Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Мојот проблем е идентичен со на Мона. Иначе и јас го чистам со Дермогал лицево, потоа ставам Clean&Clear крема и тоа.Нема некои значителни подобрувања |( сега ќе пробам со советите на мис фортуна. Ти благодарам што ги сподели информациите и твоето знаење :* ќе пробам да се раководам според нив во наредниве денови

2. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Нема проблем x-MajaEsposito :)
    Тоа и го имам користено, а и многу бев навлезена во козметика минативе години :lol:
    Инаку само да надополнам кремчето од цинк (го купувам од аптека) , се става само на оболените места, не на цела кожа како секоја крема, освен ако влегува во составот на кремичињата за секојдневна употреба. Јас го користев порано исклучиво кога имав болни мозолчиња и рани од мозолки со цел да се регенерира побрзо кожата, да зазрави и да се излечи.

Исто како и Zinc, vit A се користи само на претходно убаво исчистена кожа, убави отворени чисти пори, се нанесува на тие места и се остава да се абсорбира, за потоа со маската да навлези убаво во кожата.
    Сода бикарбона исто се остава малку да постои, но не се практикува повеќе од два пати во неделата.
    Мораш да ја одбереш совршената маска за твојата кожа.
    Ти препорачувам да побараш од добра фирма што работи во склоп со козметичките студиа, некои од нив доставуваат производи и на поединци, каде ќе земеш поголема количина за поевтино и плус ќе биди добра козметика.
    Маската за лице се користи еднаш неделно.

Значи чекорите се
    Пред што и да користиш да прочиташ убаво, да го пробаш, земи тестер, пробај на мала површина, се случуваат и обратни реакции.
    Види дали се работи за хормонска причина, најчесто ако имаш акни на брадата кои тешко се лечат може да значи хормонски промени, ова се случува и за време на пмс.
    Земи упут и провери хормони.
    Види дали нешто недостига во твојата исхрана( појди кај нутриционист)
    Избегнувај многу млечни производи, шеќери.
    Јади повеќе салати, пр краставица, марула, маслиново масло има vit E овај витамин се раствора во масти, затоа треба да се зема во присуство на масти за да можи да се ресорбира.
    Витамин Ц обавезно бидејќи е силен антиоксидант.
    Јади риба, пијај многу вода, чај (увин, брусница,зелен)

На убаво исчистено лице( можеш да користиш гел, секојдневен гел со гранули ама да ја погодиш марката, јас си користам CleanClear со нежни гранули, сапун, многу го препорачуваат од Avene кој ќе го пробам секако, јас користам од докторс сулфур еве некаде 2 години, ама поретко го употребувам, хемиски пинилнг, но не сега, затоплува времето)
    Па од витаминот А по малку на оболените места.
    Маска 10-15 мин.
    Кремче од zinc на мозолчињата, јас и од Aвене и од Еуцерин ги користев многу ми помогнаја.

Ова еднаш неделно применувај го, чекор по чекор.
    Пак ти користи си гелови за чистење, не користи мрсни секојдневни креми за нормална кожа, ако користиш, не на мозолчињата, нив му треба специјална крема за акни, избегнувај пудра (знам дека е тешко) но ако сакаш да ги излечиш целосно, мораш.

И се зависи до кожата, до годините, начинот и стилот на живеење, од човек до човек е различно.
    Се надевам дека ќе ти помогни ова, сепак можеш да се советуваш со дерматолог. :)

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  3. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Јас не ти препорачувам бебешки сапун за лице, само ја суши кожата.
    Има повеќе марки на гелчиња што можеш да ги користиш.
    Многу луѓе се задоволни, многу разочарани од истите.
    Зависи од твојата кожа, како ќе реагира.

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Што е turmeric? Ми изгледа како кари.

6. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Ѓумбир во прав, а другото е оризово брашно.

7. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    не е ѓумбир туку куркума...различно е, а исто изгледа кога е како корен, а кога е во прав ѓумбирот има побледа боја.

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  8. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^
    Ај, кажете каде има да се купи и која цена е ?

9. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    :hai: сензич куркума има во сите подобро снабдени маркети, но ќе бараш во делот кај зачините.
    На Маестро јас ја имам купено 60ден. е
    Исто ја има и во сите продавници за здрава храна. Јас ја имам пробано маскава, не е ништо посебно ...
    А и куркумата е доста јак зачин .... И во јадење кога се користи се става само малку .

На Mama25 и senza.parole им се допаѓа ова.
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Пробав многу тоници почнувајќи од Нивеа, Хлоракол па и Еуцерин и мислев дека нешто ми помагаат на лицето со тоа што секогаш кога го чистев со нив излегуваше сета нечистотија но со време се префрлив само само на сапун од Дав и кремата Здраве .. Лицето значително ми се исчисти, сеуште сум во тој процес на чистење но сепак има подобрување. Така да , доволно ви е само сапун ,никакви тоници. Барем според мене.

11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    10.692
    Куркумава добра е за акни , ама некако страв ми е да ставам на лицево , да не се шетам после со портокалов тен . :/ :lol: :lol: .

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ajде вака... И јас како и повеќето тука имам проблем со акни. Моиве се на хормонска основа ама и со добар козметички третман знаат да се редуцираат.
    Јас мачкам скинорен маст ама како да ми се презасити кожата или ми стана отпорна. Сега и онака немам повеќе па решив да сменам третман. Сакам да го купам средството за миење на еуцерин ако може да ми препорачате кое е најдобро и која цена е? Исто така и здраве кремата во која аптека се наоѓа која цена е и како ја нанесувате (знам дека е многу јака по содржина, густа и тешко се размачкува, па незнам дали на оболените делови само да ја мачкам?!)
    И дали да продолжам со скиноренот како терапија за навечер, бидејќи преку ден користам прајмер за под пудра како подлога?

13. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    699
    Еј луѓе на лицево ми се појави едно црвенце, како флека е, најверојатно поради тоа што се шлапам со многу креми и глупости поради мозолчињата. Како да го отстранам? ;(

14. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    1. Мој предлог, нешто што навистина многу ми помогна, е да си го купиш гелот за миење лице на Avene, околу 780 ден. е, ама многу е траен, со сигурност ќе го користиш најмалку 6 месеци.
    Во сите подобро снабдени аптеки се продава.
    2. Ако ти е лицето суво од третманот со Скинорен, намести првиот, купи си го крем-гелот исто на Avene, овој е понежен кон посува кожа (или кожа исушена од одреден третман за акни).

Според мене, Avene се подобри од Eucerin.

3. Направи пауза од Skinoren-от, купи си антибиотик Dalacin C, многу е добар и нежен, мене лицето сега ми е стакло, а цел живот се борам со акни.
    Во сите Виола аптеки го има, 444 ден.

На bubac и marama им се допаѓа ова.
  15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    :tmi: Морав да напишам, одамна мислев но не сум напишала...
    Јас тотално се разочарав од Еуцеринот.
    Кога ја купивв зелената линија за акни, воопшто не ми помогна, ајде си реков можи не ми пасираат или што знам ... Пак го бранев брендот.
    Сега брзо тргнав во Зегин по крема на Авен, нели по 1200ден. се и видов дека Аква порин на Еуцерин беше намален на 660 ден, и се измамив по цената, го купив (нели дупло поефтина цена од Авенот дека), и ништо , тотална утка направив |( ....
    Значи креми повеќе не купувам од Еуцерин, мицеларна имам, не е лоша, нешто такво може да ме залажи, но крема повеќе не купувам од нив, жими се :!: !

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viktorii4e

Viktorii4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    258
    после толку време потрага по вистинското решение ги открив проактив.пробав све можно и по лекари идев и по дерматологости ама таква колекција немам видено,јака текстура која дури и во првите две недели лицето стакло ми го направи.уште го користам и многу сум задоволна,лицето ми е мазно и секој ден се почисто.

17. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    17
    девојки имам прилично чисто лице но сабајле кога станав ми беше кај устата вакво и имав една црнка и ја стегнав пред неколку дена и плус како суво ми штооо да правааам :( :(

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      308,3 KB
      Прегледи:
      264
  18. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    јас користам неколку производи од essence:my skin и лицето ми се исчисти. :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.151
    Девојки кремата Avene TriAcneal е за лице со многу проблематично лице ? Јас имам чисто лице, ама во време на мензис имам по една , две големи акни и понекогаш се задржуваат по цела недела. Може ли да ставам на акната само, дали ја суши и да не е премногу агресивна кремата да не си направам штета. Е сега ако ја лечи акната со денови подобро и да не оптеретувам лицето, зборот ми е ако е поефикасна за ден, два :$ . Има ли некој искуство ?

20. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559

Авенето се става на чисто лице а не на акна така да прочитај поназад ќе најдеш нешто за сушење на акните.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.