Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Дечки, има една понуда од Групер, некое си козметичко студио Плежер, нуди микродермоабразија за 300 денари третман. Гледам дека има мн купони купено, па сакам да знам некоја од вас да не има искуство. Третманот траел вкупно 50 мин. (30 мин со машинчето за абразија). Вака мн ефтино ми се гледа, според сликите во салонот се гледа дека не се шалабајзерски салон, туку имаат мн инвестирано...ама ме буни што е толку ефтино, па викам да прашам за искуство.
    Позз :*

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    После долго експериментирање со разни препарати од најефтини до поскапи, после консултација со дерматолози и фармацевти, пак се навратив на линијата од Нивеа - Aqua Effect:

Јас сум презадоволна од препаративе. Лицето на долната Т- зона ми беше нафрлано со ситни подкожни акнички кои после редовна примена на препаративе, редоследно, ги снема.
    Да напоменам дека исто имам чисто лице, со периодични акни, пред/после стресен период, ПМС и слично, но опседната сум со лицето и сметам дека правилна и редовна нега е неопходна. Оваа линија конкретно (во сино) е за комбинирана кожа, а има и зелена и розева за сува и мрсна кожа.
    Јас сум дефинитивно презадоволна од делотворноста на секој препарат поединечно.
    Сабајле го мијам лицето со гелот, го чистам површно со млекото и ставам крем. А, навечер го мијам лицето со гелот, го чистам со тоникот па ставам ноќен крем од истава линија кој на сликава конкретно го нема, па ставам крем за под очи, кој планирам да го исфрлам од употреба зошто сите такви креми за под очи се за 25+.
    Исто да напоменам дека и мајка ми кој има комбинирана кожа го проба гелот, но не и одговараше.

Од мене за целата Aqua Effect линија препарати на Нивеа 10/10.

На mamma-mia, anuskaNESTLE, Grejsi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Лепа јас сум задоволна и од гелов (комбинирана ми е кожата)само незз што е разликата помеѓу овој и тој кај тебе што е на сликата?

Прикачени фајлови:

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дали некој го пробал овој гел на Гарние? Пред малце го гледав во ДМ и интересен ми се виде, ама сакав да прочитам некое мислење за него пред да го земам, за да не ми стои дома како многу други што не ми се погодиле.

5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Овој е Нивеа Vissage, а моиве се Aqua effect. Нема некоја голема разлика, конкретно овие Aqua effect се специјално наменети за кожа до 25 години на која и е потребна само хидратација.

6. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    Имам на образот една црнка што ништо не ја вади,а страв ми е да ја стискам да не си направам акна па уште поголема беља да биде.Пробав прво со домашен пилинг со сода бикарбона и вода, но немаше ефект.Може ли да ми препорачате некој добар пилинг што добро ја чисти кожата?
    Јас пред неколку дена по грешка купив гел за миење лице од гарниер мислејки дека е пилинг бидејки имаше четкичка за ексфолација.

Прикачени фајлови:

• 10101707.jpg
      10101707.jpg
      Големина на фајлот:
      9,4 KB
      Прегледи:
      313
  7. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    И јас го користам овој гел навистина е прекрасен

8. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Женски,не мислите дека е многу секој ден да го чистите лицето со пилинг и со гел?
    Јас го имам пилингот на Nivea Visage pure effect, ама го правам еднаш до два пати неделно,пошо многу ја суши кожата. За секој ден доволно ви е со тоник и после тоа кремче. Многу ја оптеретувате кожата со производи кои се чисти хемикалии. И јас ги користам производите ама не толку често како што некои членки наброиле погоре, сепак мислам дека некои работи си доаѓаат со гените и не може ништо да се направи.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Премногу е тоа за лицето секој ден да правите пилинзи, сите препорачуваат околу 2 до 3 пати неделно. Лицето се чисти и со вода и обичен крем или тоник, или пак сапун за лице.
    Маски и пилинзи никако повеќе од 3 пати неделно.
    Ја сушат кожата, од искуство ви кажувам.
    Си имав проблеми со тоа јас. Кога имав акни изнакупував секакви препарати и стално го миев лицето и пробував нешто, ми се исчисти лицето но кожата ми остана сува и никаква, сега конечно после толку време ја вратив во контрола, сека сум секако со континуирано користење на пилинзи/ маски и други работи.
    Опасни работи се тие, иако пишува дека не може да му наштетат на лицето и слично.

10. macabela

macabela Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Пилингот на Jonson Clean & Clear за секодневна употреба е совршен за мрсна кожа, кожа со метесери и нормална кожа која е мрсна на Т-зоната. Иако е благ, разлика се гледа уште при првото миење. Цената е му е некаде околу 250 ден ама споро се троши иако е за секој ден. Има повеќе видови на истата фирма за различна намена. Еве слика, на мојот пишува плус Daily.

Прикачени фајлови:

11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    А зошто не си одите на лекар?Јас си зедов упат од матичната и отидов на кожното во нашиот град.Докторката ми даде една пудра за навечер и лосион за наутро.И веднаш се гледаат резултатите.Само треба секој месец нов упат да вадите па тоа би му дошло по 80 денари месечно за партиципација.Е сега на контрола треба да одам секоја недела да ме премачкуваат со азот а понекогаш и да ми ги стискаат акните и тоа боли ама се издржува. ;)

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Абе дечки бев да проверам јајници и хормони во приватната Плодност, ми кажаа дека се е во ред.. немам никакви цисти, крвта ми е супер.. Почнав да одам и на третмани за лицето веќе неколку месеци, секој месец одам на третман за чистење, со пареа ми ги стегаат и после ми ставаат маски..
    Една недела до две ми е стакло тие старите акни ми се сушат и по две недели пак се нафрлувам цела, нови ми се прават |(
    Сменав козметика што ми препорача козметичарката, го чистам лицето со млеко Нивеа од пудрата убаво темелно, го мијам наутро и навечер.. му ставам лосион хлорамфеникол и крема азулентска... Стално си менувам крпи, постелнини... Внимавам и на јадењето да не јадам благо, брза храна не конзумирам воопшто..
    и нема бе и нема фајде... пак имам акни. Најповеќе ми се прават во пределот на јаболчниците и обраците, на челото немам..
    Веќе не знам што да правам, каде да одам.. што да користам..
    Ако знае некој нека ми помогни не се битни парите ќе купам какви треба продукти само да ми се исчистат овие чудовиштата на лицето :tmi: Ми се смачи веќе аман да не сум почудена :tmi: :@ :swear:

13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Која козметика ти ја препорача козметичарката???

14. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ми даде млеко за чистење лице некое француско, азулентска крема и лосион антибиотик еден бел.. тие ги користев неколку месеци после ми се потрошија па сега си купив хлорамфеникол и нивеа млеко

15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Автоматски грешка вршиш
    Ќе си ја прашаш неа за каква козметика да користиш
    Хлорамф. исфрлај го одма од употреба
    Треба медицинска нега повторно да користиш, прашај го дерматологот.
    Штом си почнала веќе терај со нивни совети, немој на своја рака, полошо можеш да направиш

16. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Откако почнав со редовна и правилна нега многу ми се подобри лицето. Имам многу чувствителна и сува кожа, ама сепак на делови акни ми се појавуваа. Чудна комбинација... Почнав редовно да користам наутро и навечер прво млеко за чистење лице Dalton Dermanorm, потоа пена за чистење со соли од Мртво море Dalton Dead Sea Salt и на крај хидратантна крема Dalton Hydro Senso и забележав голема промена. Ми се допаѓа што лесно се упива кремата и не ги затвара порите, па не ми се прават акни и ми го смирува лице. Ако некој се пронајде во описот, му ја препорачувам постапкава :)

https://www.facebook.com/dalton.macedonia

17. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Оваа козметика на Далтон самата си ја одбра или по нечија препорака?
    Ги гледам и јас на фб, но не знам дали се квалитетни

18. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Не одам на дерматолог, еднаш бев кај еден.. и ми препиша само една крема некоја бела маст беше и уште толку се нафрлав.

Џабе не ми помагаа ни тие препарати што таа ми рече да ги користам.. пак по недела две ми се правеа нови акни, а нели третманот е за да не се создаваат нови акни.
    Не знам повеќе каде да побарам помош, каде не отидов веќе ми се смачи..
    Ако знае некој нека каже некои препарати што се доста ефикасни... имам комбинирана кожа, повеќе накај масна.. Претходно кога бев кај друга козметичарка кога правев третмани ми го препорача хлорамфениколот, Леа гелот за лице и Clean&Clear пилингот за миење. Кожата ми се пресуши.. тоа го забележа и оваа козметичарка кај што одам сега и рече дека на кожата не и одговарале тие препарати.

Сега кога бев последно и кажав дека ги сменав препаратите, дека ми се потроши млекото и си земав од нивеа, и почнав да ставам хлорамфеникол и таа ми рече епа штом почна со нив дотроши ги па после ќе ти дадам други..
    Сега не знам што да правам.. :tmi: :?:

19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Мене ми е таква професијата, што скоро секој ден се сретнувам со жени кои споделуваат различни искуства во врска со негата на кожата и можам да кажам дека да, имаат врска и гените, но и те како е битна негата на кожата. Еве конкретно еден случај ќе кажам кога дојде една жена на која јас не и давав ниту 45 години судејќи по лицето, секако, по брчките, за подоцна да ми каже дека цел живот користела козметика на Еуцерин соодветна за годините кои ги имала, а моментално имала 57. Јас останав запрепастена.

Пилинзи, да, не треба да се прават често. Откако ме “искараа“ на темава поради тоа што правев пилинг на лицето 3 пати неделно, јас ја прогуглав таа тема и видов дека е најдобро темелен пилинг да се прави еднаш неделно, на наспана и одморена кожа и ја сменив таа рутина.

Како и да е, јас сеуште цврсто стојам на моето мислење, дека брчките неможе да се лечат (оние веќе настанати, освен нели со ботокс или хијалуронска инјекција) туку може да се спречат, т.е. да се забави нивната појава.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  20. milena21

milena21 Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Do Maydiamonds: pretpostavuvam po napisanoto deka si od bitola deka spomnuvase ja spomnuvase plodnost. I Od start da ti kazam I ova da go prifatis kako dobronameren sovet ama dosega si pravela prilicno pogresni raboti. Kozmeticar vo nikoj slucaj samo dermatolog I toa proveren. Ete I jas sum od bitola ama odam na dermatolog kaj dr. Nikolina vo skopje. Liceto mi bese katastrofalno mozolce do mozolce sekoj den I plus mnogu fleki. Sega liceto mi e 80% cisto ama (sekogas ima "ama" za zal) jas se lecam od noemvri taka da racunaj gore dolu to mu idi pola godina. Mnogu pati sakav da se otkazam oti liceto mi izgledase se poloso I poloso nekogad I nekolku dena ne izleguvav od doma, placev, kosi si kubev I se kriev od lugjeto ama I toa nekaoo pomina razlistaj ja temata I ke vidis deka ima mnogu slucai odnosno site koi se pravilno tretirani I lekuvani prvo osetile vlosuvanje pa duri potoa podobruvanje. Realnosta e taa nisto ne se slucuva preku nokj I ne postoi nikakva magija.

[mod-kirilica:3bnn7ivl][/mod-kirilica:3bnn7ivl]

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.