Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Да, да доста го имаме фалено низ темава, можеш него да си го купиш :up:
    Сама ќе си осетиш кога е доста, кога ќе почне да ти го затега лицето, и кога неможеш да речеш ни еден збор, под чешма одма ;)

На nemir26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Маската треба да се исуши скрос а потоа да се измијаа :D

На nemir26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    Земи си Гарниер, јас користев и многу сум задоволна.

4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Тоа од прилика колку пари е? :) За да знам да земам од кај баба ми,таму ми е банката тука моиве ми зимаат :D :lol:

5. icona.pop

icona.pop Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Сум имала чисто лице од секогаш и тек сеа почнав да се исфрлам и незнам зошто, на челото околу устата и носот. Имате некаква препорака? :)

6. Mau

Mau Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Женски да ве прашам, оваа кремава со камилица Antiseptic на Doctor's, си ја користите на цело лице(тие што ја користат наравно :) ) како и секоја нормална крема или?

7. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    10.693
    Не , се става само на мозолчињата . :) ;)

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    Вака ми треба нешто што до вечер ќе ми созрее бубалица/акна или да ми се повлече.

ТОА ШТО МИ ПОМОГНАЛО ГО ОБОИВ. НО ДАЛИ ИМАТЕ ДРУГ ПРИРОДЕН РЕЦЕПТ,ОСВЕН СО ЗЕЛЕА ГЛИНА ИЛИ МОЖЕ И ЗА НЕА НЕШТО ДА НАПИШЕТЕ.

Ставив 3-5 листа ловор сув во 200 мл. вода го заврив и си ставав на неа сега само ми е како за стистање но нема ништо :o
    А ете за една недела ќе ми стаса и она од мајчина душичка и алкохол.
    Прочитав сега за лимон да ставам 10 мин. или лицето со вода и шеќер/сол да го поминам. Ќе морам да пробам.

Ми излезе на носот а мојот нос сега е гоолем и тоа како Гаргамел сум сега

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Обиди се со мрсна крема. Можеби звучи чудно и сите гледаат да го исушат лицето кога имаат акни, но ова го имам слушнато од дерматолог и навистина помага да излезе тоа што е внатре. :)

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Ако имаш кокосово масло намачкај се со него, ова масло е добро за третирање на акни, сипаници, алергии, херпеси, околу очите за спречување појава на брчки и подочници... Не нислам на оние од 40, 50 денари што немаат ни к од кокосово масло туку она вистинско органско кокосово масло што го има во Биокулт и Зегин. Испробано ми е затоа и ти кажувам дека навистина помага.

11. StormRider

StormRider Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    52
    Можеби да пробаш со аспирин ( доколку не си алергична ) , намалува оток и црвенило .

12. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Луѓее препорачете ми нешто што стварно има ефект многу мозолчиња ми излегоа на челото никогаш не сум имала толку многу незнам во што е проблемот секој ден ставам паста пред легнување на мозолчињата и пред тоа ставам белка од јајцњ со лимон и го мијам ии ставав сок од лимон како лосион го користив ништо ништо не помага :devil:

13. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Веројатно си преагресивна со лицето, што се немаш наставано... Доволно е само паста за да го исуши мозолчето, но ако имаш неколку, а ти велиш дека имаш многу, можеби е нешто друго во прашање.

14. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Луге пробувам со паста ама не ми ги суши дали не ја бидува пастата или во друго е работата.. којзнае зошто :^) некоја препорака што да правам

15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Триакнеал на Авене купи си ја
    содржи комбинација од активни компоненти кои се надополнуваат:

Ретиналдехид 0,1%, помага во регулирањето на пореметувањата во кератинизацијата, со што го спречува задебелувањето на кожата и формирањето на митесери. Исто така го спречува прекумерниот развој на propioni бактериски акни, бактерии одговорни за воспалување на флеките.
    Ефектиоза 0,1 %- Анти-инфламаторно дејство, Го редуцира ослободувањето на проинфламаторните цитокини
    Гликолна киселина 6%, моќен ексфолијант, со пилинг ефект на површината на кожата. Го овозможува отстранувањето на митесерите и ја прави кожата видно помека.
    Avène термална изворска вода со своите смирувачки и анти-воспалителни својства помага во намалувањето на црвенилото, што е често присутно кај акнестата кожа

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ај за сува кожа препорачајте ми некоја крема или лосион?

17. Lovely000

Lovely000 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски, сакам да ве прашам дали некоја од вас го има користена оваа крема? Ми ја препораца докторката да ја користам, оти лицето ми е мрсно, а знае понекогаш да биде и сува и ми се перута многу. Би сакала да ве прашам ако сте ја користила дали сте задоволни од неа? Каде има да се купи и колку чини?

Поздрав, се надевам некој ќе ми одговори. :)

Прикачени фајлови:

18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Имам една гоооолема мана |(
    Кога ќе забележам некое мало мозлче,толку го малтретирам шо за брзо време потекува.. и сл
    Ставам една крема за сушење и ми се сушат,
    ама препорачајте нешто за тие исушените да паднат побргу.Многу грдо изгледаат, кафени.
    ХЕЛП ПЛИС

19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Jas povtorno so latinica, ama seushte nemam MK poddrska.

Tuku, x-MajaEsposito-x, so takvoto stiskanje si pravis mali luzni na liceto, bidejki otkako toa "kafeno" kako sto go vikas ti koga ke padne ostanuva mal beleg. Nema potreba da go macis taka liceto, podobro stavi pasta za zabi na mozolceto i pobrzo ke se ishusi. Inaku na tie kafenite stavaj pavloviceva, ke ti omenkne i pobrzo ke go snema. :)

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Совет плус за чисто лице. Прво не верував, после неколку недели се уверив.

Пијте вода. Многу вода. Дневно можеби по 3 и повеќе литри. Тоа ве хидрира и го прочистува лицето на некој чуден начин.
    Јас немав навика да пијам многу вода, повеќе бев фан на газираните сокови. А од кога почнав да пијам вода може да забележам како лицето ми се менува. Не се чистат акните, ниту мозолчињата ама во некои мали мери се прочистува лицето.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.