Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. sunny1

sunny1 Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    јас го имав истиов проблем,што се не ставав за да ми се подобри, ама ми препорачаа една крема што се користи за црвенила,акни,лузни,изгореници и за нега на кожата,кремата се вика чаевец и е негде околу 900 денари го користев 3 месеци и одма имаше резултати,а не ми е ни потрошена цела, ми се исчисти лицето ама јас пак си ја користам за ми е помазно и понежно :)

2. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Во Зегин 160-170 денари ( не сум сигурна ). Веројатно цената варира ... еве на пример овде пишува 135 денари.

http://www.dermafarm.mk/products/?id=91

3. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Твојата врвна козметичарка не те информирала добро, лосионот е одличен, само мора да се користи со паузи ( еден месец го користиш па правиш пауза од месец -два).Мене дерматолог ми го препорача и сум многу задоволна, во комбинација со други продукти стакло ми е лицето :D

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Дали кремата Becutan е добра за лице? :?:

5. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Јас конечно си го пронајдов лекот за моето лице,мачев маки со акни,брунки,црнки и почнав да го чистам со дермогал од гала фарм лосион за лице потоа со сона крема од белупо,навистина имам ефект.

На rak1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Бев до сега на третман за чистење лице два пати, и сум задоволна. Мазно ми е лицето и чисто. Е сега за дамките ми рече докторката треба да ми направи овошни маски за да избледат и исчезнат. Па сега ме закажа за 3 недели, па ќе видам какви ќе бидат резултатите.
    Инаку за лицето ми даде неколку козметички производи од кои сум многу задоволна.
    Ми даде некое француско млеко за чистење лице, лосион антибиотик и азулентска крема.
    Тоа користам сега, од другите препарати се откажав.. а и нема бап некое фајде од ставање на креми и лосиони на нечисто лице, под нечисто мислам кога акните се полни се гној и активни. И покрај тоа што му ставате креми и лосиони тие можи да ги исушат акните некое време надворешно ама гнојот внатре останува и ако не на истото акната ќе се појави на друго место. Затоа ви препорачувам еднаш месечно или зависи од зачестеноста на акните да си одите на чистење на лицето, да се исчисти гнојот и нечистотиите во порите и да можи кожата да диши, после нанесувањето на препаратите ќе има дејство.. сепак ќе спречи повторно појавување на акни на истите места. ;)

7. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    поради тоа што е зима, кога сум надвор од ладно мн поцрвенувам, ако го мијам лицето со сапун ми се суши,и после некое време ми се мрси, ако го мијам само со вода пак ми е мрсно, ама засега решив да го мијам со чај од невен, камилица како порано, но работата е тоа што ми треба крема за комбинирана кожа и осетлива, мн осетлива.
    да ми предоложете некое кремче до 350-400 ден?
    исто да ви спомнам дека порано од акните ми имаат останато како црвени точки, им ставам жив компир, и малце по малце помага а и невен, но секогаш откако ќе ми заврши циклусот лицето ми се упропастува, најлошите денови, тогаш нејќам од дома да излезам, тогаш ми се појавува црвенило, црнки, ситни црвенки брунки на челото....а за акни воспалени, такви немам ...
    каков крем да земам за осетлива кожа?

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    554
    можам да речам дека и јас сум во оваа ситуација... имам пробано секакви креми за лице од најскапи до најефтини и од поскапите ми помогна многу кремата на Авене 800 и нешто е, а последниов месец ја користам од Авон light moisture со краставица и ова ми е најубавата крема до сега заедно со оној гелот 3 во 1 од Авон. Многу бев скептик за производиве, обично не им верувам на Авон и Орифлејм ама овие два производи од Авон ми го покажаа спротивното.

И нормално секој совет плус е добредојден :)

9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    на почеток се мислев да го земам гелот 3 во 1 од авон или оној од рузмарин и чајно дрво, се одлучив за 2-от го корсистев 3-4 дена ми се нафрли лицето, сега цел си стои и во фиока, имам издадено мн пари на секакви глупости и на почеток се добри, а подоцна пак по старо...
    некој од искуство за некоја крема како што пишав погоре, може и со матирачки ефект, за осетлива кожа, нека пиши ако знае..
    а за овој од авон, се мислам, страв ми е...

10. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Еуцерин ph5 за чувствителна кожа

Јас сум многу задоволна од оваа крема ( сува кожа, посебно на образите ) , сепак можеш да се консултираш во аптека. :)

11. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Јас денес бев во аптека, прашав крема за акни и црвенило, и ми предложаа неутрогена која е 360 ден, има мат ефект и во др аптека афродита крема која беше 400 ден, и таа имаматирачки ефект, се мислам која да ја земам, помош?

12. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Против акни најдобар резултат имав со сапунот Dove и лосионот Хлоракол.

13. SunnyGirl1

SunnyGirl1 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски би сакала да ве прашам за овој гел чистење на лице, да ли е добар? го има некој користено? инаку имам мрзна кожа..

Прикачени фајлови:

• herbal_pg17.jpg
      herbal_pg17.jpg
      Големина на фајлот:
      11,5 KB
      Прегледи:
      479
  14. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Ве молам,кој од овде го знае бројот на чичко саше кој дава крема против акни да ми го пише во ЛП.
    И можете да споделете искуства доколку сте го користеле истиот. Ви благодарам :)

15. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Sunny Girl1 Јас го користам гелот за миење лице 3 во 1 Oil control од Avon.Имам нормална (на образите) до комбинирана(т-зона) кожа.Го нанесувам само на делот од лицето каде кожата е масна,а тоа е т-зоната.И тоа на наутро и навечер се мијам со него.Не сум нешто посебно задоволна,бидејќи не ја задржува кожата подолго време матирана.Единствено позитивно е што го чувствувам лицето свежо по миењето.Додека не пробаш не можеш да знаеш.Кај тебе може ќе има подобар ефект.Ако се одлучиш да го користиш,пиши дали си задоволна.

16. SunnyGirl1

SunnyGirl1 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

Благодарам многу на одговорот :)

Планирам да си го земам,па ке пишам да ли ке бидам задоволна.

17. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Го користам кремот аирол веќе еден месец,но наместо да ми го подобри лицето ми го воспалува повеќе. Некаде прочитав дека има такво дејство да ги извади сите акни ма површина но дека потоа е многу ефикасен..па сакав да прашам дали некој од тука го има користено ? И впечатоци од истиот крем :)
    Благодарам :))
    Пс. Препорачан ми е од дерматолог.

18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    И јас имам пробелем со мозолчиња и мрсна кожа, до душа сега за време на зимскиот период помалку ама сепак сакав нешто да пробам.Денес бев во аптека и ми го препорачаа кремот Clean&Clear dual action moisturiser oil free.Решив да го пробам зошто на јутјуб многу го фалеа. Ќе го пробам и ќе ви кажам

19. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Колку пари го купи ?

20. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Таков е ефекот од самиот крем, и не само кај тебе, најверојатно кај сите што го користат.Не знам дали го ставаш на цело лице или само на местата со акни, сепак би ти препорачала само локално на акните а не на цело лице. Ако има големо црвенило паузирај го ден -два и мачкај хидратантни креми.Или ако го ставаш 2 пати на ден ставај го еднаш (само навечер).Инаку кремот е одличен. поздрав