Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Да не знае некој кај др. Николина работното време како и е?
    од колку до колку во работни денови, и дали работи за викенд?

2. TygaRess

TygaRess Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки! Нова сум на форумот :$ , но имам прашање за вас. Имам многу масна и проблематична кожа, склона на акни. Дали можете да ми препорачате нешто што ви помогнало? Се разбира, доколку некоја од вас има проблем сличен на мојот :) Ви благодарам однапред

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    На TygaRess му/ѝ се допаѓа ова.
  4. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Работи од 10 до 18 часот од понеделник до петок и работи сабота само не знам дали истото време.

5. ansi.i

ansi.i Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    24
    Дали некоја знае Sattwa поливитаминскиот крем за ноќ за која возраст е? Го купив, и во Космо ми рече дека е 20+, ама не пиши нигде :/

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Прееска гледав на реклама од ТопШоп некој лосион или крема ли беше, ја рекламираа за чистење на лице. Ваљда нема врска... :D Како и повеќето нивни производи.

7. Ludaaaa

Ludaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Значи на моето лице на челото има мали бубулички ама не се црвени или розевки туку како бојата на кожата,и цело чело ми е со нив незнам како да ги отстранам инаку пробав со тоник не се чистат
    дали некој знае како да ги исчистам ?? многу ми треба неможам веќе вака неможам да ги трпам сите си имаат убави и нежни лица а јас со бубуличкии..
    благодарам однапред

8. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Маска за лице против акни и митесери

5 ситно рендани леблебии
    малку куркума
    мед
    млеко
    сето ова се меша да се добие една паста и се нанесува на лице
    препорачлива е два пати до три неделно
    резултати за месец/ два

9. nemir26

nemir26 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    затоа што го немаше гелот од рузмарин во тековниот каталог на орифлејм си направив сама еден тоник,рецептот го најдов на интернет.
    200 мл дестилирана вода се зоврива.во сад се става една лажица иситнети листови рузмарин и се поливаат со зовриената вода и така стои поколопено пола час.се мати убаво една белка.се додава постепено чајот од рузмарин и 150мл сок од лимон.се чува во стаклено шише во фрижидер.се користи дозата 10 дена 2-3 пати на ден.ја смирува кожата и црвенилото,а избледува и флеки.
    сакам да прашам дали е убав зелениот тоник за лице од гарниер со грозје на сликата,му се мислам сега на него

10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Имав пишано тука во темата значи лицево ми беше катастрофа.
    Почнав нели да користам Здраве кремата, ама подоцна пак се појавија. :@

На крај конечно веќе лицево ми е чисто (не баш, ама веќе се исчисти) со Зелена глина. :D
    Пред две, три недели почнав да ја користам, два пати неделно и лицето го мијам со Дove сапун.
    Моментално сум презадоволна :)

11. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    преопрачете ми некој добар лосион за чистење на акни и намалување на црвенилото

12. WinX13

WinX13 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    13
    јас не користам лосион, туку лимонов концентрат (го има во кам маркет а сигурно има и во другите маркети) 40тина денари е... на вечер на чисто лице пред спиење со памукче го поминувам цело лице, ставам крем и си легнувам... се губи црвенилото и се намалува појавата на акни а и лицето станува бебешки меко... ем природно ем убаво :) може и со обичен лимон, но во тој случај по 10- 15 минути мораш да го измиеш лицето со вода, па да ставиш крем...

13. DoraStyles

DoraStyles Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Moже да ми кажете некој совет како да ги исчистам акните на лицето? :)

14. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Луѓе Леа лонсионот и гелот од прилика колку пари се?Последниот пат коа ги купив 200 беа заедно на акција :^) Единствено тие ми беа спас за лицево :)

15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Ги имам користено тие исто на акција ги купив, да моментално помагаат, но прават голема штета на кожата

Имаме пишувано наназад низ страниве на темава за штетноста на овој лосион, јас ја третирав мојата кожа против акни и со овие сум ја дехидрирала кожата до тој степен што мојот дерматолог буквално за глава се фати, и сега си фрлам и по 2000 за хидрантантни креми.

Не би ти го препорачала пак да го купиш, (иако мислам дека ќе го купиш бидејќи мислиш дека ти помага, а всушност не е така) :hai:

16. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    ^Незнам :? Иначе а тоа што е clean & clear така некако се викаше,ми кажаа во школо,во Космо го имало,добро е тоа или..? :^)

17. nemir26

nemir26 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    колку минути се држи маската за лице од зелената глина на виталиа,на кутија пишува кога ќе почне да те стега на лицето,мене после 5 мин веќе ме стега па дали може да се држи повеќе мин

18. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    ^ Мислам дека препорачливо е сите маски да се држат 10-15 мин. Нема да ти штети толку време да ја држиш.

На nemir26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Зависи до кој степен ти е мрсна кожата.Јас го користам но имам комбинирана кожа и ми помага, онака.. ништо посебно 8)
    Ако имаш акни,не би ти го препорачала.колку шо имам слушнато не помага за акни

20. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

Самата маска се суши.
    Некаде отприлика за 10-15 минути :)

На nemir26 му/ѝ се допаѓа ова.