Eleni.S , штом имаш пореметување на хормоните тогаш дефонитивно нема да ти помлгне ни најскапиот препарат , тоаме внатрешно па така да ќе треба да внесуваш хормонска терапија. Имам пишувано и претходно , јас го имав истиот проблем и нема што немав користено и ништо не ми помогна може малку да потпоминеше едно па друго ќе се јавеше така да бев на лекар ми даде да правам испитување за хормоните и испадна дека имам пореметување па ми даде да пијам Диане35 и Господ да му помогне на тој што ги измисли одма се ми помина и повеќе не ми се појавија ни акни ни ништо
Јас имам пиено Јасмин, имав циста и циклусот ми беше пореметен. Инаку гинекологот ми рече дека немало потреба да примам никаква хормонска терапија. Не дека мене целиот грб ми е со брумчиња, но ми се појавуваат по неколку. Јас самата си го направив ова, полагав еден испит кај деканот и цела недела го спремав и што нервози видов Јас на 3ти го полагав испитот и после на 8ми јули пак ми дојде (а претходно на 24ти јуни ми дојде и ми помина) и тогаш имав најмногу брумчиња на грбот. Сега се обидувам да се смирам и да си дојдам во нормала, а и немам толку брумчиња на грбот ( дали 3-4 имам). Лосионот ми е препишан само за побрзо да гу загорува брумчињата, а дека нема да ми помогне околу хормоните тоа и самата си знам
За флеки и дупки на лицето ти требаат препарати со киселини. Јас ја користам ( сега само навечер) пошто има сонце Acne Attack на др.Волф. Ти препорачувам од септември натака да направиш хемиски пилинг.
Сега видов во авон каталогот има средство за третман против флеки од мозолчиња со 2% салицилна киселина.
Во последно време си имам мака со оние мрсни белузлави топчиња (не знам како да ги крстам) кои ми излегуваат баш на носот.Кога ќе ги исцедиш брзо истекуваат и не се болни.Некогаш ми поминуваат за 1 ден ама некогаш знаат и да ми направат раничка која дури да зарасне ме полудува.Порано ми се појавуваа пред менструација а сега речиси секојдневно. Помогнете да не изгледам како вештерката од Ивица и Марица.
Девојки да ве прашам нешто.. Користев лосион за лице Леа на Фитофарм и имаше ефект на почетокот, но во последно време нема буквално никаков ефект или треба да поминат неколку недели да ги исуши мозолките. Немам многу комплицирана кожа, туку само пред да добијам имам мозолки и имам во пределот на брадата ептен ситни и ми остануваат флеки и многу се нервирам. Пробав со Здраве кремата но не гледам некое значително подобрување. Е сега, се мислам дали да го земам лосионот Хлоракол или Дармогал? Според вас кој има подобар ефект? Инаку имам сува до нормална кожа и ми е страв да не ми исуши уште толку...
Во последно време ми се појавуваат белки под очите кои не се стискаат. Како да се справам со нив,има ли решение?
Решение за сите кожни проблеми- пивски квасец! Го има во деметра цело кутивче од 375 таблети-италијански со цена некои си 160 денари. Малку на почеток го зголемува апетитот, но после недела-две, пак се се враќа у нормала. Само бидете упорни и за месец дена се ќе се среди
DailyGlam. во твојот случај станува збор за т.н. масни барички и мислам дека треба да појдеш на очно, само таму ги отстрануваат. Може да станува збор за милии но може и за хантелазма, ништо опасно, освен естетски проблем кој со усепх се решава. Незнам колку год. имаш, од сликата со окото си ми многу млада а ова, хантелазмата се јавува обично кај постари и највеќе на горниот дел од очниот капак (велат дека има врска со холестерол, затоа мислам дека кај тебе станува збор за милии, едноставно поткожно насобран себум кој направил формации во вид на цистички, нешто како оние бели митисери, без врв (народски кажано гриз).
Со храна од растително потекло. Дефинитивно во пост лицето се исчистува. Но немојте само заради тоа да јадете посна храна, мислете малку и на Бога, и благодарете за се'.
А како мислиш ги отсрануваат? Слушнав дека не треба да се стискаат. Инаку имам 14 години,и сликата е од интернет.
Приметив дека од солената вода мозолчињата се сушат Инаку јас го користам овој пилинг И ова ко користам Еднаш во неделата обавезно се масирам по 10 мин со маслиново масло или пак си правам маски и сега за сега имам чисто лице
И јас имам нешто вавко слично како сликата што ја објавила феминката погоре само што не ми се дотолку изразени,ми се наоѓаат веднаш под очите,накако му иде кај подочњаците. Совет,некој природен лек дали можам да ги одстранам?
Никако со стискање, они ги засекуваат благо, значи мора да се направи резче на самото место, да не ве плаши тоа е нешто ептен микро-дупче за да излезе себумот ама тоа само на лекар, погоре напишав на очно бидејки неодамна на другарка ми и ги вадеа од горните капаци таму, ваљда упат за очно д си побарате. Или матичната сепак ке одлучи дали е за очно или за кожно, особено ако се работи за милии.