Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    А дали таа комбинација што ја користиш ти може и за мрсна кожа (само на Т зоната)? Оти јас имам мрсна кожа на Т зоната и затоа прасав, иначе фала многу :*

2. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    А маската може да се користе и за нормална и комбинирана кожа или не.

3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Дали некоја од феминкитеза лице има користено производи од aloe vera на Forever Living Products?
    Да сподели некое искуство за некои од нивните прозводи за лице? На многу форуми на интернет читам само пофалби,а кај нас некако дали не се достапни или поретко се користат незнам...:?:

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Користете ја слободно маската, таа е природна и нема врска каква кожа имате :)

На tessie и EMILI1999 им се допаѓа ова.
  5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Ме интересира, дали секојдневното редење на пудра има врска со појавувањето на акни ? :?:

6. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Da ima, ako ne go cistis ubavo liceto na krajot od denot, ne ja otstranuvas pudrata, i naredniot den stavas pak nov sloj i tn...se zapushuvaat porite i toa e eden od najcestite pricini za pojava na akni
    (Se izvinuvam za latinicata od mobilen pisuvam)

7. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Може некој што знае да ми одговори колку пари се производите на Биодерма?и дали ги има во сите аптеки :)

8. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    А мене ме интересира зелената глина како ја нанесувате коа ја мешате со масло. Јас неколку години си праам маски со ладна вода и ок е , али ете пробав со масло со кокосово па со ореово , али неможам да ја нанесам ми се праат топчиња и ми паѓа буквално од лицето. А баш сакав да пробам нешто ново :|

9. Pearls

Pearls Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13

Оф девојко колку совршено те разбирам ги имам од 14 години и си живеам со нив и до ден денес , испитувања секакви , доктори , креми , лосиони , сапуни , масла , маски све и свашта , домашни измислици и до екими и бајарици од очај али ништо и ништо и ништо...едноставно се навикнав со помислата дека ке морам да живеам со нив , мометално не користам никаков препарат пошто се имам пробано буквално само го чистам со влажни го мијам со бебешки сапун и со памукче малку со ракија го пребришувам .. Ми излаваат во пределот на брадата, образите и на вратот .

10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Вечерва ја измив шминката со сапун и ставив на мозолчињата од истово 180 ден во Зегин ама многу почна да ме пече мислам дека ќе ми изгореше лицево си се измив пак и сега страв ми е да ставам.

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Јас не ја мешам само со масло, во никој случај. Прво со ладна вода, па додавам кафена лажичка масло, најчесто маслиново. Немам проблеми при нанесувањето, навистина ми е добра вака приготвена.

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Знаев дека нешто наопаку праам , по обичај... Тенкју ќе пробам утре така :*

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    20.315
    Јас имам себореичен дерматитис, и ми се прават рани кај веѓите. Кога ставив директно на местото многу ме пржеше неколку минути, стана уште поцрвено местото, па се смири после и исчезна црвенилото скроз. Многу ми помага мене, до сега не се жалам, и во шампонот капнав едно 15-20 капки за првутот и раните на главава, па гледам со тек на време се смирува чешањето.

Кала, пробај со маска, така е поразредено и нема да те пече (на интернет читав за овие маски):
    • Маска од чајно дрво со зелена глина, како што пишав погоре
    • Маска од јогурт со чајно дрво (Add 5 drops of tea tree oil to 1/4 cup of plain yogurt and apply as a mask. Rinse off with warm water after 15-20 minutes.) Искрено јас би капнала помалку капки.
    • Маска од мед со чајно дрво (Add 2 drops of Tea Tree Essential Oil in one tablespoon of honey. Apply on the whole face or just the affected parts. Wait for 15 to 20 minutes and then rinse with lukewarm water.)
    Поздрав :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Мораш да го раствориш чајното дрво во друго масло. На пример маслиново, јојоба, бадемово. Не е пожелно да го ставаш директно на кожата. Јас го растварам во сончогледово, ладно цедено.

15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Измешав со мед неколку капки,сега моментално ми е на лице пецка малку ама не е како чисто кога е :)

16. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Обично се става по 2-3 капки, не повеќе. Бидејќи е многу јако.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    здраво. имав чисто лице се до последнава година кога во пределот на образите ми е константно исфрлено. се прашувам да не е до некој хормон? да појдам на гинеколог или да направам некој тест за хормони?

18. DareToLoveMe

DareToLoveMe Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Дали некоја ја има користено колекцијата на URIAGE за масна кожа, склона на акни?

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    59
    Препорака за гел за миење лице за мрсна или комбинирана кожа. Да не ја затегнува многу кожата по миење, а после половина час да не се појавуваат мрсни траги на т-зоната. Нека биде до 300 денари, бидејќи мијам лице 3 пати на ден, и брзо се троши.:)

20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Има некој слушнато или употребувано крема Acne & scar Skin whitening and clear cream - Good life Paris? Од каде може да се набави?