Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530

Се вика ziaja,користам од алое,иде во комплет со уште некое млеко за лице и еден маст еве: http://www.fitstyl.cz/pre_img/maly/v_33 ... e-vera.jpg :)

А инаку си нарачав и од Авон пред неколку дена крема за лице,исто така многу е ефикасна,и за кратко време дава резултати. http://avonshop.co.uk/shop/larger_image ... ce%20Cream - еве :)

2. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    веќе година дена користам бебешко сапунче мерима и има промена,меѓутоа мислам дека најзабележлива е одкога почнав да пијам чај од коприва. велат дека е добар за проблематична кожа, една шола дневно таман е :D

3. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки :)
    После долго време конечно се решив и јас да си направам профил.Редовно ве читам и советите ви се супер.
    Јас исто сум пациент на др.Николина и сега во петок имам закажано фореза. Ве молам оние кои го имате правено третманот да ми објасните како се одвива и дали е болно,бидејќи некако многу ми е страв.Дали боли и дали после на лицето ке ми останат некои флеки?
    Ви благодарам однапред :)
    Поздрав

4. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Snowflake1 еве едно мислење каде има подетално опишано што и како се случува

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  5. avongirl

avongirl Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Јас одам кај една жена која ја дознав преку другарка кога случајно ја прашав што прави за да и биде лицето чисто и со здрав сјај. Отидов кај женава без никакви очекувања ама бев пријатно изненадена. Лицето одма ми беше помазно и го имав посакуваниот сјај. Си одам сега редовно еднаш неделно и сум презадоволна. Инаку прво го чисти лицето, па прави пилинг, става маска и на крај го масира со креми (околу 15 минути масира и можеш слободно да си одмориш за тоа време:rofl: )
    Инаку ми наплаќа 300 денари.

6. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Благодарам nymeria :)
    Едно прашање до simoncelicius ако може - После колку дена од третманот ти се опорави лицето?Јас бев вчера на третман кај докторката, ме стискаше и ми правеше фореза.Лицето ми е црвено и имам како рани таму каде што ми ги отвараше каналите со игла.Страв ми е да не останам таква во лицето целата црвена, грозна :worried: и да не ми се направат многу флеки? И уште нешто, дали смее да се става после пудра на лицето и после колку време,тоа заборавив да ја прашам докторката?
    Извинете може сум малку досадна, ама стварно ова ми беше прв третман што го правам и се плашам да не останам ваква во лицето?

7. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Долго не сум пишала во оваа тема.До пред 1 месец лицето ми беше цело со бубулици,најмногу образите.Се' пробав . Креми ,чаеви, маски но ништо не помогна.Се сетив да прочитам нешто на нет.Најдов дека можело да биде и од исхраната, па се решив да прекинам со млеко, чај и кафе. Можам да кажам дека лицето многу ми се подобри иако не очекував.Значи не секогаш кремите се лек . ;) Нормално можеби не е кај секого истата исхрана.

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    После лошото искуство со кремата за миење на лице од Алверде, со лековита кал, си го земав овој гел на Гарние. Го користам веќе 4-5 дена и според првичните ефекти, сум многу задоволна. Има гранули, ама некако поситни, не е густ, баш е онака потечна структура. После миење лицето ми е многу мазно, а и некако еластично го осеќам, иако ја вади цела нечистотија и вишок мрснотија, не ја суши претерано кожата.
    Гелов е наменет за комбинирана или мрсна кожа, содржи активен јаглен и салицална киселина. Јас имам комбинирана кожа, па супер ми го средува делот на т-зоната, а не ми ги суши претерано образите. Ќе видам како ќе се покаже на подолги стази па пак ќе пишам на темава.
    Инаку го земав од ДМ во ГТЦ, околу 300 денари.

Досега не знам дали случајно или намерно, ама имав одбивност кон козметика на Гарние, па освен нешто ако имав пробано од сестра ми, никогаш не сум им давала шанса да ги купам. Секогаш кога ми требало нешто до тој буџет сум давала предност на брендови со слични цени како Неутрогена, Нивеа и сличните што се тука некаде со цениве како и Гарние.
    Првпат решив пред неколку месеци фарба на Гарние да земам и бев презадоволна, па сега му дадов шанса и на овој гел. Дефинитивно во иднина ќе пробам и други производи на Гарние, квалитетот им е соодветен на цените, криво ми е што досега ги избегнував.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Snowlake1 dodeka ja cekas simonecelicius ke probam jas da ti odgovoram :D Jas pravev 2 forezi za nedela i pol kaj doktor Nikolina. pred prvata foreza me predupredi deka liceto posle tretmanot ke mi bide katastrofa nekoi pacientki duri i se zalele nekogas, mi rece deka ke sum imala modrinki ova ona bukvalno si rekov lele so ke mi se desi sega na so ke licam i premnogu se uplasiv :D iii bidna so bidna bev crvena navistina ama nisto vo sporedba so toa so jas znaev da si napravam so noktite ko ke se kopav hhahah taka da ne mi bese nisto posebno strasno. Imav i edna modrinka ama za 2-3 dena se smiri liceto i mi bese taka mazno nemav podkozni mozolcinja. Istoto bese i so vtorata foreza i segaa mi dade sona krem da se mackam no ne kade sto imam akni. za fleki mozno e da ti ostanata ama ne e sekiraj posle toa ke ti pravi tretmani za fleki mene taka mi rece. A pudra posle forezata eden den nemoj da stavas posle ako moras mozis. se nadevam deka kolku tolkuu ti pojasniv. ne se opsednuvaj znam deka e tesko ama uste mnogu vreme ke ni treba za uspeh jas vekje se pomiriv so toa. i da ja prasam simoncelicius kako napreduvas kolku vreme odis kaj Nikolina kolku si zadovlna sto ti pravela dosega i slicno :D i pak ke kkazam nemam makedonska poddrska zatoa pisuvam na latinica pozdrav

10. DanceOnTheRain

DanceOnTheRain Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    И јас имав проблем со акните, до пред 2 години, али прочитав на една страница на нет за рецепт од вода и јаболков оцет против акни. Ништо не губев, па го пробав, и за 2 недели речиси и немав акни.
    Значи, варите 500мл вода, и од кога ќе излади ставате 1 до најмногу 2 супени лажици јаболков оцет, и со тоа се премачкувате 2-3 пати во денот, со памук. Мене многу ми помогна.

11. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Девојки оваа др. Николина прави секакви третмани на лице според тоа што и е потребно на твојата кожа така? Ако може некој да ми прати бројче преку лп и да ми објасни казе поточно се наоѓа? Фала мн

12. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам milena21 :)
    Веќе црвенилото ми е смирено, само ги чекам уште раничките да паднат.Флеки на едниот образ гледам ми остаана повеќе и тоа многу ме нервира. Докторката ми кажа да одам сега во петок пак на уште една фореза, бидејќи имам многу длабоки подкожни. Е сега ме интересира дали пак толку ќе ми го стиска лицето или веќе бидејќи е втор пат ќе биде полесно и ќе ги третира само оние што се како зрна под кожата?
    Поздрав :)

13. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    pa zavisi kolku se dlaboki ama vtoriot pat mene ne me bolese tolku izgleda deka vekje znaev kako ke bidi i plus vremenski traes pokratko-izgleda nemase tolku kako prviot pat :D posle vtorata foreza mene mi dade krem sona da se mackam navecer sekoja vtora vecer toa bilo za komedonite i flekite. ama maka macam jas... kremata e prejaka citav i na net. liceto mi se lupi celoto nema sansi pudra znaci i crveno e i me peci. akoo slucano ti a prepisi ovaa krema nemoj da se iznenadis ili da se plasis-iako e malce strasno :D ama nemoj nikako da prekis oti toa e dejstvoto na kremot po nekolku nedeli velat deka treba da ima podobruuvanje pa jas ke si teram i ke si trpam :D

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Сакам да прашам дали некој знае, некако како да ми се лупи лицето, како перут на коса такво ми е на челото само, дали некој знае од што може да е, иначе никогаш не сум имала проблем со бубулици или слицно, имам многу чисто лице, но сега ова многиу е неубаво, се мислам дали да одам на кожно или да почекам да видам, па затоа ако имал некој нешто слично да ми каже од што може да е ова :)

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.329
    Може да ти е од ладно. :)
    Мене обично во зима така ми се лупи и јас имам чисто лице.
    Не оди на кожно мачкај го со обична крема павлодерм или бекутан и ќе ти помине ништо страшно. ;)
    И да дали после бањање повеќе ти се лупи или?
    Јас сега одкога стана многу поладно после бањање многу ми се лупи така лицето и го мачкам со крема потоа.

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да сега зимово почна, и после бањање е повеке и јас приметив, се мачкам со бекутан и од помади само таа ја ставам на лице и една од невен, и сега ми рекоа да го мачкам со кантарион домашно правен нели дека тој е многуу мрсен а мене ми е лицево сега после ова многу суво :D па ке пробам ке видам :)

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    Женски, помагајте неможам да најдам Далацин никаде :devil:
    Освен Виола, која друга аптека го има?

18. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Јас го имам истиот проблем со кремата Triacneal од Avene - ја ставам секоја втора вечер на здрава кожа ама лицето ми се вцрвенува,на некои места дури како отечено ми станува и после ми се лупи. Ама ќе трпиме и ќе се надеваме на подобрување :D

19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Моментално нема Далацин, а само во Виола го носат. Види ако може некој од Грција да ти го донесе.

20. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    дали некој ја има користено маската од бел чај? ја добив од мајка ми, се мислам дали да ја ставам?
    да не ми се нафрли уште повеќе лицето?
    иначе што би ми препорачале, немам некои си гнојни и големи акни, моиве се мали, зацрвенати и ги имам расширено на лицето, ко сипаници, со што да се мачкам? некој крем? или лосионот клиндацин? нешто друго, ама да биде ефикасно, а сакам да прашам со што е подобро да се мие лицето според вас со сапун или гел?