Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Колку пари одприлика го купи, и како и што да му кажам во аптеката за да ми направат?

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Дермогал ич не е силен и е за секојдневна употреба.Ако го бараш за акни нема да ти помогне многу.

3. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    cool, а кој гел според тебе од гарниер да го земам, некој кој ти го имаш користено и добро делувал?
    имам испробано скоро се, страв ми е веќе да испробувам, затоа..
    летото го користев сапунот на докторс, добро делуваше ама 3 месеци го користев и некако ми се засити од него кожата, а сега е ладно и не ми се мрси толку многу кожата, а ако се мијам со сапун ќе го пресушам...

4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Jaс овој последно го земав и добар е сега за зимава нема да ти ја пресуши кожата.Но немој да го користиш самостојно куписи и некоја крема намента за мрсна кожа немој никако да ставаш бекутан , павловичена и сл.! :!:

Прикачени фајлови:

5. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    околу 150 денари е

6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Девојки еден совет од мене т.е. од врвна козметичарка што ми го кажа да не ги користите овие производи од Леа бидејќи содржеле цинк што наместо да го помага процесот на лечење на акните тие дополнително ги продлабочувале и ги копале внатрешно иако однадвор ги сушеле и мазнеле акните.
    Овие производи никако :x
    Јас ги користев долго време и си направив ужасен проблем

7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Не знам каков проблем си си направила токму од овие производи. Речиси во сите производи против акни се содржи цинк или дериват на цинк.
    Настрана тоа што прв пат читам ваква информација дека цинкот не е добар во вакви ситуации. И има различни типови на акни. Ако евентуално не е добар за еден од нив... А и кој би бил тој?

Секој има различни искуства и различен тип на кожа и проблеми. Ако не ти одговарал тебе, зошто на време не си прекинала со употреба? И ако не ти одговара за твојот тип кожа и проблем, не значи дека ќе биде така и за останатите.

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Грешка голема направив, не мислев на цинк мислев на жива :tmi: :) Овие производи содржеле жива што многу штети на кожата

За цинкот си во право, помага многу при црвенило и при сушење на мозолчињата.

9. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Здраво, сакам да прашам некој кој ги има користнео овие производи од орифлејм дали ви имат помогнато, за да ги порачам?
    од истата лини има значи крем,гел за миење лице, имаше и уште нешто, не ми текнува баш..
    или пак геловите на гарниер се подобри?
    имав мн акни, ама ете ми поминаа колку толку, редовно правам и маска од зелене глина со маслиново масло, и мн ми помага за тенот за ситните брунчиња,црнките, но некако останати ми се малечки флеки кои ми сметаат, ама за нив не користам ништо специјално.. затоа барам само некоја крема и гел, имам комбинирана кожа,поише накај мрсна, и не знам која каква крема да ја земам, би сакала некоја со матирачки ефект мислите дека овва пуре-скин ќе ми помогне

Прикачени фајлови:

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Од сите ови сигурна сум дека последното најмногу ке ти помогне.Орифлејм не се за верување многу , само цени што им набиваат. :rofl:И крема имаш од гарниер , околу 300 денари .Мене лично многу ми помогна.

Прикачени фајлови:

• garnier.jpg
      garnier.jpg
      Големина на фајлот:
      80,5 KB
      Прегледи:
      188
  11. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки.Сакам да ве прашам тие што одите кај Др.Николина, каков третман и креми ви има дадено за флеките? Мене ми се исчистија акните и останаа флеките, сега треба да одам на контрола ама не можам за брзо па затоа ме интересира.Поздрав до сите.

12. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И мене ме интересира, дали постои лекој лосион, крема било што, за чистење на флеките од акни, и некое средство за чистење на митереси. Навистина ми е потребно. Ви благодарам :)

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    За флеките од акни пробајте со компир.
    Јас единствено така успеав да ги средам флеките кои ми останаа тука-таму од акните кои крвнички сум ги ископала. :lol:
    Изрендај еден поголем компир и исцеди го сокот. Јас си го собирам во мало шишенце со распрскувач и прскам по целото лице. Оставам да стои некое време и потоа одмивам со млака вода и лосион за лице.
    Можеш да го наредиш и изренданиот компир на местата каде што имаш флеки, во секој случај би требало да помогне во процесот на избледување. :)

14. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    дали компирот д абиде варен или жив? :D

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Жив, нормално.
    Не би ти бил од корист варен, освен ако го користиш за третман „полнење на желудник“. :lol:
    Ме насмеа ептен, да знаеш. :D

16. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    сакам да прашам за бројот на сашо 072-276-954 дали е овој број, зашто од вчера се јавувам никој не дига, дали можеби познавате др.негов број?

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Здраво Мишела :)
    Сакав да те прашам од прилика за колку време се видливи резултатите од користењето на компирот?

18. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    а црнките по лице како се отстрануваат (во домашни услови) ?

19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Еве ти цела тема за тоа
    lice/crnki-na-liceto-t30/

Јас не ти препорачувам да ставаш било што на своја рака, секое лице е различно. Почекај контрола и прашај ја докторката. Таа ќе ти препорача соодветна крема.

20. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    можеби ке ви звучу чудно но мене лицето ми се исцисти од пиење зелен чај секој ден по еден филган беж шекер еве нема ништо од акни на лицето повеке