Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mimkaj

mimkaj Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    таблетите ги има во аптека Деметра, сигурно и во Зегин, ама не сум 100% сигурна, како и да е побарај пивску квасец, ќе ти понудат, има од различни фирми. Јас што пијам е од оваа фирма, дека брзо ги прошам, а најевтини се: http://www.citymall.ma/extralevure-125-comprimes.html
    италијанска некоја пишува levure xtra.

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.472
    Допаѓања:
    91.846
    Вие што сте во пубертет нормално е да имате мозолчиња. Не се оптеретувајте толку со тоа зошто за година, две ќе поминат, барем би требало :wasntme:
    За сите други јас го препорачувам гелот на Avene за миење на лице, далацин маста и крема соодветна за вашиот тип на кожа.
    Доколку можете да избегнувате пудра подобро, ако не можете барем трудете се да го миете редовно лицето после пудра. Влажна марамица не вади се, само вода не вади се.

Искрено толку многу корисни совети има во темава, па најчесто ја отворам дали ќе видам нешто ново. Кога пишувате мислење како до чисто лице, мислам дека треба да прочитате се, да пробате нешто, па ако нема никаков резултат да поставите прашање. Мада во темава се и сешто е извртено по не знам кој пат.

На simoncelicius, s.T.e.F.i и senza.parole им се допаѓа ова.
  3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.167
  4. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    127
    Мое мислење е дека треба да се купуваат медицински креми, што се дерматолошки испитани. На своја рака не. Никако да не ставате козметички креми препорачани само од козметичар тие се само привремено. Вашето лице е одраз на сето тоа што се случува во вашиот организам. Потребно е внатрешно лекување а не само надворешно. Крема од орифлејм или од било кој козметичар или домашна маска не можат да сторат ништо против хормоналниот дисбаланс или против маснотиите што ги содржи нечиј организам, ова го може само лекар. а хормоналниот дисбаланс или мрсониите се воглавно главните причини за појава на акни. Може имате хормонален дисбаланс и треба да намалите со мрснотиите во вашиот организам. Ако имате барем еден хормон со девијација одма излегува мозолче. Така да внимавајте, ако веќе направивте 18 години и сеуште имате акни ко да сте штотуку влегле во пубертет, побрзајте, ве советувам дека е неопходен лекарски третман. Не си ги фрлајте за џабе парите на секакви бљувотини кои наместо да ви помогнат само ке ја влошат вашата состојба. Од лично искуство зборам, штета што мене немаше кој да ме советува вака, напрзно си го трошев времето, а и парите.

На Snowbell и blackstyle им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530
    Сум користела тоници,мене воопшто не ми помагаат против акните.Многу креми сум сменила,но сите ми ги уште повеќе полнат акните со гној,најверојатно бидејќи сите се биле мрсни креми,ама сепак беа против акни.
    Ај вие препорачајте ми нешто за акнеста мрсна кожа што уствари делува.Може да е маска,крема било што само да ми ги суши акните.
    Само да е океј цена и да не е од Авон,Орифлејм...

Благодарам мноогу однапред. :)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Пробај го гелот Lea.
    Мене ми е најефикасен и за поткоѓните кои понекогаш ми избиваат и лесно си поминувам со нив отакко почнав да нанесувам од гелот. Одличен е и за обичните акни, ги суши, а не е преагресивен за лицето.
    Мислам дека го купив 200 и некој денар, од Зегин. :)

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angelce7

angelce7 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Имав грооооозно лице со акни, црнки, црвенила и триста глупости, а имам и мрсна кожа :С За акните си дробев аналгин со малку вода и со памукче го нанесував на лицето, стоеше 20 мин и го плакнев. Во шишенце си направив солена вода и секое утро и секоја вечер нанесував од тоа. Исто така користев зелена глина, 1 супена лажица со малку вода, да се добие смеса и се нанесува на лице со памукче..после 20тина мин (кога ќе видите дека е исушена) се плакне лицето и се нанесува крема. Имаше период каде што нанесував на лицето оцет (секако измешано со вода) иако малку печеше и мирисаше лошо, ми помогна. За затворање на порите ставав зелена глина со мед измешано.. Исто така до 20тина минути :) А за црнките најмногу ми помогна ракија! Секое утро и секоја вечер го чистам лицето со ракија. Црнките „набабруваат“ и многу полесно се вадат. :lol: А и дава сјај на кожата. И редовно мијте го лицето, барем 3-4 пати дневно, и после ставајте крема според вашиот тип на кожа. Верувајте, лицето сеа премногу си го сакам! :inlove:

И да, пијте многу вода :!:

На Yuefoa и christinnn им се допаѓа ова.
  8. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    здрво девојки , а да ми препорачате некоја крема што можат да ја користат трудници, откако останав трудна целот лице ми се исфрла не дека претходно ми бесе стакло чисто ама пак не ми бесе вакво воспалено, ве молам ако снаете некоја маст или било што пишете

9. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.270
    Кога и да ми избие мозолче, имам тенденција да го гмечам и стискам, сè додека не се поцрвенам како домат на тој дел од лицето. Гадна навика ми е, знам, ама не можам, премногу се нервирам. Пред неколку месеци бев на дерматолог, започнав со редовно користење на Avène гел за миење на лице, медицински лосион и најобична крема. Кремот ми беше премногу мрсен, имав забележано дека уште повеќе мозолчиња ми се прават од него. Го исфрлив од употреба и продолжив само со првите две. Лосионот започна да ми ја суши кожата, ајде и со него прекинав. Не знам од кога го прекинав, ама ете уште имам проблеми со сувите делови. Гелот го користам само кога сум многу нафрлана, не дека ми помага нешто посебно, ама ете. Сапун лицево ми нема осетено со месеци, па пак имам проблеми. Мозолчиња ми се правеа само на челото, потоа започнаа и странично на образите, пред ушите. Пред некоја недела ми се оствари најголемиот страв, се нафрлав на десниот образ, неколку. Период ми е уште малку, ама лицево не ми било толку лошо со недели. Кога бев на одмор, ми се иритира неколку дена (солта нели го чисти лицето, кај мене обратно), ама потоа ми беше кристално чисто една недела. Не знам повеќе што да земам, се плашам дека уште полошо ќе ми биде. Лицето го унаказив токму со користење на неправилна козметика.
    Некоја сигурна препорака? Имам комбинирана кожа, мрсна т- зона и нормална на образите. Поткожни на челото имам доста, ама не ми сметаат толку многу, колку овие со гној.

10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    После последнава менструација нагло се исфрлив со акни по лицето. Мислам и порано беше нормано пред да добијам, така да се исфрлам, но сега ептен онака. Инаку имам чисто лице и ситните акни што сум ги имала биле ептен ситнички и тоа на челото, а сега се исфрлив на образите, брадата, лицето цело што не ми се десило. Ги покривам со коректор оти мн ми е непријатно од нив и сега некако е посмирено откако го исчистив.
    Дали е нешто хормонално, нервози, стрес у последно време, лошо расположение или пак можеби што ми рече мајками ако сум се фаќала со нечисти раце по лице а претходно мачката у раце ја држам, сум ја гушкала мачката и лепела, а шета надвор по улица?? :wasntme:

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Срценце немој мачката да ја допираш до лицето и не го допирај лицето со нечисти раце. Самата си ја знаеш причината, сега можеш со гелови за лице и со пудра да ги исушиш мозолчињата, но внимавај од кога ќе ти се исчисти лицето. После контакт со маче или куче задолжително миење раце :D

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Да знам, секогаш ги мијам рацете до лакти после игра со неа, галење, држење во раце, спиење заедно. И порано сум ја лепела така ама не сум се исфрлала. Сега може дека е поголема шета на други и прљави места, а како што е врнежливо калови глупости, тие течности од контејнери ако се испрљала, може се десило да ми пренесе.
    Го чистам сега со Дермогалот за да ги исуши и тие црни што се, да ги истискам. Ваљда ќе се среди :tmi:

13. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.472
    Допаѓања:
    91.846
    Тогаш за тебе повеќе е колекцијата на Еуцерин, зошто не ти е цела кожа мрсна.

Иако јас би ти препорачала нешто друго, прилично ефтино, што ми го препорача една другарка.
    Ќе си купиш хидроген од 3%, не од оној за фарбање :lol: и маст Гентамицин/ Гарамицин, не знам точно како беше, ќе си прашаш во аптека, не е повеќе од 100 денари.
    Недела дена по 3 пати на ден само местата каде што имаш мозолки ќе ги чистиш со хидрогенот и ќе ги мачкаш со маста. Прво ќе ти излезе се на површина, после ќе се смират. Покажува брзо резултати.

Јас го користам Далацин, имам многууууу мрсна кожа ама на сестра ми не и помага. Нејзе повеќе и помага маста што ти ја препорачав, само не можам моментално да видам точно име иако мислам дека зависи од производителот името. Тоа е антибиотик, не се користи редовно повеќе од недела дена. Направи пауза некој ден, па ако има потреба пак користи.

На mamma-mia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.717
    Да се самоцитирам,не добив одговор.Еве и слика најприближно да објаснам.Значи во последно време баш често ми се појавуваат,од 4 недели во месецот едвај една да ми е чист носот и брадата.

Прикачени фајлови:

• 3125-4.jpg
      3125-4.jpg
      Големина на фајлот:
      16,5 KB
      Прегледи:
      156
  16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Луничке, ова твоево да не се некакви масни ткива - како и да ги викаат, називот стварно не им го знам, ама по описот такви се. Не се воопшто болни, а ако грубо се истиснат се ствара раничка.
    Пробај дали ќе ти помогне Дермогал лосионот, барем да ги исуши за да немаш потреба да ги чепкаш.
    Да не си внесувала почесто некаква мрсна храна периодов или ? Навистина не знам од што би можеле да ти се појават.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.717
    Да лесно се стискаат и не се болни,ама таа раничка ме полудува.Се ствара црвенило и кожата околу се лупи.
    Дермогалот не ми помага испробан е.
    А за мрсна храна ,па што знам ништо особено.Сега сум повеќе на салата.

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    А да ги чистиш со медицински хидроген по предлогот на Марама?
    Макар и раничките, можеби побрзо ќе заздравуваат.

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    100.717
    Се плашам од алкохолот да не се исушува дополнително кожата,па како контраефект да почне повеќе да лачи себум.
    Да се обидам и со алкохолот,можеби ќе помогне. :?:

20. angelce7

angelce7 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    алкохол користи само ако имаш мрсна кожа миличка :)