А дали таа комбинација што ја користиш ти може и за мрсна кожа (само на Т зоната)? Оти јас имам мрсна кожа на Т зоната и затоа прасав, иначе фала многу
Дали некоја од феминкитеза лице има користено производи од aloe vera на Forever Living Products? Да сподели некое искуство за некои од нивните прозводи за лице? На многу форуми на интернет читам само пофалби,а кај нас некако дали не се достапни или поретко се користат незнам...
Da ima, ako ne go cistis ubavo liceto na krajot od denot, ne ja otstranuvas pudrata, i naredniot den stavas pak nov sloj i tn...se zapushuvaat porite i toa e eden od najcestite pricini za pojava na akni (Se izvinuvam za latinicata od mobilen pisuvam)
Може некој што знае да ми одговори колку пари се производите на Биодерма?и дали ги има во сите аптеки
А мене ме интересира зелената глина како ја нанесувате коа ја мешате со масло. Јас неколку години си праам маски со ладна вода и ок е , али ете пробав со масло со кокосово па со ореово , али неможам да ја нанесам ми се праат топчиња и ми паѓа буквално од лицето. А баш сакав да пробам нешто ново
Оф девојко колку совршено те разбирам ги имам од 14 години и си живеам со нив и до ден денес , испитувања секакви , доктори , креми , лосиони , сапуни , масла , маски све и свашта , домашни измислици и до екими и бајарици од очај али ништо и ништо и ништо...едноставно се навикнав со помислата дека ке морам да живеам со нив , мометално не користам никаков препарат пошто се имам пробано буквално само го чистам со влажни го мијам со бебешки сапун и со памукче малку со ракија го пребришувам .. Ми излаваат во пределот на брадата, образите и на вратот .
Вечерва ја измив шминката со сапун и ставив на мозолчињата од истово 180 ден во Зегин ама многу почна да ме пече мислам дека ќе ми изгореше лицево си се измив пак и сега страв ми е да ставам.
Јас не ја мешам само со масло, во никој случај. Прво со ладна вода, па додавам кафена лажичка масло, најчесто маслиново. Немам проблеми при нанесувањето, навистина ми е добра вака приготвена.
Јас имам себореичен дерматитис, и ми се прават рани кај веѓите. Кога ставив директно на местото многу ме пржеше неколку минути, стана уште поцрвено местото, па се смири после и исчезна црвенилото скроз. Многу ми помага мене, до сега не се жалам, и во шампонот капнав едно 15-20 капки за првутот и раните на главава, па гледам со тек на време се смирува чешањето. Кала, пробај со маска, така е поразредено и нема да те пече (на интернет читав за овие маски): Маска од чајно дрво со зелена глина, како што пишав погоре Маска од јогурт со чајно дрво (Add 5 drops of tea tree oil to 1/4 cup of plain yogurt and apply as a mask. Rinse off with warm water after 15-20 minutes.) Искрено јас би капнала помалку капки. Маска од мед со чајно дрво (Add 2 drops of Tea Tree Essential Oil in one tablespoon of honey. Apply on the whole face or just the affected parts. Wait for 15 to 20 minutes and then rinse with lukewarm water.) Поздрав
Мораш да го раствориш чајното дрво во друго масло. На пример маслиново, јојоба, бадемово. Не е пожелно да го ставаш директно на кожата. Јас го растварам во сончогледово, ладно цедено.
здраво. имав чисто лице се до последнава година кога во пределот на образите ми е константно исфрлено. се прашувам да не е до некој хормон? да појдам на гинеколог или да направам некој тест за хормони?
Препорака за гел за миење лице за мрсна или комбинирана кожа. Да не ја затегнува многу кожата по миење, а после половина час да не се појавуваат мрсни траги на т-зоната. Нека биде до 300 денари, бидејќи мијам лице 3 пати на ден, и брзо се троши.
Има некој слушнато или употребувано крема Acne & scar Skin whitening and clear cream - Good life Paris? Од каде може да се набави?