Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    3.641
    Знам,самата на себе си се лутам ама едноставно се нервирам :@
    Иначе фала ти за советот имам по дома павловичева, ќе ставам,ќе пробам :*

На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivana27

ivana27 Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки..имам проблем со лицето ми излегуваат бубулици особено пред менструалниот циклус после тоа ми остануваат лузни од бубулицете и лицето никако не можам да го одржам чисто без бубулици и лузни...ќе ве молам за помош некоја крем или нешто што е на природна база...ви благодарам однапред..

3. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    3 литри нема шанса да ги испијам а камо ли повеќе?????
    И што на секое ли во вц ќе трчаш?
    2литра да, но 3?? нема шанса
    плус некои половина ден го минуваат на работа, со луѓе, и слично, па и не се во можност некогаш ни една чаша вода да ја испијат а камо ли 3 литра
    Ми се случило кога се опирам на повеќе вода да ги испијам до 2,5литра од кои половина се чаеви, но тоа мноогу ретко

4. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Дали знаете крема да ми препорачате против лишаи. На пролет секоја година на капакот на едното око ми се појавуваа, незнам со што да се намачкам да ми помине.
    Дали со мрсна крема? Или со некоја специјална маст за лишаи дали некој знае? :wasntme:

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Тоа е премногу вода. Плус внесуваме и течности преку овошје,зеленчук и сл. Толкава количина вода е само оптеретување за бубрезите. Оптимален внес на течности за жени е 1,5 л за мажи 2 л.

Или најдобра ориентација е бојата на урината. Ако урината е премногу концентрирана и со темно жолта боја значи не внесуваме доволно течности.

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Не мора по 10 литри вода, иако треба да се пие многу. Еве брат ми ги исфрли газираните сокови и почна поздраво да јаде и му се исчисти лицето.

На Gordana10 и Waka-waka им се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    11.454
    Иста сум и јас :| , ненормално многу ме чеша ме полудува, за маст не знам која да ти препорачам, јас се измивам со камилица неколку пати на ден, но бавно се повлекува. Мене ми излезе од ББ кремата на Буржоа и под окото исто имам , многу грдо изгледа, се лупи, вцрвенето, чеша, ужас. Ми се појавува од сите мат пудри, имам нормална до комбиниранна кожа ама лицето не ми трпи.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    ^^Фала Anggel, незнам како порано не ми текнало со камилица да пробам. А неодамна почнав новата мат пудра од севантин да ја користам па може и мене од тоа да ми се појавува. Штета ако е од тоа, заш задоволна сум од пудрата. Мислев дека е од промена на климата лишаите обично на пролет ми се појавуваат. Гледам да не го чешам да не го доиритирам. Ќе пробам со камилица се надевам дека за недела дена ќе ми помине. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, имам едно прашање јас тука, зошто после долго експериментирање јас пак решив да се навратам на линијата за чистење на лице од Nivea Vissage moisturizing, па сакав да прашам како е најдобро за темелно чистење и хидратација на лицето:

1. Прво миење со гел за лице, па тонизирање со соодветен тоник и на крај соодветна крема

или

2. Чистење на лицето со млеко и тоник (2 во 1), па соодветен крем.

Се двоумомам бидејќи планирам утре да си купувам препарати на лице, па незнам по која процедура да го чистам лицето.

П.С. Да напоменам дека и три пати неделно му правам пилинг на лицето со Дав сапун со микрогранули и шеќер.

Ваше мислење?

10. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Значи ако се двоумиш помеѓу наведените 1 и 2 јас преферирам рутина 1
    Иако понекогаш пример после вечерно излегување ако се вратам нели во 3,4 сабајле ме мрзи да се мијам па само го чистам лицето и нанесувам крема за хидратација и крема за околу очи

Индивидуално си е но вода си е вода
    2 пати денот обавезно се мијам со сапун или гел за лице

Пилинг се прави еднаш неделно, 3/4 пати ти е премногу, само го раздразнуваш лицето
    Јас за пилинг користам само талог од претходно сварено горко турско кафе, најдобар ми е

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. My.Way

My.Way Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Како пилинг може да користите сода бикарбона со малку вода, резултатите се мека и чиста кожа

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Лепа, јас лицето го чистам вака:
    - Го мијам со гел убаво, 2-3 минути, плакнам, па со тоник го поминувам, и на крај со крема.
    Мислам дека ова е најдобро, и најдлабинско чистење. :)

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Одлучив. :)
    Ќе си земам гел за миење лице, лосион и тоник (2 во 1) и крема.
    А за пилингов со шеќер имам читано дека е добар против брчки, затоа го правам често.

14. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    мМозе да ми препораца некој несто против пеги и флеки на лицето?

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Лепа веќе си купила ама јас пак да си кажам :)
    И да го поминеш со млеко за чистење и памукче пак ќе имаш шминка и пак треба да се помине со вода. За многу сува кожа би препорачала да се миле лицето со млекото за вадење шминка наместо со гел. Значи млекото се втрива во кожата се масира да излезат нечистотиите, а после се плакне со вода. Па после иде тоник па крема. Гелот е уште подобар и по ефикасен. Пилинг мислам дека е многу да се прави 3 пати неделно. Еднаш е доволно, можеш да ја иритираш кожата и да и го уништиш заштитот слој и природните маснотии што ги лачи за да си се заштити. Со тоникот се отстрануваат мртвите клетки што е доволно за преку ноќта да се регенерира кожата.

На simoncelicius и Lepaaa им се допаѓа ова.
  16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Не, Мимс немам уште купено, утре планирав да купам и одлучив да земам гел за миење лице од Нивеа aqua effect moisturizing за комбинирана кожа. Понатаму сакам да земам и лосион и тоник (2 во 1) од истата линија, а крем имам.

Прво си викам ќе го мијам лицето со гелот, па ќе го дочистам со лосионот и тонизирам воедно со тоникот, па кремче на крај.
    Валда добра е процедурава. :)
    Јас немам акни туку имам чуствителна кожа. Мала промена и се нафрлам на долна Т-зона најчесто со акни кои не избиваат туку ме чешаат многу и се црвени.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Многу мрсно лице имам, не знам што се немам користено ништо не ми помага
    Моментално го користам овај гел за чистење на лице од авон, само што зелен е мојот,ама не ми помага баш.

Прикачени фајлови:

18. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Препорака за гел за миење лице за мрсна/комбинирана кожа (со мозолчиња и сл. :^) ) од Garnier или Clean&Care, од кој сте задоволни. (и цена отприлика) :)

19. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    5.915
    Лицето ми е мрсно и имам црвени брунчиња ама не се акни! Може ли да кажете некоја пудра за да не се забележуваат или пак некоја крема :)

20. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Моја препорака е да си земеш од neutrogena, а инаку околу 300 денари се сите гелови за миење лице.
    Имаш во Тинекс поголем избор од овие производи, за разлика од Космо. Инаку си пишува на секое за каква намена е, имаше пилин и маска, само пилинг, само гел, па ти земи си го најсоодветното за тебе. :)