Во филџан ќе си ставиш колку сакаш од овесот и ќе го потопитш со млака/топла вода колку да се намокри, не да плива, и после 2/3/5 минутки си го ставаш на лице и си правиш благ измазнувачки пилинг.
Не ставајте се и сешто на кожата,затоа што секоја кожа не реагира на секаков крем или лосион..Сепак не се фаќајте со нечисти раце, не ги стегајте мозолчињата..ии ќе имате супер лице А за лосиони може некој да пробате..или со крем кој не е мрсен!
Лицето ми е мазно, немам никакви брункички или било што по него. (имам малку акни но не ми е за тоа) Околу носот (лево и десно) имам како точки нешто. Не е цркни тоа и не исчезнуваат. Пробав секакви креми, секакви пилинзи и слично но ништо. Не се гледаат воопште од далеку но кога јас се погледнам во огледало ми сметаат. Не се црнки, ќе напоменам повторно.
Имаме во неколку наврати пишувано за ракијата види наназад низ мислењата, но накратко ќе ти кажам НЕ. НЕ помага Само ќе ти ја исуши кожата, а гнојот ќе си остане под кожа и кога тогаш пак ќе ти избие
не е до толку страшно со ракијата како што го прувеличувате. можда нема да ви го направи гланц лицето како што сакате ама е добра за дезинфекција, што значи дека спречува ширење на бактерии а со тоа и појава на акни. ај земете бар еднаш поминете си го лицето со ракија на памукче да видите шо прљавштина ќе извадите. (ова го кажувам од искуство и во споредба со други средства што сум користела) јас се мачкав недела дена пред спиење и ништо не ми беше на лицето, ниту помасно, како што 'тврдите', ама ме мрзеше и престанав. (а впрочем треба и подолг период, како и во се' друго, нели) плус тоа, еднаш баба рада кажала (една феминка претходно напиша дека така кажала) на тв некој рецепт за акни, со ракија и рузмарин, што значи лекување на природен начин без никакви хемиски состојки. зборот ми е, чим она го кажала значи стварно знае жената, понекад алтернативната медицина помага повеќе... сепак изборот е ваш!
сакам да прашам, дали некого правел фореза кај Николина-медикоз? јас денес бев, цела сум црвена и имам рани, кожата ми е мн,помека и мазна, ама имам рани, ми рече дека за 2-3 дена ке поминат,сега ставам далацин ц, но се плашам да не ми остани вака? правел некој?
Не се секирај ништо нема да остане И јас така се исплашив првиот пат кога бев, ама буквално ништо не останува.
Денес кога станав, уште повеќе имам модринки, десната страна ми е исчистена, но левата, стрва ми е да се погледнам, не отидов и на школо, инаку за колку дена ти помина, мн ми е страв вака..
Заборавив, сакав уште нешто да прашам, Николина ми рече дека треба да земам и еднo кремче Имекс, освен далацинот, кремот го имало во Бугарија, дали некој го има користено и како можам да го порачам..
Здраво жемски, прочитав дека неколку од вас има одено кај Николина-медикоз, дали сте задоволни од неа? размислував и јас да одам кај неа, па ако сакате да ми објасните како работи со фореза? И ако може да ми го дадете бројот на Николина-медикоз, и каде работи. Инаку јас сум од Скопје. Позз <3
го пробав и сварно сум задоволна ќе го правам од сеа почесто ,освен што приметив лицето да ми е помазно исто приметив како да малку флеките ми се избелија е сеа не да имам некои хронични флеки туку од тазе засушени акни у секој случај има позитивна разлика
Јас извесен период имам “проблем“ со многу ситни поткожни бунчиња-ако може така да се наречат, немаат никаква течност во нив- не се за стискање, не се различна боја од кожата ... ама многу се ситни, не се многу познаваат, но на дневна светлина ( јас така ко се загледам во огледало ) ми се познаваат и кожата ми изгледа како... шмиргла. И ме нервира, бидејки не сум имала проблеми претходно(од секогаш, освен пред “да ми дојде“ ми изледува една бубалица на сред чело и толку, ми мине за 2 дена ) ми беше мазно лицето. Инаку никогаш не сум имала проблеми со акни.Кожата ми е нормална до сува. Знаете ли некој начин како може да се реши ова ?? ке ми помогне ли овој пилингот со овес?
За три-четири дена скроз ми помина, ништо не се познаваше и ниедна акна ни флека не остана. А за Имексот ако имаш некој од Турција или од Бугарија што може да ти донесе, ќе му кажеш да ти набави. Прочепкај низ темава и таа за дерматолози и ќе видиш за искуства. А за тоа како работи оди во темата за микродермоабразија таму имаше Simoncelicios детално објаснето, побарај.
Ми кажаа дека пиење витамин Ц било добро за акните. Јас сега го испробувам, а на братучедка ми целосно и се исчисти без никакви додатоци, само витамин Ц пиеше.
Со секојдневно миење на лицето со дневниот лосион за лице со салицилна киселина од Авон можете да забележете подобрување и прочистување на лицето. Исто така можете да го пробате и 2 во 1 третман и хидрантен крем за лице.
Лек за Акни? Девојки имам многу акни и црнки на лицето.. па дај кажете ми некоја маска,лек било што како да ги отстранам. Благодарам Однапред