Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    е јас го најдов решението за моето лице со неколку флеки и црнки, случајно на еден сајт прочитав за магдонос да се свари во 200мл вода потоа се цеди и се додава сок од лимон или малку јаболков оцет, и со таа течност се чисти лицето наутро и навечер, јас сум презадоволна ама и немав некои посериозни проблеми со кожата само многу црнките не мачеа сега е супер

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас го земав овој гел-пилинг по препорака на една феминка и сум многу задоволна. Кожата ми е комбинирана, мрсна во челото и носот, а сува кај образите. Не ми го досушува лицето, а добивам свежа и матирана кожа преку целиот ден. Го користам наутро и навечер. Ти го препорачувам, чини 175 денари во ДМ.

На kala21, Irrepleceable и SoNreir им се допаѓа ова.
  3. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    јас го имав користно обновувачката емулзија од URIAGE,по препоака од кожен,бидејки по третманот со акни лицето ми се перуташе и го мачкав од емулзијата да ми се смири перутењето.Го користев и ако подлога за пудра.Но по извесно време заприметив дека ми станува многу мрсна кожата.Е сега дали беше до тоа незнам.И го прекинав.

4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Девојки имам прилично чисто лице, само за време на мензис ми се нафрла, инаку кожата ми е комбинирана. Па сакав да ве прашам која е поубава колекција за користење на лице Таа на alvedre со морски алги пошо гледав дека таа е баш за мојов тип на кожа или колекцијата на ziaja?

Прикачени фајлови:

5. nemir26

nemir26 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    девојки имам се пробано,лосиони креми,маски пилинзи,гелови..ама единствен ефект постигнав со ЧАЈ ОД КАМИЛИЦА.ништо поефикасно не делуваше како што делува камилицата.веке 2 недели го користам како лосион,си ставам облоги додека одмарам,наутро и навечер се мијам со чајот и резултатот е чудесен.две недели без нови акни,мазно и чисто лице.освен крем друго веке не користам

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Конечно можам да кажам дека ми се исчисти лицето скоро скрос. Го мијам со тоа 3 во 1 од Балеа (175 ден.), па чајот со ловоров лист, кантарион, магдонос, сув босилок и го поминувам лицето 2-3 пати дневно со тоа. како дневна и ноќна крема ги користам Balea soft and clear (по 160-170 ден. се отприлика).
    Ептен сум задоволна!

На Love86 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  7. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    како го правиш тој чај со ловоров лист??

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Тука го прочитав, огромна благодарност до тие што го споделиле. Инаку, пречистена вода од шише 0.5 ставам да зоврие и ставам од сите овие чаеви по малце (по лажичка отприлика и 2-3 листа од ловоровиот лист што се става и за готвење), го покривам лончето и го оставам на темно да стои 24ч. отприлика. Потоа го прецедувам и го турам во шишето.
    Оф топик, имате многу евтин памук во Стокомак. :D

На AGIrlNamedMarija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    А каква кожа имаш на лицето ако е комбинирана т.е мрсна само на т зоната да пробам со балеа и ловоров лист, ако може да ми објасниш или сл да ставиш да го видам тоа од балеа поз:)

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Да, да, баш таква ми е. Toa 3 во 1 се користи и за секојдневно миење и како маска понекогаш. Тоа третото гелот го имав, али мн брзо ми се истроши. :(
    http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/03/balea_maske_grün.jpg
    http://i1157.photobucket.com/albums/p588/NadiaMardika/BaleaSoftampClear_zps7c5ad28f.jpg

На Кларчи272 и susi им се допаѓа ова.
  11. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Тогаш ќе го земам и ќе видиме :)

12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    И јас го направив рецептот со ловоров лист, се мачкам по 2-3 пати дневно и лицето ми е почисто по нежно. Благодарност до тие што го споделија рецептот :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Девојки, какви промени забележавте додека користевте далацин ц? Јас го користам веќе недела, очекував големи гнојаници, но досега само 3-4 така поситни ми излегоа. Дали е уште рано или ,пак, не ми делува како што треба и ќе мора да ми се прави фореза?

14. kelk

kelk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    5
    дали сте ги пробале влажните марамици youn derm за прблематична кожа ? Ако да дали ви помогнале ?

15. leona08

leona08 Нов член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Во сите аптеки има лосион против акни Хлорадерм,кој го користам и сум презадоволна.Немав многу мозолчиња,но сепак тие што ги имав ми исчезнаа.Цената е од 400-500 денари.Купете си,ќе имате позитивни резултати. :)

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Да, јас ги имам пробано еднаш ги земав за проба и ми мирисаа одвратно (на повраќаница).:puke: И не забележав ништо посебно, исто како и сите влажни марамици.

17. DareToLoveMe

DareToLoveMe Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Јас гелот за миење и емулзијата ги користам еве скоро 10 дена и сега за сега ми се нема воспалено лицето,не ми се мрси како порано,немам нови акни а инаку ги користам и наутро и навечер...

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Koristam garnier 3v1 za niejne na lice i krema nivea ona sinata.
    Sakam da probam nesto drugo i mi treba da probam.
    Kozava mi e nekako na dopir kako mali planini da ima :| crnki na nosot, mali dupcijna od stranite na nosot i brcki na celoto i megu vegite.
    Kozava neznam dali e veke mrsna kombinirana ili suva :|
    Mi treba nesto za zacvrsuvajne na kozava,za neznost i cista.
    Ve molam preporacajte nesto od sto ste zadovolni,pisav i kaj kremi za lice se nadevam ke dobiam dobar odgovor i da si kupam neato sto ke pomogne.

19. Heidi

Heidi Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    169
    Лицето комплетно ми се исчисти со ДЕРМОГАЛ лосионот во комбинација со јанг дерм марамчиња за шминка. Од лосионот ставам сабајле и навечер,а разлика приметив уште од првите денови. Лицето ми мазно, немам веќе ни црвенила ни акни.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Женски, а што да правам со неизедначеност во бојата на лицето? Некаде ми е црвено, црни подочнаци, лупење на носот, а преку ден мрсна т-зона.. Не знам што би можело да ми го направи лицето такво, битно не е иста боја насекаде. Некоја крема за изедначување или?