Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    е јас го најдов решението за моето лице со неколку флеки и црнки, случајно на еден сајт прочитав за магдонос да се свари во 200мл вода потоа се цеди и се додава сок од лимон или малку јаболков оцет, и со таа течност се чисти лицето наутро и навечер, јас сум презадоволна ама и немав некои посериозни проблеми со кожата само многу црнките не мачеа сега е супер

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Јас го земав овој гел-пилинг по препорака на една феминка и сум многу задоволна. Кожата ми е комбинирана, мрсна во челото и носот, а сува кај образите. Не ми го досушува лицето, а добивам свежа и матирана кожа преку целиот ден. Го користам наутро и навечер. Ти го препорачувам, чини 175 денари во ДМ.

На kala21, Irrepleceable и SoNreir им се допаѓа ова.
  3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    јас го имав користно обновувачката емулзија од URIAGE,по препоака од кожен,бидејки по третманот со акни лицето ми се перуташе и го мачкав од емулзијата да ми се смири перутењето.Го користев и ако подлога за пудра.Но по извесно време заприметив дека ми станува многу мрсна кожата.Е сега дали беше до тоа незнам.И го прекинав.

4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Девојки имам прилично чисто лице, само за време на мензис ми се нафрла, инаку кожата ми е комбинирана. Па сакав да ве прашам која е поубава колекција за користење на лице Таа на alvedre со морски алги пошо гледав дека таа е баш за мојов тип на кожа или колекцијата на ziaja?

Прикачени фајлови:

5. nemir26

nemir26 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    девојки имам се пробано,лосиони креми,маски пилинзи,гелови..ама единствен ефект постигнав со ЧАЈ ОД КАМИЛИЦА.ништо поефикасно не делуваше како што делува камилицата.веке 2 недели го користам како лосион,си ставам облоги додека одмарам,наутро и навечер се мијам со чајот и резултатот е чудесен.две недели без нови акни,мазно и чисто лице.освен крем друго веке не користам

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Конечно можам да кажам дека ми се исчисти лицето скоро скрос. Го мијам со тоа 3 во 1 од Балеа (175 ден.), па чајот со ловоров лист, кантарион, магдонос, сув босилок и го поминувам лицето 2-3 пати дневно со тоа. како дневна и ноќна крема ги користам Balea soft and clear (по 160-170 ден. се отприлика).
    Ептен сум задоволна!

На Love86 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  7. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    како го правиш тој чај со ловоров лист??

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Тука го прочитав, огромна благодарност до тие што го споделиле. Инаку, пречистена вода од шише 0.5 ставам да зоврие и ставам од сите овие чаеви по малце (по лажичка отприлика и 2-3 листа од ловоровиот лист што се става и за готвење), го покривам лончето и го оставам на темно да стои 24ч. отприлика. Потоа го прецедувам и го турам во шишето.
    Оф топик, имате многу евтин памук во Стокомак. :D

На AGIrlNamedMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    А каква кожа имаш на лицето ако е комбинирана т.е мрсна само на т зоната да пробам со балеа и ловоров лист, ако може да ми објасниш или сл да ставиш да го видам тоа од балеа поз:)

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.015
    Допаѓања:
    5.419
    Да, да, баш таква ми е. Toa 3 во 1 се користи и за секојдневно миење и како маска понекогаш. Тоа третото гелот го имав, али мн брзо ми се истроши. :(
    http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/03/balea_maske_grün.jpg
    http://i1157.photobucket.com/albums/p588/NadiaMardika/BaleaSoftampClear_zps7c5ad28f.jpg

На Кларчи272 и susi им се допаѓа ова.
  11. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Тогаш ќе го земам и ќе видиме :)

12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    И јас го направив рецептот со ловоров лист, се мачкам по 2-3 пати дневно и лицето ми е почисто по нежно. Благодарност до тие што го споделија рецептот :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Девојки, какви промени забележавте додека користевте далацин ц? Јас го користам веќе недела, очекував големи гнојаници, но досега само 3-4 така поситни ми излегоа. Дали е уште рано или ,пак, не ми делува како што треба и ќе мора да ми се прави фореза?

14. kelk

kelk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    дали сте ги пробале влажните марамици youn derm за прблематична кожа ? Ако да дали ви помогнале ?

15. leona08

leona08 Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Во сите аптеки има лосион против акни Хлорадерм,кој го користам и сум презадоволна.Немав многу мозолчиња,но сепак тие што ги имав ми исчезнаа.Цената е од 400-500 денари.Купете си,ќе имате позитивни резултати. :)

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Да, јас ги имам пробано еднаш ги земав за проба и ми мирисаа одвратно (на повраќаница).:puke: И не забележав ништо посебно, исто како и сите влажни марамици.

17. DareToLoveMe

DareToLoveMe Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Јас гелот за миење и емулзијата ги користам еве скоро 10 дена и сега за сега ми се нема воспалено лицето,не ми се мрси како порано,немам нови акни а инаку ги користам и наутро и навечер...

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Koristam garnier 3v1 za niejne na lice i krema nivea ona sinata.
    Sakam da probam nesto drugo i mi treba da probam.
    Kozava mi e nekako na dopir kako mali planini da ima :| crnki na nosot, mali dupcijna od stranite na nosot i brcki na celoto i megu vegite.
    Kozava neznam dali e veke mrsna kombinirana ili suva :|
    Mi treba nesto za zacvrsuvajne na kozava,za neznost i cista.
    Ve molam preporacajte nesto od sto ste zadovolni,pisav i kaj kremi za lice se nadevam ke dobiam dobar odgovor i da si kupam neato sto ke pomogne.

19. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Лицето комплетно ми се исчисти со ДЕРМОГАЛ лосионот во комбинација со јанг дерм марамчиња за шминка. Од лосионот ставам сабајле и навечер,а разлика приметив уште од првите денови. Лицето ми мазно, немам веќе ни црвенила ни акни.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.971
    Женски, а што да правам со неизедначеност во бојата на лицето? Некаде ми е црвено, црни подочнаци, лупење на носот, а преку ден мрсна т-зона.. Не знам што би можело да ми го направи лицето такво, битно не е иста боја насекаде. Некоја крема за изедначување или?