Како до чисто лице?

Discussion in 'Лице' started by LovelyGirl, Feb 21, 2010.

1. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

А дали таа комбинација што ја користиш ти може и за мрсна кожа (само на Т зоната)? Оти јас имам мрсна кожа на Т зоната и затоа прасав, иначе фала многу :*

2. susi

susi Истакнат член

А маската може да се користе и за нормална и комбинирана кожа или не.

3. Love86

Love86 Истакнат член

Дали некоја од феминкитеза лице има користено производи од aloe vera на Forever Living Products?
    Да сподели некое искуство за некои од нивните прозводи за лице? На многу форуми на интернет читам само пофалби,а кај нас некако дали не се достапни или поретко се користат незнам...:?:

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Користете ја слободно маската, таа е природна и нема врска каква кожа имате :)

tessie and EMILI1999 like this.
  5. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Ме интересира, дали секојдневното редење на пудра има врска со појавувањето на акни ? :?:

6. mila89

mila89 Истакнат член

Da ima, ako ne go cistis ubavo liceto na krajot od denot, ne ja otstranuvas pudrata, i naredniot den stavas pak nov sloj i tn...se zapushuvaat porite i toa e eden od najcestite pricini za pojava na akni
    (Se izvinuvam za latinicata od mobilen pisuvam)

7. mynameislove

mynameislove Популарен член

Може некој што знае да ми одговори колку пари се производите на Биодерма?и дали ги има во сите аптеки :)

8. fificaaa

fificaaa Истакнат член

А мене ме интересира зелената глина како ја нанесувате коа ја мешате со масло. Јас неколку години си праам маски со ладна вода и ок е , али ете пробав со масло со кокосово па со ореово , али неможам да ја нанесам ми се праат топчиња и ми паѓа буквално од лицето. А баш сакав да пробам нешто ново :|

9. Pearls

Pearls Активен член

Оф девојко колку совршено те разбирам ги имам од 14 години и си живеам со нив и до ден денес , испитувања секакви , доктори , креми , лосиони , сапуни , масла , маски све и свашта , домашни измислици и до екими и бајарици од очај али ништо и ништо и ништо...едноставно се навикнав со помислата дека ке морам да живеам со нив , мометално не користам никаков препарат пошто се имам пробано буквално само го чистам со влажни го мијам со бебешки сапун и со памукче малку со ракија го пребришувам .. Ми излаваат во пределот на брадата, образите и на вратот .

10. kala21

kala21 Популарен член

Вечерва ја измив шминката со сапун и ставив на мозолчињата од истово 180 ден во Зегин ама многу почна да ме пече мислам дека ќе ми изгореше лицево си се измив пак и сега страв ми е да ставам.

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас не ја мешам само со масло, во никој случај. Прво со ладна вода, па додавам кафена лажичка масло, најчесто маслиново. Немам проблеми при нанесувањето, навистина ми е добра вака приготвена.

fificaaa likes this.
  12. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Знаев дека нешто наопаку праам , по обичај... Тенкју ќе пробам утре така :*

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Јас имам себореичен дерматитис, и ми се прават рани кај веѓите. Кога ставив директно на местото многу ме пржеше неколку минути, стана уште поцрвено местото, па се смири после и исчезна црвенилото скроз. Многу ми помага мене, до сега не се жалам, и во шампонот капнав едно 15-20 капки за првутот и раните на главава, па гледам со тек на време се смирува чешањето.

Кала, пробај со маска, така е поразредено и нема да те пече (на интернет читав за овие маски):
    • Маска од чајно дрво со зелена глина, како што пишав погоре
    • Маска од јогурт со чајно дрво (Add 5 drops of tea tree oil to 1/4 cup of plain yogurt and apply as a mask. Rinse off with warm water after 15-20 minutes.) Искрено јас би капнала помалку капки.
    • Маска од мед со чајно дрво (Add 2 drops of Tea Tree Essential Oil in one tablespoon of honey. Apply on the whole face or just the affected parts. Wait for 15 to 20 minutes and then rinse with lukewarm water.)
    Поздрав :)

kala21 likes this.
  14. jok

jok Истакнат член

Мораш да го раствориш чајното дрво во друго масло. На пример маслиново, јојоба, бадемово. Не е пожелно да го ставаш директно на кожата. Јас го растварам во сончогледово, ладно цедено.

15. kala21

kala21 Популарен член

Измешав со мед неколку капки,сега моментално ми е на лице пецка малку ама не е како чисто кога е :)

16. jok

jok Истакнат член

Обично се става по 2-3 капки, не повеќе. Бидејќи е многу јако.

kala21 likes this.
  17. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

здраво. имав чисто лице се до последнава година кога во пределот на образите ми е константно исфрлено. се прашувам да не е до некој хормон? да појдам на гинеколог или да направам некој тест за хормони?

18. DareToLoveMe

DareToLoveMe Нов член

Дали некоја ја има користено колекцијата на URIAGE за масна кожа, склона на акни?

Love86 likes this.
  19. SoNreir

SoNreir Истакнат член

Препорака за гел за миење лице за мрсна или комбинирана кожа. Да не ја затегнува многу кожата по миење, а после половина час да не се појавуваат мрсни траги на т-зоната. Нека биде до 300 денари, бидејќи мијам лице 3 пати на ден, и брзо се троши.:)

20. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Има некој слушнато или употребувано крема Acne & scar Skin whitening and clear cream - Good life Paris? Од каде може да се набави?