Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Имекс не е антибиотик?

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Антибиотик е ама она така го има пишано.

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Тоа и ми беше прашањето. Зошто да има два антибиотика?

4. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    ^^^Па сигурно прво користела Далацин па после тоа имекс, јас така бев, сигурно не и ги дала и двете наеднаш ама се нема изјаснето убаво изгледа :?:

5. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Вака девојки ми треба совет.
    Немам некое нечисто лице, немам бубулици, мозолки(фала му на Господ) иако сук во пубертет.Али нешто што ептен ми смета ми се пеѓите кои ги имам.Не се ниту многу, ниту малку, али ипак ми сметаат.Исто така лицево ми е црвено.Немам таков тен, бела сум целата, лицето црвено жар.Ајде оправдувамако се усрамам од нешто, ако е жешко прифаќам некако да ми е румено, али вака од ништо ми се појавува онаа грозна црвена боја.Ај си се тешам дека малку сум подебелка ради тоа ми е. :wasntme:
    Е сега си решив, со смеса од мед, магдонос и лимон да пробам да ги тргнам пеѓите, прочитав тука дека на некоја девојка и помогнало.А за црвенилово, има ли некоја со сличен проблем како мојов?Да споделиме искуства. :?:
    Многу и завидувам на една другарка, лицето и е бело како снег, ниту мозолка ниту ништо,а јас што да речам. :@

6. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Прво ми имаше дадено далацин ц, после еден месец бев кај нејзе, ми чистеше лице, ми правеше фореза, па ми рече да земам имекс кремче, кога ќе престани да функционира имексот да продолжам со далацинот и до кога вака немам појма.....сега ставам далацин само на гнојаничките..

7. Eri

Eri Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Девојки во која аптека го има овој ДалациЦ,и мене Николина ми го препиша овој но го нема во Зегин,позз

8. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Далацинот го има само во аптеките Виола, 444 денари. :)

9. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас имам чисто лице, меѓутоа сега кога се шминкав приметив ситни брунчиња под подочниците, никогаш не ми се случило, може да биде од ПМС или да ја барам вината во козметиката? :^)

10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Сакам да прашам нешто, нели погоре пишав ми правеше фореза, и од тогаш почнав со имекс, ама ми се истроши имексот, па почнав со далацинот еве веќе 5 дена, но утре ќе ми стигне имексот, прашањето ми е дали би било штетно ако уште утре почнам пак со имекс, зашто подобро делуваше имексот, него далацинот?

11. marisaa

marisaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    И јас го имам кремот Имекс, дали се нанесува на цело лице или само на гнојаниците?

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Само на гнојаниците

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Девојки,имате ли користено ваков чистач за лице? Каде може да се најде кај нас и по која цена?

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    ^
    Philips VisaPure го добив на поклон од тетка ми,зошто знае каков маијак сум кога станува збор за лице иако многу не го користам зошто во принцип имам ептен чисто лице.
    Со него во пакет доаѓаат 2 глави за чистење за нормална и осетлива кожа. Се користи во комниација со вода и обавезно пена,гел било што за да е дојде до пресушување на кожата. Јас го користам со магарешки природен сапун :D Одприлика по 20 секунди на едната страа и исто толку а другата страа а лицето. Но како што кажав многу ретко кога се шминкам обемно со пудра и остали тракатанци,зошто во глобала користам само коректор ,кармин,маскара,румеило и туш. тук-тамо сенка за очи во зависност како сум облечена.
    Пријатно се изненадив колку го чисти лицето одкога со туфери ќе го исчистам и измијам и мисиш си завршил работа. Аха,како да не! Апаратчево чисти тоа што најмалку очекуваш да видиш :) За цена незнам дека е поклон,само знам дека има и на Clarisonic и кошта околу 130 фунти. Погледни си он лајн сигурно го има еве сликче од мојов.

А, и да не заборавам идеален е за оие кои користат подлога за шминка,па пудра па фиксатор е тоа ко чисти из цуге!

Прикачени фајлови:

На Sexybaby86 и Waka-waka им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ И јас одамна барам ваква четка за чистење лице. Ако видите некаде, кажувајте, цена небитна :D

Баш ќе прочепкам на нет да видам ако има од некаде да се порача :)

16. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^ Јас имам ваква четка од топ шоп ја нарачав 900 денари беше со повеќе четки додаток за педикир, и една за лице. Врши и тоа каква работа, исто како пилинг да имаш правено на лицето, но јас ја користам за отстранување на шминка претежно кога се мијам после излегување.
    Вади се од лицето, со своите фини влакненца.

Задоволна сум, за парите се исплати, ја користам 2 години.
    Да напоменам дека се користи навлажнета, со петходно нанесен гел/ сапун на лице а може и на неа, и трзаааа!!!!
    Еве најдов и слика, заокружениот дел е додатокот за чистење лице, на батерии е исто да ви кажам, и од многу погоден матерјал е направена.

Прикачени фајлови:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AmyFawler

AmyFawler Нов член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Значи вака, јас... незнам како да почнам... мојата ситуација со лицето ме доведува до очај. Имам 22 години и имам акни, митесери (blackheads, whiteheads), флеки, лузни, отворени пори, црвенила и што ли уште не на лицето. Ги имав и оние пубертетски акнички, кои излегуваат пред циклус, такви гнојанички.. ми излегуваа на брадата, на челото, околу устата... знаев за тие дека се минливи и дека морам да го минам тој период. Без некои посебни терапии и третмани, лицето колку-толку ми се исчисти. Пред годинаипол-2.. кога се вратив од странство во Македонија.. нагло почнаа да ми излегуваат акни во многу голем број. Сега, после неполни 2 години, јас уште се борам со нив. Цела Т-зона, и челото ми е со митесери, на јаболкниците имам тврди и при нежен допир болни акни, во пределот на брадата ми се јавуваат во голем број.. едни такви белки (мислам дека ги викаат whiteheads, но не сум сигурна).. не е акна, но кога го стиснам излегува како тенко црвче.. и после ден-два на истото место ми излегува гнојна акна. Бев на козметичар, бев кај тројца дерматолози, утврдено е и дека немам циста на јајник. Козметичарката ми ги стискаше митесерите и за нив ми го предложи пилингот Clean&Clear (лилјаково пакување, со гранули).По 2ипол-3 месеца употреба бев без никакви резултати. Еве те сега ова го пишувам и солзи ми идат во очите.. навистина ми е криво уште што не ставив на лицето, уште колку пари не фрлив, за прегледи, за препарати, за третмани... 2 месеца користев Eucerin, користев Avene, сега моментално го користам лосиончето на фитофарм Леа со клиндамицин и екстракт од камилица, видов некои промени, но еве сега морам да паузирам пошо ми се појави црвенило, пецкање, жежење... Го мијам, го чистам, го парам, со чаеви, со инхалации, до некои домашни природни маскички...
    Девојки, ве молам кажете како се снаоѓате со овие ѓаволи на лицето, мене лично ми делуваат психички... проблем ми е да излезам денски, мислам дека луѓето не гледат во мене, гледаат во моите акни, се чувствувам толку несигурно околу мојот изгледа, раката мора секогаш да ми е пред лицето, демек се чешкам или слично.. се со цел да не ми е лицето во преден план.. Не сакам да звучам патетично... но ми пречат во секојдневниот живот.
    Ве молам дајте ми некаков совет како се справувате, како ги прикривате, како ги лечите, како се носите со нив?

18. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Душо знам дека ти е незгодно тоа анките и некогаш доведува до очај.
    Немој да се нервираш, но барај решение.
    Твојата кожа треба да се третира сериозно.
    Прво земи упут од матичен, нека ти направат проверка на хормоните, во болница.
    Некогаш многу влијаат хормоните. Ќе ти дадат апчиња за да се средат.
    Второ мораш да внимаваш на исхраната. Многу влијае на лицето. Пијај многу вода, чај(зелен)
    Јади повеќе свежа храна.
    Почни да вежбаш.
    На своја рака не земај ништо, не стегај, не користи. Не дозволувај и не верувај на секој да ти го чепка лицето. Козметичарката веројатно ти направила и полошо.
    Појди кај постручен дерматолог. Имав слушнато за во Скопје некој што многу е добар.

19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Луѓе колку чини CHLORAMPHENICOL лосионот? :)

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.188
    Допаѓања:
    13.015
    ја го земам од 100-130 ден. :)

На S.W.A.G му/ѝ се допаѓа ова.