Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Мислам дека го нема. Ако го видел некој, нека каже.

Инаку, јас на три производи од кои си бев многу задоволна видов дека содржат парабени. |(
    Мицеларната вода од Yves Rocher (за ова лесно ќе најдам замена, ќе си ги користам Аvene)
    пилингот за тело од Tiande и
    пилингот за лице од Clean&Clear. :(
    Предложете убав пилинг за лице без парабени ?

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Да го има. Во жолта туба, во веро и мислам дека беше 150 ден ама не сум сигурна.
    Го користев порано. Само беше претерано јак за мојата кожа, лицето ме болеше кога го користев. Па го сменив.

3. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148

Најверојатно кај тебе треба да се дадат Диане 35 или Роакутан, затоа што проблемот е од внатре и веќе си пробало со се останато. Консултирај се со добар дерматолог за овие лекови. поздрав :)

4. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Да знам за жолтото пакување ама тоа е против црнки. Ова е така за дневна нега на лице, ми го препорача братучедка од Србија, кажа дека подобро не почувствувала до сега :)

5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    senza.parole подобро шкартирај се што соджи конзерванс,зошто од толку хемија аир нема. Се е само маркетинг и добра опаковка а после мака си мачиме да најдеме решение било да се мозолки,лишаи,црнки и што уште не.

Јас ги имам овие два дома едниот ми е при крај и сум ептен задоволна,незнам дали на Nuxe има производи кај нас. Кога барав пред едно 6 месеци немаше. Си го купив од Задар од аптека лани и еве уште малку имам. Nuxe Exfoliant Doux Aromatique aux 3 Roses ако некој знае каде има нивни производи нека извести,луда сум по нивнава линија. Конкретно за пилингов според мене,е еден од најдобрите пилинзи кои сум ги користела. Инаку е за сите типови на кожа како и за осетлива. Без парабени и фенокситанол. Ја смирува кожата,содржи микро зрнца од ореова лушпа кои нежно ја тргаат прљавштината и мртвите клетки од површината на кожата. Каолинот чисти и ја затега кожата а витамин Е делува антиоксидативно. Има билни масла (невен и сладок бадем) кои јарегенерираат кожата. ситните зрнца убаво ги пеглаат проширените пори така пишува на декларација ,значи е и за оние со проширени пори. После наесување на пилингов имаш преубаво чувство. Не е комедоген.
    Незнам што ме тераше да го сменам па не купив летово ист него сакав да сменам и се надевам не згрешив иако уште не сум го севтосала ама многу ми го фалеа,исто проблем е што го нема кај нас
    Piling za lice s jojobom i ginsengom 118 mL - John Masters Organics малку е поскап ама велат вредел секој денар. Знам дека го има во Солун.
    Јас сум манијак за добра крема за лице и пилинг зошто тоа ми се две основи битни работи.Од пред некое време во ист кош ја ставам и кремата за околу очи ради предустрожност :) Е сега ако сакаш поевтина варијанта на Bioten Skin Moisture Cleansing Gel Cream знам дека золва ми го користи и се фали дека е одличен можда има покрупни зрнца од претходниве два. Провери по маркетиве знам имаа Биотен производи. Не содржи парабени,колоранти и парафин. Цена незнам :) Ако те интересира нешто слободно прашај :)

Прикачени фајлови:

• IMG_0593.JPG
      IMG_0593.JPG
      Големина на фајлот:
      170,8 KB
      Прегледи:
      265
    • P1000657.jpg
      P1000657.jpg
      Големина на фајлот:
      47,1 KB
      Прегледи:
      267
    • nuxe.JPG
      nuxe.JPG
      Големина на фајлот:
      191,6 KB
      Прегледи:
      264
    На bubac и senza.parole им се допаѓа ова.
  6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^
    Фала, мила. Ептен фала на одговорот.
    Скоро ќе идам пак за Солун, па ќе ги барам и двата ако ги има. :lol:

Едит*
    Пиши ми ја и кремата за околу очи. :D

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    ^ Мама25 - мојот пост е исто што и твојот, и е поставен само линк од истото што го имаш напишано и ти, горе-долу, а еве и еден линк од тоа што ти го имаш напишано, истото е сепак .
    http://runway.mk/balans/balans-novosti-i-trendovi/kineska-medicina-prochitajte-go-sopstvenoto-zdravje-preku-vasheto-lice/, само ти го имаш испишано , а јас поставив линк за да не зафаќам место.
    Не сакав да се умешам во вашиот муабет, туку го поставив за и другите да увидат на некои работи во врска со мозолчињата, а воедно и да и одговорам на мимс, зошто кога го знам одговорот да не го поставам?
    Мене оваа тема баш ми е најпишувана и најпосетувана од кога сум зачлената на форумов, а и пред да се зачленам.
    Нема причина за дискусија, ве читам и тебе и сите други кои пишуваат на темава, така да слободно продолжете со корисните совети кои ги даваш и ти, и јас и сите останати членки. ;)

8. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958

Ај земи ме и мене :D
    Nuxe колекција има во Космос, во аптеката до излезната страна има едно мало продавниче со Апивита производи исто се одлични.И на цимицки со сигурност видов ама не ми текнува каде :|

Nuxe Contour des Yeux Prodigieux во љубов сум со кремава :inlove: иако немав храброст да почнам да ја користам да не ми настанат брчки ,пошто су скептик ептен со ова козметикава и ова е ко фармација ,чист бизнис . Повеќе ќе изгубиш него што ќе добиеш. Да не околишам као киша око Крагујевца,зошто можам реферат да напишам :D
    Кремава е наменета само за околу очи и ептен ми го нахранува тој дел осеќам.Повремено нанесувам и од
    Skincode Essentials Firming Eye Zone Gel (кој го добив од тетка ми, жената е во сериозни години па се што ќе добие го препраќа кај мене ако е добро го задржувам ако не го шкартирам) некако ми го затега тој дел. Ама не го користам често зошто ми е рано. Јас ги чувам во фриз и двете креми :D

Прикачени фајлови:

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.665

јас планирам да ги земам трите производи, лосион за чистење на лице, гел за вадење на шминка и скработ за мрсно лице, ова фирма Апивита произведува производи на природна база, многу ги фалат па па кога ќе ги пробам ќе пишам :)

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  10. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Кај ги има овие производи? :)

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.665

missfortuna грчки се производиве , во мк не сум сигурна дали има , но овде во гр ги има по сите аптеки

12. AmyFawler

AmyFawler Нов член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Имаш искуство со овие два лека? Или некоја друга девојка? :) За Диане 35 прочитав сега на нет баги лоши работи.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.665
    Од 11та година па се до 18та имав проблем со поткожни акни , една ќе помине друга ќе излезе , лицево ми беше катастрофа , немаше нешто што не сум ставила одев на кожно ми ги гореа и пак ништо на крај правев испитувања и имав хормонално пореметување па ми дадоа да пијам Диане 35. Господ да му даде здравје на тој што ги измисли , иако пишува лоши работи за нив па на секој лек пишува дека може да настане некоја компликација а немора да значи , само што почнав да ги пијам лицето ми стана чисто џам и веќе нем и се појавуваа акни , јас ги пиев апчињава 1 година. Значи џабе ви е да ставате и креми од 200 евра ако ви е друг проблемот ќе треба терапија , ако ти ги препишал лекар пиј ги колку ќе ти каже толку ќе ги пиеш :)

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мама25 пишав за кремата во темата „Каква крема за лице користите„ кремата е од линијата Hydra Life за сува и чувстивтелна кожа ја земав јас, а има и гел крема за нормална до комбинирана кожа. Доста е масна и треба време да се упие во кожата ама дава многу пријатно чувство, како моментална свежина и комфор. Јас кога ќе се намачкам ко бебешко ми е лицето, меко и мазно и цел ден осеќам влажност. Има 15ка фактор, мислам дека немаат крема со повисок фактор дури и избегнуваат да користат фактор поради тоа што предизвикуваат алергии нели кремите со фактор, а Диор сака да е 100% антиалерген. Мислам дека не се комедогени, треба да истражам по нетов ама би требало да не се. фрлена ми е кутијата, а на неа го пишува составот. Задоволна сум многу, плус ми значи тоа што е pro-youth за први знаци на стареење. Млекото за чистење лице е предобро исто, ја вади шминката одлично исто ко да сум се миела со гел за миење, кога ќе поминам со тоник после млекото нема остатоци од шминката воопшто, нешто минимално. Гелот за миење лице не чисти нешто перфектно ама мене ми се допаѓа што не е многу јак и агресивен. Тоникот е енерџајзинг и дава некоја блескавост на кожата, демек ги чистат манекентките после ревија со него така да се смета за професионален :)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    bubac искрено прв пат ја гледам странава а препискава не ми е од таму ами од Dermatology на David Gawkrodger, Michael R Ardern-Jones која ја купив на Велесаем во Зг чисто од љубопитност. А не ме ни чуди овие или било кој друг портал да го објават јас тоа не го измислив има кој се занимава со тоа. Само сакав да да се држиме до прашањата,ако сум те навредила sorry,не ми било тоа поената.

Си ме прашала во лп но незнам зошто кога ќе стиснам да испратам несака праив и до модератор порака,имам дефинитиво проблем. Ке одговорам во спојлер да не бидам офф топик
    цениве на nuxe се посолени околу 60 долари е кремата за очи,незнам дали ги има кај нас,кога ги барав ги немаше ,најблиску во Србија или Солун.Си ме прашала дали има нешто слично на ова. Незам дали мислиш на составот или ? Пробај да ми одговориш во лп да видам дали ќе можам да ти вратам :hai:

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Периодов стварно ми беше исфрлено лицето, обично ми се исфрлува пред да добијам, ми се повлекува за брзо време, ама сега не ми се повлекуваше.Почнав редовно лицево да го чистам со Дермогал, и го користев од Орифлем она зеленоно на Pure Nature и подобро ми е сега, фала богу, ама имам рани од што ги стискав бубулицине. |(

17. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Многу е важно дали убаво го исприцка, целосно, со газа и дали го исчисти убаво пред да се стегаш, оти можно е присуство на бактерии.
    Стави му сода бикарбона, ќе го намали воспалението, исто така делува како пилинг ќе ги отстрани мртвите клетки, со малку топла вода растворија содата, потоа нежно поминувај на лицето неколку минути.
    Измиј го лицето со млака вода.
    Купи си вит А од аптека, намачкај ги раните, нека постои некое време. За да ги излечи.
    Потоа смирувачка маска за акни.
    За крај на раните стави крем од цинк, во аптеките ќе најдиш, за да ги зазрдави раните.
    Можеш да користиш и алое вера гел за смирувачко дејство на воспалението.
    Не го стегај повторно лицето, или потруди се да не го стегаш често. Ептен некое големо веќе кога е целосно зрело стегни го пазливо.
    Мораш да внесуваш многу витамини и минерали vit A, vit B, vit C .( vit E и Zinc најмногу ти ги препорачувам)

На Monna.Monna и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  18. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Ова е потполно точно, и да многу помага за лечење на акни и мозолчиња, посебно Цинкот.
    Убаво кажано missfortuna :up: :clap:

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    Ајде да пишам уште нешто што го дознав од дерамтологов во врска со чистење на лицето.
    Имав навика доколку имам полесна пудра лицето два пати да си го измијам со гелче за миење. Ама ако имав потешка пудра, прво го поминував лицето со влажни марамчиња наменети за тргање на шминка и потоа пак си го миев два пати со гелче.

Е сето ова било погрешно. Според дерматологов, мора прво да се помне лицето на суво ( значи без прво да го плакнете со вода) со млеко за вадење шминка нели со памукче/тупфер и дури потоа да се измие со гелче или најобичен сапун.
    Финтата била што влажната марамица ги затварала каналите на лицето и не дозволува да навлезе гелчето и да ја тргне нечистотијата.

Е сега ја прашав за препорака на гелче за миење лице и кое млеко да го употребам ми рече најобично, било кое, може и бебешки/благ сапун. Не знам колку пати ја имам прашано за препорака на гелче или било какво средство за миење лице и секогаш го добивам овој одговор.

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Сите препарати што се како гел или крема подобро делуваат доколку откако се исчисти, потоа да се измие лицето со топла вода бидејќи така се отвараат порите :)