Прочитав добри критики за линијата Aqua effect од nivea,па конкретно ме интересира колку пари е гелов?
Ти благодарам за советот. Инаку мојот проблем не е толку голем. Порано пред да одам на козметичар можам да кажам дека лицето ми беше баш такво како што ми опишуваш, имав мозолки насекаде.. и тоа огромни гнојаници. Одкако почнав со третманите 60% ми се исчисти, направив и неколку третмани за флеки со овошни киселини и тие исто така се покажаа доста ефикасни.. флеките ми избледеа речиси. Сега месечно ми се појавуваат само неколку мозолчиња и тоа на образите почесто.. а порано ги имав насекаде особено периодот пред менструација. Сега можам да кажам дека многу е намален брјот. На челото воопшто не ми се појавила мозолка со месеци инаку ми беше цело исипано. Во врска со дерматологот, сигурно постои некој добар и во Битола затоа сакав да прашам некој да ми препорача затоа што сметам дека сега за две три мозолчиња нема потреба да кревам паники и да одам дури до Скопје. Јас сакам да ми се исчисти целосно, да немам ниту една акна но тоа за жал изгледа нема да биде никогаш. Таква ми е кожата што одвреме навреме мора да се направат неколку. Ама мислам дека со добра козметика можам да ги спречам и тие.. затоа се консултирав тука, зошто ете досега никој не успеа да ми кажи точно што треба да користам.
I jas imam nonstop problemi so aknite, eden den sum dobro drugiot den pak nekoja se pojavila, se izmoriv veke. Znam deka aknive se pojavuvat od razlicni pricini ( od poremetuvanje na hormoni, od nezdrava hrana, od losa kozmetika, od loso tretiranje, itn.) no kaj mene nitu edna od niv ne e, no sepak mi izleguvat po lice. I jas sto ne sum probala i kupuvala, i tie sto mi gi preporaca dermatologot ic ne mi pomognaa. Znaete sto devojki, jas mislam deka najdobro e da se smirime, da zdivneme malce, i da ne mislime na aknive, da ne koristime nisto, i da si go ostavime liceto na raat, bez losioni bes nisto, da se fokusirame na drugite povazni nesta na zivotot. Mislam deka sto povise se trudime da go iscistime(liceto) tolku po vise se nafrluvame, gledam moi drugarki i koleski sto vopsto ne se zamarat so liceto a liceto im e super cisto, mislam deka problemot na aknite tece od mislata ,sakam da imam kristalno cisto lice, i od toa vo nasiot mozok doagat niza prasanja -so sto, kako, ne e mozno, mozno e, aj i ovoj losion, aj i ova krema, i na kraj ke vidime deka sme kupuvale i sme trosele i nisto ne sme postignale. Zivotot e mnogu kratok i mnogu ubav, i ne bi trebalo da go trosime so preokupiranje na akni. Probajte i ke vidite kolku po opusteni ke bidete, i taka i liceto ke vi se podobri, zatoa sto za sekoja bolest izvorot e od vnatre, od mozokot potocno. Se nadevam vi pomognav malce [mod-kirilica:hozekzj5][/mod-kirilica:hozekzj5]
Јас немам некои многу големи проблеми со лицето ( акни, флеки и слично), имам црнки само во пределот на носот.Сестра ми имаше премногу проблеми со лицето, огромни акни и излегуваа ( повеќето од нив беа чирови и имаше ненормални болки), кога ќе се стиснеше одма ќе и останеа флеките...И по препорака на пријателка на мајка ми ги зема кремите на Алое Вера.Има пилинг, крем и тоник.Малце се поскапички ама ви траат сигурно по 2/3 месеци.Јас го користам само тоа за пилингот и црнки скоро и да немам, лицето ми е се посвежо, кожата е помека...Пробајте, можеби ќе ви помогне
Eri со позитивни мисли и смирување всушност се обидуваме да го игнорираме проблемот, не го решаваме. И ваквите совети се најчесто од луѓе кои немале сериозни проблеми со акни, лузни и сл, па затоа и така лесно е да се каже. Никој нема да се потресува толку ако се работи за нешто што ќе го снема за недела дена, туку е проблем со кој се соочуваат подолго време. Никој не бара совршено чиста кожа, но колку може да си помогне. И верувам дека секој ќе биде поопуштен доколку си го реши проблемот, отколку кога не би правел ништо. А дека болестите доаѓаат од мозокот...
Значи имам јас пишувано на ова тема оти едно време си имав страшен проблем.Ме испитуваа пробував разни масти и лосиони и сеа готово.КУРТУЛ..Испадна дека е од пубертет и сеа ништо не ставам и не испаѓаат нови...Ама од оние стариве имам како дамки.Кај шо биле порано сеа има како флеки,точки,како да ги наречам..Нема дупки,и кога ќе си ја допрам кожата мазна е.Може ли некако да се остранат? Со козметички третман или шо и да е?
Во Веро има попуст скоро сите лосиони гелови и тоници од Нивеа се 240(инаку 270 ред.цена)не сум сигурна дали баш овој го има
девојки одете на 8 страна од темава ,и кје најдете маска со аспирин многу е ефикасна .. јас баш вчера ја правев и реакцијата ми беше уоууууу ви преопорачувам на сите освен на оние кои се алергицни на аспиринот позз и пишете за резлутатите
Со дермогал. Го има во сите маркети по 90 денари е. Заблагодарете ми се подоцна. После препорака од многу личности почнав да го користам, резултатите се зачудувачки. А бев скептик. Лицето се мие со вода и после тоа со дермогал го бришеш, истото и навечер се повтара. Видливи резултати после недела дена.
Зависи, не делува кај сите исто. Мене лично од дермогал, клиндацин и хлоракол бетер ми се направи. Само ми се вцрвенуваше и сушеше лицето.
Имам пробано мноогу производи за лице и ништо не ми помогнало.Пред неколку месеци почнав да користам крем кој го купив од пазар и е само 60 денари.Стварно многу ми помогна.Се вика "Здраве" а кутивчето е плаво.Се надевам дека ќе ви помогне
Девојки јас значи пробав со се и сешто. Немам многу акни, скоро и да не се забележуваат, али не мора другите да ги забележуваат кога јас не можев да поднесам да ги гледам, мене ми смета. Пробав и со домашни маски, мислам дека ми помогна една лажица мед и лимон и така оставав да ми постои пола час до еден час, но мислам дека најмногу ми помогна медицинскиот сапун од Докторс, значи предобар е има големи резултати, барем кај мене и не е многу скап, не е поскап од 100 ден.
Мене од Хлорамфеникол ми се исчисти. Ама за кратко, неколку месеци. Ајде ќе речам и година. Потоа веќе не делуваше. Дали кожата ми се навикна, не знам Сега повторно мака мачам. На периоди лицето ми е ужас. Се мислам да пробам со дермогал, гледам феминка има спомнато претходната страна. И дали некој ја пробал маската со аспиринот? Да сподели искуства?
^ Ја имам пробано таа маска со аспирин и не ми помогна мене. Немаше никаков ефект. А знам и од порано правев една друга смеса, дробев аспирини и со нешто ги мачкав на акните но и тогаш не ми поминуваа. Јас еве со дермогал, баш ми се исчисти лицето за само една недела. Ама којзнае, можеби не е кај сите истиот ефект. Не некои не им помгагал, зависи од типот на кожата. Криво ми е што не дознав за дермогалот порано.
Nati.P, немој да користиш лосиони. Пробај со Dalacin C, антибиотик-гел го има во Viola аптеките, 444 ден. е. Мене лично прееемногу ми помага. А, имам најпроблематично лице со мрсна кожа. Исто и козметиката на Avene најтопло ви ја препорачувам. Малце е поскапа, ама вреди. Мислам дека кожава ми се препороди со производиве, порано не се замислував без пудра на факултет, сега гајле немам.
Има ли по аптеките лосион, гел или крема со голем процент алое вера? Читав дека е многу добро за кожата, па сакав да пробам. и цена ако може (само да не е орифлеим или авон)
Ќе се надоврзам и јас на сенза пароле и ќе повторам нешто по стотти пат од кога ми кажа дерматологот и мене, значи лосиони НЕ, посебно овие од типот Дермогал, Клиндамицин, Хлорамфеникол..... и некои останати кои не ми текнуваат. Значи немате никаква потеба од нив, има толку многу медицински козметички препарати наменети за секаков тип на кожа, кои навистина ќе ви помогнат, овие напоменативе само ќе ви ја влошат состојбата. Сериозно! Фрлив преку 100евра, ги испробав сите можни лосиони барајќи спас од акни во нив, пред да одам на дерматлолог кој ми ја даде колекцијата на Авене од кои сум презадоволна, во секој поглед. Тука се и колекциите на Еуцерин, Рок, Нео Страта .... Да, се поскапи, но вреди да се инвестира во лицето, кое е огледало на секој човек, и вреди да му го дадеме она кое што го заслужува.