И јас денес си направив ваков тоник па ќе видиме дали ќе има резултати.Порано имав катастрофа лице,посетував дерматолог кој за среќа 99% ми го среди лицето.Не сум била 2 години,сега почнаа да ми се јавуваат црнки и некоја акна.Се надевам ќе има ефект,а затегнато го чувствувам лицето веднаш одкако го исчистив прв пат.
Долго време и јас имав проблем со акни и пробав ама буквално се, и ништо подобро кога отидов во Анчевски и кога им ја раскажав мојата мака докторката Тања ми рече ааааааааа ти се си пробала.И ОД ТАА ПРИЧИНА БИ САКАЛА ДА СПОДЕЛАМ СО СИТЕ ШТО ИМААТ ВАКОВ ПРОБЛЕМ, единствено засега добро се справува со моите акни DALACIN C гел кој го има само во Виола.Мегу сите можни медицински средства ги имам пробано и сите домашно приготвени маски и од нив ми беше само полошо.
Мислам дека веќе знаете но да потсетам- за пилинг најубаво е да користите талог од кафе. Јас со години само тоа користам немам купено никакви производи за пилинг. Се што можам користам максимално само вакви природни работи верувам дека се многу подобри од хемиите што ни ги продаваат богатство.
И јас решив да го пробам ова, но изгледа ја зезнав малку постапката за подготовка. Ставив 200мл ладна вода и 5-6 листа ловор и ги варев дури не зоврие. Потоа ги тргнав листовите и го собрав во шишенце од стар лосион. Е сега имам две прашања. Течноста безбојна ви беше (јас очекував да има некоја боја, нели како чај)? И дали требаше да ја соберам течноста во тегличка како што рече ти, и да ги оставам и листовите внатре?
Водата треба да врие, па да ги додадеш листовите. Кога ќе ги додадеш, гасиш рингла и оставаш така 6,7 мин. Го тргаш, се лади и го собираш. Убаво ми е објаснето погоре Иначе има потемна боја, како коњак. Листовите ги вадиш пред да го собереш чајот во тегличка.
^ Ти убаво си објасни, јас те прочитав уште одма кога напиша и не обрнав ваљда внимание на чекорите на подготовка. По некоја моја "логика" направив што направив, ама кога видов дека е проѕирна течноста знаев дека нешто не штима. Фала ти што сподели со нас и фала за одговорите, утре го правам од ново.
И јас во ладна вода ставив 5-6 листа и кога почна да врие исклучив и оставив уште неколку минутки, па после ја ставив течноста во шишенце. Ваљда има исто дејство зашто и јас избрзав , па сега пак прочитав. Има јак мирис на ловор и течноста е шампањ боја.
Здраво девојки и ја имам проблем со мојата кожа имам бубулици и мрсна ми е кожата, дај те ми некој сове, бидејќи имам пробано се и сешто и не знам веќе што да правам. Когај се породив ми се исчисти малку , но потоа пак по старо, а имам 23 год. Поззз
Само обичен крем за лице. Кожата е чиста и мека така да нема потреба после пилингот да се става било што друго.
Јас имав многу проблеми со лицето, затоа што имам премногу мрсна кожа, а најголем проблем ми беа црнките, затоа што ги имав и на челото И некогаш ми излегуваше по некое поткожно или мозолче. Сега ги решив проблемите со лицето со тоа што кога ќе ми се наполнат многу порите на челото ги стискам, ставам зелена глина на лицето два пати неделно, го чистам секоја вечер со лосион на Хлорадерм за против акни и секое сабајле со сапун (Dove или Doctor's) и многу ми е подобро вака, почна да ми се чисти, мозолчиња или акни не ми се ни појавуваат, само црните на носот ми останаа.
Сакам да си купам некој гел за миење лице кој ќе ми помогне во чистење на моите проширени пори и црнки.Досега користев често од Гарниер и Нивеа, ама веќе не задоволна од се што сум користела.Лицето го мијам секоја вечер пред спиење па ми треба нешто што ќе се користи секојдневно, да не е пилинг, да е за комбинирана до мрсна кожа и да чисти шминка убаво.Имам мицеларна вода, ама ја користам обично наутро, пред да се шминкам и онака ако осетам потреба да го пребришам лицето во текот на денот, ама ми треба нешто што чисти длабински и за миење.Да е со цена до 500-600, па и 700 нека е, само да е добро.И да напоменам немам проблем со акни и брунчиња често, може од време на време ќе имам некоја, ама тоа не ми е маката.Што би ми препорачале?
да јас имам испробано и имаше одлични резултати доста видно,не дека ми беше лицето ептен катастрофа ама ми ги снема тие акни што ги имав,арно ама многу почна да ми се суши лицето и сега го мијам само со камилица навечер
Jas sega go koristam eucerin zelenata linija, no imam suva koza pa dopolniteno mnogu mi ja susi. Mene voopsto ne mi odgovara, no bidejki napomena deka imas mrsna koza moze tebe ke ti odgovara, no dobro cisti. Dokolku ti dozvoluva dzebot jas bi ti preporacala kanebo face wash i te kako e dobar, mnogu cisti i voedno ne ja ostava kozata suva, a dava dobra podloga za nanesuvanje na krem. Ja koristev i shiseido. Dvata se soleni za nas standard, no koga bi birala povtorno Kanebo bi bil number one. [mod-kirilica:1dchnpqw][/mod-kirilica:1dchnpqw]
Да ги ѕирнеш Геровитал и Avene? Првиот е околу 400 ден, вториот во Зегин е нешто помалку од 800, во други аптеки е над 800. Јас од двата сум прилично задоволна, убаво чистат, мала количина е потребна за цело лице, иако првиот го потрошив за некои 4 месеци, а Avene го користев околу година дена заедно со сестра ми. Поскап е ама дефинитивно вреди. Јас од Еуцерин за масна кожа бев задоволна само од првата туба, после тоа ми ја уништи кожата. Кога би дала 600 за него, подобро додај уште 200, па земи Avene
За чисто лице може да си направете домашен пилинг со една лажичка шеќер и една лажичка мед навлажнете го лицето со вода и тријте баш мн ефикасно е и за акните (поради медот ) а може и со сода бикарбона и мед a после тоа еден тенок слој на хидрантен крем + за акните исто доста помага маската од зелена глина (за надворешна употреба ) која е околу 190 денари (глината ) во виталиа или зегин има на амбалажот упатство за правење на маска за лице а има и на нет ..... Се надевам некому ќе бидат од корист поздравче ... Патем мицеларна вода ?? каде ја има ако може некој д а ми каже , дејство и цена ?