Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Од истата оваја колекција има ли крема за лице?хелпппп :(

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.657

Eleni.S , штом имаш пореметување на хормоните тогаш дефонитивно нема да ти помлгне ни најскапиот препарат , тоаме внатрешно па така да ќе треба да внесуваш хормонска терапија. Имам пишувано и претходно , јас го имав истиот проблем и нема што немав користено и ништо не ми помогна може малку да потпоминеше едно па друго ќе се јавеше така да бев на лекар ми даде да правам испитување за хормоните и испадна дека имам пореметување па ми даде да пијам Диане35 и Господ да му помогне на тој што ги измисли одма се ми помина и повеќе не ми се појавија ни акни ни ништо

3. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Јас имам пиено Јасмин, имав циста и циклусот ми беше пореметен. Инаку гинекологот ми рече дека немало потреба да примам никаква хормонска терапија. Не дека мене целиот грб ми е со брумчиња, но ми се појавуваат по неколку. Јас самата си го направив ова, полагав еден испит кај деканот и цела недела го спремав и што нервози видов :worried: Јас на 3ти го полагав испитот и после на 8ми јули пак ми дојде (а претходно на 24ти јуни ми дојде и ми помина) и тогаш имав најмногу брумчиња на грбот. Сега се обидувам да се смирам и да си дојдам во нормала, а и немам толку брумчиња на грбот ( дали 3-4 имам). Лосионот ми е препишан само за побрзо да гу загорува брумчињата, а дека нема да ми помогне околу хормоните тоа и самата си знам :D

4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Дали некој знае некој лосион, крема, било што за флеки на лицето од акни..? :worried:

5. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Има тема Флеки и дучиња од акни на лицето, можеш таму да видиш некое искуство со некоја крема. Позз

6. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    За флеки и дупки на лицето ти требаат препарати со киселини. Јас ја користам ( сега само навечер) пошто има сонце Acne Attack на др.Волф. Ти препорачувам од септември натака да направиш хемиски пилинг. :)

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Сега видов во авон каталогот има средство за третман против флеки од мозолчиња со 2% салицилна киселина.

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Јас имав од др.Вулф еден препарат за чистење со бензол и акни атак, искрено џабе фрлив скоро 50Е.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.543
    Во последно време си имам мака со оние мрсни белузлави топчиња (не знам како да ги крстам) кои ми излегуваат баш на носот.Кога ќе ги исцедиш брзо истекуваат и не се болни.Некогаш ми поминуваат за 1 ден ама некогаш знаат и да ми направат раничка која дури да зарасне ме полудува.Порано ми се појавуваа пред менструација а сега речиси секојдневно.
    Помогнете да не изгледам како вештерката од Ивица и Марица.

10. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Девојки да ве прашам нешто.. Користев лосион за лице Леа на Фитофарм и имаше ефект на почетокот, но во последно време нема буквално никаков ефект или треба да поминат неколку недели да ги исуши мозолките. Немам многу комплицирана кожа, туку само пред да добијам имам мозолки и имам во пределот на брадата ептен ситни и ми остануваат флеки и многу се нервирам. Пробав со Здраве кремата но не гледам некое значително подобрување. Е сега, се мислам дали да го земам лосионот Хлоракол или Дармогал? :?: Според вас кој има подобар ефект? Инаку имам сува до нормална кожа и ми е страв да не ми исуши уште толку...

11. DailyGlamorous

DailyGlamorous Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Во последно време ми се појавуваат белки под очите кои не се стискаат. Како да се справам со нив,има ли решение?

12. mimkaj

mimkaj Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Решение за сите кожни проблеми- пивски квасец!
    Го има во деметра цело кутивче од 375 таблети-италијански со цена некои си 160 денари.
    Малку на почеток го зголемува апетитот, но после недела-две, пак се се враќа у нормала. Само бидете упорни и за месец дена се ќе се среди ;)

13. oraiaeleni

oraiaeleni Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    107
    DailyGlam. во твојот случај станува збор за т.н. масни барички и мислам дека треба да појдеш на очно, само таму ги отстрануваат. Може да станува збор за милии но може и за хантелазма, ништо опасно, освен естетски проблем кој со усепх се решава. Незнам колку год. имаш, од сликата со окото си ми многу млада а ова, хантелазмата се јавува обично кај постари и највеќе на горниот дел од очниот капак (велат дека има врска со холестерол, затоа мислам дека кај тебе станува збор за милии, едноставно поткожно насобран себум кој направил формации во вид на цистички, нешто како оние бели митисери, без врв (народски кажано гриз).

На DailyGlamorous му/ѝ се допаѓа ова.
  14. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Со храна од растително потекло. Дефинитивно во пост лицето се исчистува. Но немојте само заради тоа да јадете посна храна, мислете малку и на Бога, и благодарете за се'.

15. DailyGlamorous

DailyGlamorous Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8

А како мислиш ги отсрануваат? Слушнав дека не треба да се стискаат. Инаку имам 14 години,и сликата е од интернет.

16. Love16

Love16 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    54
    Приметив дека од солената вода мозолчињата се сушат :)
    Инаку јас го користам овој пилинг
    И ова ко користам
    Еднаш во неделата обавезно се масирам по 10 мин со маслиново масло или пак си правам маски и сега за сега имам чисто лице :)

Прикачени фајлови:

• Снимки-0689.jpg
      Снимки-0689.jpg
      Големина на фајлот:
      248,8 KB
      Прегледи:
      277
    • P3160001.JPG
      P3160001.JPG
      Големина на фајлот:
      238 KB
      Прегледи:
      277
  17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902

И јас имам нешто вавко слично како сликата што ја објавила феминката погоре само што не ми се дотолку изразени,ми се наоѓаат веднаш под очите,накако му иде кај подочњаците.
    Совет,некој природен лек дали можам да ги одстранам?

18. oraiaeleni

oraiaeleni Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    107
    Никако со стискање, они ги засекуваат благо, значи мора да се направи резче на самото место, да не ве плаши тоа е нешто ептен микро-дупче за да излезе себумот ама тоа само на лекар, погоре напишав на очно бидејки неодамна на другарка ми и ги вадеа од горните капаци таму, ваљда упат за очно д си побарате. Или матичната сепак ке одлучи дали е за очно или за кожно, особено ако се работи за милии.

19. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Јас за акни користам choladerm од овде ми го препорачаа и многу е добар :)

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Дали во Зегин аптеките го има гелот Kelo Cote за лузни, и колку чини?