Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Миј го лицето само со вода, а потоа поминувај го со лосион. Дермогалот е добар и ефикасен, чини околу 90 денари, го имаш по аптеки. Многу е битно и каква крема користиш, ако користиш од бебешките Бекутан и слично мој совет е да ја смениш и земеш некоја што ќе биде соодветна на твојата возраст. Има на Биотен со прифатлива цена околу 150 денари за над 20 години, баш за нормална и комбинирана кожа, на Гарниер се околу 200-250 исто има за секој тип на кожа, Лореал има и многу други, има голем избор. Избегнувај влажни марамчиња, лицето исчисто го со млеко, а потоа измиј го само со вода. Ако неможеш со вода земи си друго средство за миење лице. Ако Нивеа не ти одговара пробај со Гарниер, Лореал, Неутрогена, Евелајн и што уште не. Ама мислам дека лосион ќе ти помогне повеќе да се ослободиш од мозолчињата.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Фала Мимс, си заприметив дека мозолчињата ми излегуваат пред да добијам, а за гел сигурно ќе пробам некој друг :*

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. reilin

reilin Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Пред некое време ја видов рекламата за оваа маска, да не има некој искуства?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      672
  4. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Некој да сподели искуство за млеково за лице на Биотен :?:

Прикачени фајлови:

5. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Некоја крема за сува кожа? ме нервира веќе,што уште не ставив и пак исто и кога ставам пудра и кога не ставам пак исто ми се појавува,како лупење/перутање на кожа на некои места

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Dove rich moisturising cream, најдобро прво купи си мало пакување, некои 50тина ден. е, па ако ти се погоди има и поголемо.

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Пред една недела почнав да користам маска за лице од спирулина.
    Многу лесна и едноставна , гречкам 6 таблети со лажица, и додавам малку зелена глина, вода, сето тоа се меша и се нанесува на лице да стои додека се засуши... ефектот е изненадувачки.

Ја користам спирулина Сан Себастијан, цена: околу 600 ден.
    Во некои аптеки ги делат таблетите, по парче, така да може секој да си ги дозволи да проба ;)

8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Го купив овој лосион, ама гледам во претходните мислења овој иде со комбинација со друга крема на Јанг Дерм. Кажете ми мислење оти мe ставивте во дилема. :D

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Без разлика, можеш да си го користиш и самостојно без кремата.
    Мене кремата за длабинско чистење на акните ми беше океј ама мислам дека е комедогена, проблемот кој ми го створи со поткожните црнки гледам дека не бил случај само со мене, многу девојки се пожалија за истото.

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104

Не сум задоволна ни од кремата ни од лосионот... :( :(

11. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Jас го имам, ама ретко го користам зашто не сакам разни глупости да ставам на лице, моментално користам само сапун, инаку млекото е ок убаво го чисти лицето и го прави меко, ама носот ми го масти уште повеке можеби затоа што тој дел од лицето ми е најмасно. :)

12. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас по препорака си купив тоник за чистење на лице Хлорадерм. Прашањето ми е во врска со употребата. Пишува да се нанесе на чиста кожа, ама како? Со памук/тампон или со рака дирекно? Не знам затоа што до сега не сум користила тоник.

13. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    ^ Со памук се нанесува, и тоник и лосион и се што е во течна состојба. :)

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Најдобри за течност се тие округли и сплескани што се, нешто слично на памук. Уф ама објаснив... ама во маркетите ги има, ќе ги познаеш :)

15. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    17.166
    ^ Тупфери, или како и да се викаат. И тоа е памук. :)

16. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ви благодарам и на двете :* Нели се викаа тампони за лице тие, или грешам? :D

17. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.968
    Инаку по препорака, сварен чај од камилица, оладен го ставам во ќеса за правење лед и го ставам во замрзнувач. Од вака заледена,чиста,природна камилица, си вадам по 1 и си ставам на лицето секоја вечер, веќе исчистено од шминка и препарати, се додека ледот не се стопи и прекрасно.. Преубаво е чувството после камилицата и позатегнато. Немам некој проблем имам чисто лице, освен носот. Целиот е со црнки, кои нема шанси да излезат со се што имам испробано а исто и на козметичар ништо немаше променето. Што да направам?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас имам чисто лице и ставам крема за лице од Нивеа, од тие мрсните. Најубави ми се и не ги менувам за ништо за свет. Ставам сабајле и навечер, и ја користам како подлога за шминка.
    Некогаш и со талог од кафе си правам пилинг и оставам да одстои 15мин и се замивам, лицето е некако затегнато но сепак убаво е. Еднаш-два пати месечно правам така.

19. frose1

frose1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    35
    Се откажав од индустриските препарати ем се скапи и нездрави ем од некои нема никаков ефект сега ставам производи од мојата кујна медот и циметот ја омекнува кожата и ми е како бебешко газе :lol: ставам и лимон да ги стесне порите ставам јопгурт банана домат краставица од овие ,,препарати'' немаат никаков негативен ефект не се штетни за нашето здравје можат само да ни помогнат наутро навечер и за тргање на шминка користам сода бикарбона и сега имам чисто лице без црнки :P

( многу ретко користм призводи од еуцерин т.е ја крадам од срестра ми ама само тогаш кога немам сода ):D

На bubac и Mama25 им се допаѓа ова.
  20. girlinlove

girlinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    10