Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Миј го лицето само со вода, а потоа поминувај го со лосион. Дермогалот е добар и ефикасен, чини околу 90 денари, го имаш по аптеки. Многу е битно и каква крема користиш, ако користиш од бебешките Бекутан и слично мој совет е да ја смениш и земеш некоја што ќе биде соодветна на твојата возраст. Има на Биотен со прифатлива цена околу 150 денари за над 20 години, баш за нормална и комбинирана кожа, на Гарниер се околу 200-250 исто има за секој тип на кожа, Лореал има и многу други, има голем избор. Избегнувај влажни марамчиња, лицето исчисто го со млеко, а потоа измиј го само со вода. Ако неможеш со вода земи си друго средство за миење лице. Ако Нивеа не ти одговара пробај со Гарниер, Лореал, Неутрогена, Евелајн и што уште не. Ама мислам дека лосион ќе ти помогне повеќе да се ослободиш од мозолчињата.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Фала Мимс, си заприметив дека мозолчињата ми излегуваат пред да добијам, а за гел сигурно ќе пробам некој друг :*

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. reilin

reilin Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Пред некое време ја видов рекламата за оваа маска, да не има некој искуства?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      672
  4. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    251
    Некој да сподели искуство за млеково за лице на Биотен :?:

Прикачени фајлови:

5. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    Некоја крема за сува кожа? ме нервира веќе,што уште не ставив и пак исто и кога ставам пудра и кога не ставам пак исто ми се појавува,како лупење/перутање на кожа на некои места

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    5.332
    Dove rich moisturising cream, најдобро прво купи си мало пакување, некои 50тина ден. е, па ако ти се погоди има и поголемо.

На MalaMedena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Пред една недела почнав да користам маска за лице од спирулина.
    Многу лесна и едноставна , гречкам 6 таблети со лажица, и додавам малку зелена глина, вода, сето тоа се меша и се нанесува на лице да стои додека се засуши... ефектот е изненадувачки.

Ја користам спирулина Сан Себастијан, цена: околу 600 ден.
    Во некои аптеки ги делат таблетите, по парче, така да може секој да си ги дозволи да проба ;)

8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Го купив овој лосион, ама гледам во претходните мислења овој иде со комбинација со друга крема на Јанг Дерм. Кажете ми мислење оти мe ставивте во дилема. :D

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.148
    Допаѓања:
    81.656
    Без разлика, можеш да си го користиш и самостојно без кремата.
    Мене кремата за длабинско чистење на акните ми беше океј ама мислам дека е комедогена, проблемот кој ми го створи со поткожните црнки гледам дека не бил случај само со мене, многу девојки се пожалија за истото.

На minika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104

Не сум задоволна ни од кремата ни од лосионот... :( :(

11. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Jас го имам, ама ретко го користам зашто не сакам разни глупости да ставам на лице, моментално користам само сапун, инаку млекото е ок убаво го чисти лицето и го прави меко, ама носот ми го масти уште повеке можеби затоа што тој дел од лицето ми е најмасно. :)

12. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас по препорака си купив тоник за чистење на лице Хлорадерм. Прашањето ми е во врска со употребата. Пишува да се нанесе на чиста кожа, ама како? Со памук/тампон или со рака дирекно? Не знам затоа што до сега не сум користила тоник.

13. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    17.170
    ^ Со памук се нанесува, и тоник и лосион и се што е во течна состојба. :)

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    5.332
    Најдобри за течност се тие округли и сплескани што се, нешто слично на памук. Уф ама објаснив... ама во маркетите ги има, ќе ги познаеш :)

15. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    17.170
    ^ Тупфери, или како и да се викаат. И тоа е памук. :)

16. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ви благодарам и на двете :* Нели се викаа тампони за лице тие, или грешам? :D

17. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Инаку по препорака, сварен чај од камилица, оладен го ставам во ќеса за правење лед и го ставам во замрзнувач. Од вака заледена,чиста,природна камилица, си вадам по 1 и си ставам на лицето секоја вечер, веќе исчистено од шминка и препарати, се додека ледот не се стопи и прекрасно.. Преубаво е чувството после камилицата и позатегнато. Немам некој проблем имам чисто лице, освен носот. Целиот е со црнки, кои нема шанси да излезат со се што имам испробано а исто и на козметичар ништо немаше променето. Што да направам?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас имам чисто лице и ставам крема за лице од Нивеа, од тие мрсните. Најубави ми се и не ги менувам за ништо за свет. Ставам сабајле и навечер, и ја користам како подлога за шминка.
    Некогаш и со талог од кафе си правам пилинг и оставам да одстои 15мин и се замивам, лицето е некако затегнато но сепак убаво е. Еднаш-два пати месечно правам така.

19. frose1

frose1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    35
    Се откажав од индустриските препарати ем се скапи и нездрави ем од некои нема никаков ефект сега ставам производи од мојата кујна медот и циметот ја омекнува кожата и ми е како бебешко газе :lol: ставам и лимон да ги стесне порите ставам јопгурт банана домат краставица од овие ,,препарати'' немаат никаков негативен ефект не се штетни за нашето здравје можат само да ни помогнат наутро навечер и за тргање на шминка користам сода бикарбона и сега имам чисто лице без црнки :P

( многу ретко користм призводи од еуцерин т.е ја крадам од срестра ми ама само тогаш кога немам сода ):D

На bubac и Mama25 им се допаѓа ова.
  20. girlinlove

girlinlove Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    10