam ustee nekolku podkozni ama zatoa ke odam petok pak. Da ne se sfatime pogresno seuste sum vospalena i sega najverojatno ke mi ostanat fleki ama barem mozam pudra da stavam i da zalicam na covek kolku tolku ko ke sum izlezena. dosega sum zadovolna i toplo ja preporacuvam navistina, ama treba da bidete svesni deka ni taa, ni vie, ni nikoj drug ne ste magionicari za da ima rezultati preku nokj ili pa za 2-3 nedeli. Sigurno vi e zdosadeno da citate deka toa e dolgotraen proces i deka treba trpenie i mene mi bese duri ja citav temava ama realnosta za zal e taa.Pozdrav do site ve razbiram kako vi e i moj sovet e nisto na svoja raka da ne prevzemate oti taaka jas si go zafrknav liceto i sega trpam. Se izvinuvam za latinicata ama nemam makedonska podrska
сакам да прашам нешто, што се овие, гел за миење лице, лосион? за што помагаат, која е нивна намена и кој е подобар? каде да ги најдам? или овој
И кај мене се појавија проблеми со акните (на цело чело имав) па кога бев кај матичната (поради друг проблем) ме советуваше да одам на дерматолог и да не користам на своја рака. Отидов и ми кажа дека е почетна фаза на акните и ако сакам а не ми излеваат уште повеќе да не јадам брза храна, благо, смок, и ми даде една течност која се прави во аптека каде што има лабараторија се мачка навечер и утрото се мие со сапун убаво, и се мачкам на докторс дневен крем. Ми препорача за мојата кожа да користам дове сапуни а на нивеа како што превев предходно бидејќи нивеа по ја сушело кожата и така е кожата ми беше многу сува со нивеа а со сапунот од дове цела ден кожата ми е мека. А со течноста со која се мачкам навечер ми помогна и ми се повлекоа бубулиците малку, се радувам што отварив некој ефект за пола месец. Ви препорачувам на сите што имаат проблеми со акните да посетат дерматолог бидејќи дава соодветни производи кои помагаат, а на своја рака не се постигнува некој голем успех.
Јас порано имав акни но не премногу и сега само пред да добијам една две ако ми излезат..Инаку се е до негата, јас не користам шминка и пудра, сабајле го мијам и го масирам, а навечер ставам гел за лице од авон со мед и млеко, и често го чистам со влажни за лице. Инаку сакам да ставам понекогаш маска, пилинг или нешто но страв ми е од акни дупки и нешто да не ми се деси бидејќи немам баш искуство..Знае некоја што може да се направи?
А од што дупки , не разбирам?!Пилингот е за отранување на мртвите клетки од лицето ,а маската може да ја користиш за освежување, хидратација на лицето , може да си правиш и домашни маски.Двеве се користат 1-2 пати неделно. Се надевам дека ти помогнав.
Пред некое време прочитав дека најмногу треба да се инвестира во пилинг и во хидратантна крема, во смисла, ако добро ги платите добро ќе ве служат. Евтините пилинзи имале некакви си остри рабови на гранулите со кои предизвикувале микро повреди на кожата и предизвикуваат повеќе штета од корист, додека пак тие што се посоленки се со поправилни и мазни гранули. За кремата не се сеќавам добро, ама најверојатно е до квалитетот на состојките. Се друго во состав е горе-долу исто (тоници, лосиони, гелови...) важно да не содржат алкохол.
Здраво, сакам да ве прашам дали некои од вас ја имаат користено Sona кремата за лице и како дејствувала? Ми ја препиша дерматологот ама ми рече дека можи да ми се лупи и да ми се воспали кожата.Дали вие сте имале такво искуство и колку траело и пред се колку сте задоволни од употребата? Благодарам однапред.
јас ја имам користено, и тоа дерматологот мене ми ја препиша летото и само невечер, а таа крема никако не треба да се употребува лето, ама ајде си викам ќе пробам штом така вика докторот, и ја користев едно 2 недели и мене баш и не ми помогна, зашо кожата цела почна да ми се лупи, поцрвене многу и ме чешаше и престанав. инаку за да ја користиш оваа крема сона, не треба веќе да имаш црвени и воспалени акни, треба да да не ти се воспалени па да почнеш, сепак сега нема сонце, проби си, и ставај ја првата недела преку 2 дена, да не ти зацрвени многу а после тоа секоја вечер..
Па ми спомна дека можи таква реакција да имам и да се мачкам секој втор ден само навечер и тоа само каде што ми е чисто лицето, а не кај што имам акни.
Здраво девојки ве молам помагајте. Дали некоја од вас има користено ваква маска од АВОН http://avonshop.co.uk/shop/Assets/image ... 049137.jpg ? Ако има, ве молам лажете ми одкако ќе ја нанесете колку време ја оставате да стои ?
Ќе ја почекаш да се исуши...Ама онака ептен ќе осетиш по тоа што ќе ти се затегни лицето и маската нема да биди влажна на допир...Зависи,треба одприлика 20тина минути...
Дали некој од вас ја има користено кремата на biotrade против акни и доколку некој има користено ви помогна ли ?
http://www.fakulteti.mk/news/13-11-27/babinski_recept_protiv_akni.aspx Еве нешто што можеби би помогнало, баш ќе го пробам
денес гледав емисијата на баба рада, рече дека 40 грама шипки помешано со кисела вода треба да отстои 8-10 дена и да се нанесува, против акни, јас ќе пробам, колку ќе делува не знам..