Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Garnier 3 во 1! Милина!

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cinderellaaa3

cinderellaaa3 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки гледам дека има многу дискусии за црниките и молчињата па да ви кажам јас како се спасив од нив :D
    за црнките според мене нема спас освен козметичари ја се обидував на различни начини но ништо,единствено една маска,пилинг 2 во едно ми помогна со мали резлутати што ги имаше пак ама многу бледо се гледаа ,а со пудра воопшто,маската-гелот се вика clear skin - 3 in one cleanser,scub and mask ја има во авон не е многу скапа, а за трајно да се ослободите само козметичар на вакумско чистење ништо нема да осетите ни за мозолчињата ни за црнките секако доколку имате можност
    - зза мозолчињатаа пробував различни креми но од нив се поише се исфрлував па докторката ми рече да пробам секоја вечер да го поминувам со ракија или сок од лимон .. верувате или не скроз се исчистив и немам ниту 1 мозолче
    се надевам помогнав :D

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас да го пофалам гелот за сушење мозолчиња на Афродита Remove Spots, мала количина се нанесува дирекно на мозолчето за 2-3 саат го суши, без да стискате без да се чекпате, после еден ден нема никаква трага од мозолчето. Околу 250 денари е, мала тубичка. Неможам да поставам слика, барајте го како Afrodita Young and Pure Remove Spots.

На soffce и Peppermint им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.671
    Препорачајте ми добар лосион за мрсно лице, се мислам за Клиник, добри ли се лосионите?

5. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    zdravo feminki, da ve prasam nesto mnogu mi e cudno :D imam pisuvano nanazad deka odam kaj dr. Nikolona za liceto. Krajot na noemvri pocetokot na dekemvri mi go prepissa sona kremot i kako sto mi kaza deka ke bidi taka i bese liceto nepodnoslivo me pecese .cesase i se lupese pudra nemase sansi mnogu loso izgledav i ne izleguvav od doma. jas prekinav sonata pred nova godina da mi se sredimalce liceto kolku pudra da mozam da klavam barem za praznicite da izlezam. E sega pak pocnav da ja koristam ama eve 4ta vecer se mackam nemam nikakvo crvenilo samo malce mi se lupi kozata, a prviot pat na 4tiot den so se veli nemozev ne mozev da spijam od so me pecese. dali nekoja od vas imala slicno iskustvo ili povekje ne mi deluva ni sonata. nemam kirilica zatoa na latinica pisuvam pozdrav do site :*

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не да се добри, предобри се! Нема да ти се верува што се нема да ти извади од лицето. И плус ако ти е проблематична кожата со ситни акнички и тие ќе ги снема. Јас подобро нешто немам пробано од тие лосиони, ама многу се скапи бе :^)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.671

Имам многу мрсно лице поготово на челото, викаш 500 мл па не е малку ама викаш брзо се троши, а многу сакам да го пробам :)

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Епа секој ден навечер и насабајле месец дена, толку му е. Немам пари за друго :D Да не знае човек во што да вложи повеќе, дали во чистач, дали во крема, дали во пудра.... :D

На bubac и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Леле да, сосема си во право, во мојот случај е После пубертетот ќе си се повлечат, со тек на време ќе се среди... :aplauz:

10. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Како до чисто лице? еве како! не ставајте никакви
    гомна (се извинувам на непристојност)
    туку само едно обиЧно кремЧе бекутан :angel: поготово кога сте во пубертет..

11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    osmatetratka сигурна сум дека никој не го пробал ова до сега, какво откритие!

На LittlePinky, DirtyQueen, ColoursOfTheRainbow и 3 други им се допаѓа ова.
  12. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Ако со бекутанче се решаваше се, не ќе постоеа овие 400 страни со разни искуства, и разни препарати, дерматолози и чуда кои ги нарекуваш г**** ќе постоеше само ,,БЕКУТАНЧЕТО,, :^)
    Што се однесува Еленче до пубертетот потполно неточен одговор од докторката, јас и многу други девојки овде сме немале во пубертетот акни па имаме баш после него . ;)

13. katerince.27

katerince.27 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    цудно но вистинито јас имам толку масна коза на лицето сто и одкако ке се измијам со сапун и ке се истријам со крпа пак ми свети како со зајтин намацкано.имам пробано се и сесто од дерматолози до креми пилинзи имаски нисто не давасе резултати мозаби ке се подобресе некој саат или ден и потоа истата песна.сурфаики така на нет од туторијали до индиско/тамилска нега на лицето видов многу маски кои се прават на приридна база со јајца банани мед и сто ли усте не ,пласеики се да не предизвикам алергиска реакција иако бев свесна дека нисто природно немоза да е алергиско настроено но ете бев хипохондрик една вецер се намацкав со циста белка дури и не матена само така со прсти помесана цекав 15 минути без да правам никакви гестови со лицето едноставно се здрвив на 15 минути после тоа се исплакнав со млака вода и следните неколку дена нисто не ставав ни креми ни сапун само циста и ладна вода дали ви се верува дека поцна да ми се лупи козата на лицето секоја мозолка се исуси и излупи секоје помодрено место од стискана бубулјица исто,а лицето ми стана незно блескаво цисто амаснотијата ја снема за мозам да казам 80 посто и од сега си го користам тој метод ама не секој ден еднас во неделата или мдва пати месецно :rofl:

14. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
  15. BrownEyes

BrownEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Дали некој го мачкал лицето со лушпа од банана и дали помага? :)

16. Fruity

Fruity Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    19
    Има две вакви креми од Dr. Wolff со овошна киселина, едната за чистење, другата третман (оваа на сликата е третманот). Му беа препорачани на брат ми во средношколските денови од кожен лекар, Дохчев. Јас немав некои страшни проблеми со лицето како брат ми, но појдов и јас и истите креми ми ги даде.

Ова е дефинитивно no bullshit чаре, кога ќе можам да си дозволам редовно да ги користам, пак би си ги купила. Заедно коштаа отприлика 50 евра, се наоѓаат по добро опремени аптеки. Во првите денови на користење, кожата може да чеша и да се перута, мене ова ме нервираше, али не трае повеќе од недела дена.

Топло препорачувам на сите.

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl1

SunnyGirl1 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Женски имам проблем со лицево. - Многу ми се праи перут на лицево, не знам веќе што да правам..
    Препорачајте ми нешто ако знаете ?

Поздрав !

18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    SuunyGirl1 Најверојатно имаш типично сува кожа.Не знам каков крем за лице користиш,но пожелно е да се обратиш на дерматолог за совет.

19. SunnyGirl1

SunnyGirl1 Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Инаку лицето многу ми е мрсно, но знае понекогаш и многу суво да ми биде.
    Бев кај дерматолог ми препорача крема сцинорен и дове сапун пилинг.. Но, не помага, пак лицето ми се првути. Понекогаш ставам мед на лицето 2-3 дена лицето е ок, после пак исто.:/

20. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ми треба итно совет. Утрово се разбудив со црвен круг на челото и таму кожата ми е мн. груба. Не се прекрива ни со пудра. Има ли некакво решение?