Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. bubac

bubac Популарен член

Во филџан ќе си ставиш колку сакаш од овесот и ќе го потопитш со млака/топла вода колку да се намокри, не да плива, и после 2/3/5 минутки си го ставаш на лице и си правиш благ измазнувачки пилинг. ;) ;)

2. lana.18

lana.18 Активен член

Не ставајте се и сешто на кожата,затоа што секоја кожа не реагира на секаков крем или лосион..Сепак не се фаќајте со нечисти раце, не ги стегајте мозолчињата..ии ќе имате супер лице А за лосиони може некој да пробате..или со крем кој не е мрсен!

FotoLina3 likes this.
  3. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

ок фала ке го направам па ќе пишам дали има некаков ефект на лицето се надевам дека ќе има

4. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Лицето ми е мазно, немам никакви брункички или било што по него. (имам малку акни но не ми е за тоа)

Околу носот (лево и десно) имам како точки нешто. Не е цркни тоа и не исчезнуваат. Пробав секакви креми, секакви пилинзи и слично но ништо. Не се гледаат воопште од далеку но кога јас се погледнам во огледало ми сметаат.

Не се црнки, ќе напоменам повторно. :!:

lana.18 likes this.
  5. zezez

zezez Истакнат член

Вистина ли е дека ракијата помога за брунките ?

6. bubac

bubac Популарен член

Имаме во неколку наврати пишувано за ракијата види наназад низ мислењата, но накратко ќе ти кажам НЕ.
    НЕ помага
    Само ќе ти ја исуши кожата, а гнојот ќе си остане под кожа и кога тогаш пак ќе ти избие

7. Calla

Calla Популарен член

не е до толку страшно со ракијата како што го прувеличувате. можда нема да ви го направи гланц лицето како што сакате ама е добра за дезинфекција, што значи дека спречува ширење на бактерии а со тоа и појава на акни. ај земете бар еднаш поминете си го лицето со ракија на памукче да видите шо прљавштина ќе извадите. (ова го кажувам од искуство и во споредба со други средства што сум користела)
    јас се мачкав недела дена пред спиење и ништо не ми беше на лицето, ниту помасно, како што 'тврдите', ама ме мрзеше и престанав. (а впрочем треба и подолг период, како и во се' друго, нели)
    плус тоа, еднаш баба рада кажала (една феминка претходно напиша дека така кажала) на тв некој рецепт за акни, со ракија и рузмарин, што значи лекување на природен начин без никакви хемиски состојки. зборот ми е, чим она го кажала значи стварно знае жената, понекад алтернативната медицина помага повеќе... сепак изборот е ваш!

8. lana.18

lana.18 Активен член

Ја имам како влакненца црнки ама не се црнкии :P

9. mila7

mila7 Истакнат член

сакам да прашам, дали некого правел фореза кај Николина-медикоз?
    јас денес бев, цела сум црвена и имам рани, кожата ми е мн,помека и мазна, ама имам рани, ми рече дека за 2-3 дена ке поминат,сега ставам далацин ц, но се плашам да не ми остани вака? правел некој?

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

што всушност претставува тоа? ;)
    колку често може да се користи?
    За какава кожа е ?

11. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Не се секирај ништо нема да остане ;)
    И јас така се исплашив првиот пат кога бев, ама буквално ништо не останува.

12. mila7

mila7 Истакнат член

Денес кога станав, уште повеќе имам модринки, десната страна ми е исчистена, но левата, стрва ми е да се погледнам, не отидов и на школо, инаку за колку дена ти помина, мн ми е страв вака..

13. mila7

mila7 Истакнат член

Заборавив, сакав уште нешто да прашам, Николина ми рече дека треба да земам и еднo кремче Имекс, освен далацинот, кремот го имало во Бугарија, дали некој го има користено и како можам да го порачам..

14. SunnyGirl1

SunnyGirl1 Нов член

Здраво жемски, прочитав дека неколку од вас има одено кај Николина-медикоз, дали сте задоволни од неа? размислував и јас да одам кај неа, па ако сакате да ми објасните како работи со фореза?

И ако може да ми го дадете бројот на Николина-медикоз, и каде работи.
    Инаку јас сум од Скопје.

Позз <3

15. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

го пробав и сварно сум задоволна ќе го правам од сеа почесто ,освен што приметив лицето да ми е помазно исто приметив како да малку флеките ми се избелија е сеа не да имам некои хронични флеки туку од тазе засушени акни у секој случај има позитивна разлика

16. Dea8

Dea8 Истакнат член

Јас извесен период имам “проблем“ со многу ситни поткожни бунчиња-ако може така да се наречат, немаат никаква течност во нив- не се за стискање, не се различна боја од кожата ... ама многу се ситни, не се многу познаваат, но на дневна светлина ( јас така ко се загледам во огледало :) ) ми се познаваат и кожата ми изгледа како... шмиргла. И ме нервира, бидејки не сум имала проблеми претходно(од секогаш, освен пред “да ми дојде“ ми изледува една бубалица на сред чело |( и толку, ми мине за 2 дена ) ми беше мазно лицето. Инаку никогаш не сум имала проблеми со акни.Кожата ми е нормална до сува. Знаете ли некој начин како може да се реши ова ?? ке ми помогне ли овој пилингот со овес?

17. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

За три-четири дена скроз ми помина, ништо не се познаваше и ниедна акна ни флека не остана. А за Имексот ако имаш некој од Турција или од Бугарија што може да ти донесе, ќе му кажеш да ти набави.

Прочепкај низ темава и таа за дерматолози и ќе видиш за искуства. А за тоа како работи оди во темата за микродермоабразија таму имаше Simoncelicios детално објаснето, побарај.

18. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Ми кажаа дека пиење витамин Ц било добро за акните. Јас сега го испробувам, а на братучедка ми целосно и се исчисти без никакви додатоци, само витамин Ц пиеше.

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Со секојдневно миење на лицето со дневниот лосион за лице со салицилна киселина од Авон можете да забележете подобрување и прочистување на лицето.
    Исто така можете да го пробате и 2 во 1 третман и хидрантен крем за лице.

20. Annaaaaaaaa

Annaaaaaaaa Нов член

Лек за Акни?

Девојки имам многу акни и црнки на лицето.. па дај кажете ми некоја маска,лек било што како да ги отстранам.

Благодарам Однапред