Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    но јас не мислам на креми или гелови што соджат алое вера туку директно желатинот т.е течоста од листот на алоето дали може да се користи за акни како и за чистење на белеци од акни

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.147
    Го мијам лицето со сапун Еуцерин два пати дневно, наутро и навечер. Преку ден ставам крема на природна база а навечер после миење го поминувам лицето со масло од јојоба или со масло од кокос во теглички што го има , лицето ми е прилично чисто. На неколку време си правам пилинг на лицето од домашни состојки . На овој начин неколку години го одржувам лицето и сум задоволна , не планирам да го оптеретувам со секакви хемикалии, додека не ми станат потребни кремите за брчки :D , се надевам во скоро време нема :P .

На bubac и Mama25 им се допаѓа ова.
  3. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Препорачајте ми лосион за црнки, го користев на Неутрогена, ама почна некако да ми се мрси местото каде што ќе поминам со истиот, 4-5 часа подоцна...
    Користам пилинг на Нивеа, така да, не ми препорачувајте пилинзи.

4. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    А што да правам со белезите од акни? :@
    Не се познаваат со пудра, ама зошто да ги има. Многу ми е жал, имав чисто лице.
    Сега ми е мазно и се супер, само оние белезите.

На Name и Love86 им се допаѓа ова.
  5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Да бидам искрена, скептична бев во однос со лосионот Clean^Clear но се испостави како одличен чистач и јас сум многу задоволна.Лицето ми беше катастрофа. Немав акни но имав мозолчиња црвени,мали кои брзо се сушеа но тоа засушеното паѓаше по една недела и тоа мн ме нервираше зошо изгледа грозно и кога го употребив прв пат немаше никакви резулати но по една недела почна лицето да ми се чисти а сега по неколку неделно користење (за Велигден го купив до сега) има видливи резултати. Останаа само лузните и дупчињата од ,,некогаш,,
    Ви го препорачувам

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. tikvi4ka992

tikvi4ka992 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6
    И предходно сум пишала во оваа тема, имав проблеми со акни од 16-20г. одев на дерматолог но не ми помогна воопшто, откако прекинав да одам на дерматолог почнав со природни облоги од чаеви: камилица, мајчина душичка и маточина, користам пилинг на "Garnier 3in1" еднаш неделно, и кремче „Здраве“ (го купив од Зегин, 50-60 ден.) и ставам од него кога ќе ми се појават, ама само над мозолчето (има цинк, затоа избегавам да ја ставам преку цело лице) а и после пилинг ставам павловиќева крема на нивеа, со пантенол, а исто користев крема со 3% пантенол, (од германија ми ја праќаа). Мој совет: треба да се обрнува многу внимание на чистотата на лицето, посебно ако имате масна кожа. ;) имајте убав ден :)

7. nelisumsrce

nelisumsrce Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    9
    Ме интересира, бидејки јас сум машко, сакам да прекријам одредени делови на моево лице, како што се бубулици и исто така почна сосем малку брада да ми расте, а не сакам да се бричам, што би можело да помогне да ги прекријам овие делови, а да не се познава дека сум ставил нешто?

8. srekaa

srekaa Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Имам многу брунки на лицето, што да користам за да ги отстранам? Да користам ли некој крем како Бекутан, бидејки не користам.

9. beauty1000000

beauty1000000 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1

Колку чини зелената глина?

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    10.683
    150-155 денари . :) Ја има во поголемите маркети.

11. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Девојки ај препорачете ми некоја добра крема со заштитен фактор 50. Дерматологот ми кажа да земам било каква и јас ја земав Becutan, ама некако многу ми го мрси лицето и ми се појавува по некоја гнојаница.

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Па бекутан нема заштитен фактор, никаков а не па 50.

Ако имаш осетливо лице, најдобри ти се медицински креми со заштитен фактор, како пример Еуцерин.

13. Snowflake1

Snowflake1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Не мислев на обичната Becutan крема, тука на таа со заштитен фактор 50.
    А инаку колку пари е таа на Eucerin?

14. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Кој ,,Дерматолог,, ти го кажа ова???
    Било каква? А од когА дерматолозите сметаат дека сите луѓе се информирани за тоа кој крем за лице ќе го одберат?
    Од тоа си патиме ... Од фамозниве доктори :fubar: И нормално е од Бекутан што ти се појавила таа гнојаницата, бидејќи таа и ги предизвикува нив.
    Сега да си му појдеш на докторот со Бекутанот и со гнојаницата и да му ја тренеш од глава.
    Било каква земи бе .... Немогуче. Некој ќе земи асо дерм, крем за раце и ќе шлака на лице, и после ќе се оддаде од пари за третмани за да се опорави.
    --> околу 700/800 денари
    Каков тип на кожа имаш?

На Mama25 и senza.parole им се допаѓа ова.
  15. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    можеш да земаш eucerin dermo purifyer денска хидратантна крема со заштитен фактор 30...јас ја користам..и е добра....околку 800 ден

16. beauty1000000

beauty1000000 Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    И само од зелената глина ли нанесуваш на лицето или...?

17. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Околу 80 денари, барај ја по парфимерии кои не се од видот Шатци, Космо и слично.
    Мене ми минат за 10тина дена најмногу, во просек недела дена. Ја ставам 2 пати дневно, само на целните места, исклучиво на чисто лице. Имам многу проблеми со лицето, па ако не ми е кремава ќе бидам како географска карта.

На Chikaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.759
    Околу два месеци користам Далацин Ц.
    Се мијам со Геровитал гел за миење на лице и после на суво лице ставам од Далацинов, два, три пати дневно.
    Понекогаш се мијам со La Roche Posay и Avene, ги менувам трите гела, но најчесто сум на Геровиталот.
    Јас искрено не гледам некои огромни промени. Лицето на почеток ми се смири многу. Па после две недели се нафрла многу, па пак се смири, па пак се нафрла. Сега ми е со неколку ситни и неколку големи мозолчиња. Околу црнките не забележувам ама баш никаква промена, дури и потешки ми се за стискање.
    Пудра не користам, освен три, четири пати во овие месеци. Преку ден сум со крема на Avene со заштитен фактор 50, наменета за проблематична, комбинирана кожа.
    Пијам прилично вода, пијам зеолит.
    Ставам од зеолитот и како маска, понекогаш ставам и сода бикарбона.
    И пак состојбата е како и секогаш. :(

Не знам веќе што да користам.

19. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    а содата ти помага да ти исцезне црвенилото или против акни? го миеш со сода или директно ставас на акната како пилинг?
    и јас имам слушнато за тоа,ама незнам да не штети нешто

20. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    За мене и мојата кожа има само едно правило - less is more. Јас искрено мислам дека користиш премногу производи и не им даваш фора да делуваат. Одбери еден гел за миење, една крема, еден лосион, еден тоник, што се и да користиш и држи се до тоа... Пред две три години јас ја правев истата грешка, од што не знаев што повеќе се што ќе ми дојдеше при рака лупав, дури еден период ставав три различни креми на лице, една на делот кај што имам суви делчиња, една на т-зона кај што ми беше мрсно и уште една каде што кожата ми беше нормална. Значи тоа е претеризам! После сфатив дека не може за месец дена да се видат wow резултати и успеав со трпение да го доведам лицето до состојба каде што нема потреба да користам 15 производи туку два или три. Сеуште имам мрсна зона понекогаш, ми излегуваат и по неколку бубуљички, боже мој ништо страшно.
    Ама едно можам со сигурност да тврдам, акни кај повозрасни девојки секогаш се причина поради некој бум внатре, ако хормоните ти се во ред, сврти се 100% кон исхрана. 70% од храната во денот нека ти бидат свежо овошје и зеленчук колку можеш и секогаш кога можеш. Прочисти го организмот едноставно. На почеток може пак да се исипеш затоа што ќе исфрлаш токсини али после резултатот е загарантиран. И биди активна, со тоа што после вежбање или било каква активност веднаш ќе го измиеш лицето барем со голема количина на вода.
    И на крај најбитно, колку и да е тешко едноставно игнорирај го стресот. Дури и ова што се секираш за акните ти е стрес и тоа непотребен. Верувај никој не ги забележува толку добро како ти, така да нема потреба да им посветуваш толку многу внимание.

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.