Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Nekoj da mi preporaca nekoe mleko ili losion za cistenje na lice so pristapna cena (200-300den.) posledno go koristev losionot na cliven i ne sum zadovolna od nego inaku imam kombinirana koza.Vi blagodaram od napred.

2. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    ^^
    Dermogal.:)

На Tikvice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Го има некоја користено?
    Задоволни ли сте и има ли некоја разлика, или само џабе фррлени пари.

4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Јас се и сешто имав пробано, сега почнав да го мијам лицето со сапунче Бекутан од камилица, осеќам подобрување , ми исчезнуваат мозолчињата и лицето ми е некако по нежно, пробајте не губите ништо за 30 ден :D

5. iamnotaquitter

iamnotaquitter Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    20
    Маската од куркума мислам дека ми го врати лицето во живот. Би ја препорачала на секој .

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    и мене воопшто не ми одговараше биодермата посебно кремата, навистина ги вади на површина гнојните акни, но мене и како крема лицето воопшто не ми ја поднесуваше. целосно ги отфрлив од употреба, а не се ни до половина потрошени. најверојатно зависи од лице до лице, читав низ форумот има девојки што ги обожаваат, дека им се стварно погодени.

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не ти пожолтува после лицето? Јас еднаш ја пробав и едвај се измив со 3 пати правење пилинг.
    Како го миеш после лицето?

8. iamnotaquitter

iamnotaquitter Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    20
    Јас сосем лесно ја вадам. Да не е од начинот на кој што се спрема?! Јас мaската ја правам заедно со брашно од наут, малку бадемово масло и млеко/јогурт по желба (со млеко има подобра конзистенција). Ја држам 20тина минути дури не се зацврсне на лицето и му доаѓа како пилинг. Прво со топла вода се мијам, па на крај со ладна и се се вади. Ниту жолта дамка ;)

На Giovanna и mims-89 им се допаѓа ова.
  9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас ја правев со маслиново масло и шеќер, значи збориме за различен тип на маска. Баш ќе ја пробам и твојава идеја. :)

На iamnotaquitter му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Го имам користено пред година дена. Мене тогаш многу ми годеше. Ефикасен беше, барем кај мене.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Конечно го исфрлив од употреба сапунот за миење лице благодарение на мимс:)Го земав гелот што го препорача од Балеа и од истата линија зелениот тоник со овошни киселини за комбинирана кожа.Прво се мијам со гелот (маскарата не ја вади ама за тоа употребувам бадемово масло) па после тоникот и крем за лице.Лицево никогаш не ми изгледало подобро и за прв пат не ми излегоа гнојаници во ПМС:DСега сакам да пробам некоја крема од Балеа за комбинирана кожа па чекам препорака:)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Имав пишано претходно, се извинувам ако станувам досадна, али стварно сум презадоволна од кремите.
    @kala21 јас ги користам дневната и ноќната Balea soft & clear, Лицето ми останува мат, а сепак не го суши воопшто и веднаш се впива, па не ја чувствуваш на лице. Секогаш ставам од дневната и пред да нанесам пудра. Еве како изгледаат, инаку се по 160-170 ден.
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/...ZXFS3Tfdu154RAcTLtA1scxEBRRPZcc78u4nd7KE3Aael
    http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2014/02/balnachintensivloe_art.jpg

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Вака: и самата не знам каква ми е кожата на лицево. Челото и носот ми се мрсни, околу носот имам црвенило и ми се лупи кожата, а исто и на челото кога ќе се избањам. Исто така имам многу црнки, на брадата, на носот и околу устата, а исто така имам и бубулици на челото (каде што почнува косата), кај слепоочниците и на образите.
    Препорачајте нешто за миење лице или некоја крема против акни. Ма било што само да е ефикасно.

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    @I.want.to.sleep јас имам иста таква кожа и ми помогнаа тие што ги постирав поназад од Балеа, го мијам со 3 во 1, а потоа нанесувам од кремите.

На I.want.to.sleep му/ѝ се допаѓа ова.
  15. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    А и да напоменам, затоа што не можам да редактирам, имам 16 години.

16. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Девојки, јас имам 16години и немам многу акни али прилично имам. Кога ми е циклусот нормално дека секоја има али и кога ми завршува обично втората недела исфрлам повеќе од тоа што имам онака. Инаку имам сува кожа пример ако не ја хирдрирам и не ставам после крема било Бекутан, Солеа или Нивеа која мие при рака тогаш ми е многу сува и мислам дека имам маска на лицето дури не можам ни да се насмеам не знам некако ми е необична сува. Па дај помогнете нешто.. Пробав со паста за заби ставав на акните не е нешто нај нај, ставав чај од камилица, талог од кафе и ред други работи и не помогна.. Планирам да земам јанг дерм лосион ќе ми помогне ли ве молам кажете ми и препорачајте ми некој совет.. :(гушкииии<3

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јанг Дерм лосионот ти е добра опција, за твоите години е таман. Тој ќе ти ги исуши акните.
    Тоа што правиш погрешно е кремата која ја користиш за лице. Бекутан, Нивеа, Солеа што ги наброја се универзални креми, значи не се наменети стриктно за лице. Повеќе треба да се користат за тело овие креми. На лцието му е потребна хидратација, а овие само површински го мрсат лицето, длабоко неможат да ја хидратираат кожата. Површинската маснотија која ја даваат е таа која ги затвара порите, не му дава на лицето да диши и да се регенерира и затоа ти излегуваат мозолчиња. Обично ваквите креми испраќаат погрешни сигнали во кожата, таа површинска маснотија дава сигнал дека кожата е масна и себумот прекинува да се лачи па затоа после и сува ти е кожата.
    Друга важна работа што мораш да ја направиш е да си го миеш лицето со средство наутро и навечер.
    Ти препорачувам вака:
    За миење лице пробај го овој гел/пилинг на Балеа, користи го наутро и навечер. Убаво чисти, од ситни мозолчки ќе ти ја исчисти кожата, а воедно и не ја суши. Го има во ДМ и чини 175 денари.
    Одкако ќе го измиеш лицето нанеси од лосионот на Јанг Дерм, е сега тој користи го само кога ќе ти излезат мозолчињата и ако можеш нанесувај го само на деловите каде што имаш акни. Избегнувај да го користиш каде што ти е чиста кожата. Нанеси на памукче и помини кај мозолчињата.

Последна и најбитна работа е изборот на крема.
    Од оваа линија на Балеа (како гелот што го поставив погоре) имаш и креми, како што гледам колекцијата е за млада кожа па за комбинирана кожа би требало да ти одговара. Лично ја немам користено таа крема, но имам прочитано рецензии кои ја препорачуваат баш за комбинирана кожа - како твојата. Цената не би требало да и е повеќе од 200 денари.
    Разгледај во ДМ имаат доста креми погодни за млада кожа.

18. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    A gelot/pilingot na Balea go ima li vo apteki?

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Не, само во ДМ го има. ДМ имаш во ГТЦ, Капитол, Сити Мол, Градски ѕид, Тафталиџе, Бит Пазар...
    Сепак прашај и во аптека, мене ова ми падна на памет како предлог од кој сум многу задоволна. Во аптека може ќе ти препорачаат други, прашај си :).

20. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Што е разликата меѓу тоник и лосион? :$