Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    На okcenzi и rainbowec им се допаѓа ова.
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ми се потроши лосионот што го користев за чистење на лице, па реков да прогуглам некој кој ќе можам да си го направам дома.
    Најдов лосион од само млака вода и лимон кој треба да отстои 24 часа пред да може да се употребува. Го направив, па треба вечерва да го пробам.

Пробал некој досега? Мислам, нема којзнае што, природни состојки се, вода и витамин Ц, само ми е страв киселините од лимонот да не ми направат проблем. Лицето ми е нормално/комбинирано.

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Имам една братучетка, за која од кога знам за неа мачи мака со акни. Сега има 26 години и уште ги имаше незнам дали имаше нешто што немаше пробано против акни и митисери, кожата и е премрсна. Денес се сретнав со неа и лицето и беше стакло, не ми се веруваше кога ја видов, ми кажа дека почнала да го користи 3во1 гелот за чистење на лице од Гарниер 2 пати на ден и дека кожата многу и се смирила.
    Еве за овој се работи [​IMG]

Реков да ја споделам информацијава можеби ке ви помогне на некој. :)

На Lovy1, softy1, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Kako go koristite ovoj dermogal dali se mie ili

5. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Го користам пилингов на Нива преку 2-3 дена и не сум нешто посебно воодушевена. Гранулите скоро и ги нема, a и оние што ќе се најдат според мене делуваат пренежно на кожата за да предизвика некој scrub ефект. За секојдневна употреба, кога ме мрзи да се мијам со сапунот на Еуцерин, гел-пилингов е супер замена.

Пилингот на Нивеа ми е при крај, а и онака не сум нешто воодушевена од него и сум во потрага по нов. Проблемот со акни повторно ми се врати, и сакам да прашам дали пилингов и воопшто колекцијава за акни Oil-free acne wash (нe Oil-free daily scrub) на Неутрогена ја има некаде кај нас? Користам продукти на Неутрогена од линијата за црнки и ми се совршени, затоа се одлучив за нив.​
    [​IMG] [​IMG]

Последна измена: 10 февруари 2015
  6. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Колку чини оваа кремава Здраве? Нешто мн се исфрлив овој циклус на брадата, ставам СКинорен ама мене ми е малку јака оваа, па сакам да пробам со Здраве. И каде да ја барам? И дали е воопшто ок крема, некако одсекогаш сум била резервирана за неа.

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.875
    Допаѓања:
    5.210
    @girl1985 ја има во Тинекс и некои аптеки, 50тина денари е. Инаку не би ти препорачала да ја ставаш на цело лице, за излегување, или под пудра, туку по дома на местата кај што се исфрлаш и/или имаш флеки. :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    71
  9. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Како го користите овој дермогал ? :D

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Со памукче нанесуваш на чисто лице, во зоните каде што имаш акни.
    Не го миеш, го оставаш да делува.

На shushu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    јас имам проблем кој на некој начин е сличен...
    пред околу една година почнав поинтензивно да користам шминка, минимално значи бб крема, маскара и лабело/кармин...но по одредено време на устата ми се направи нешто како херпес околу цела уста кое испушташе жолта течност и се задржа повеќе од 2 недели, а исто така добив и инфекција на очи а и како осип на лицето... И одтогаш тоа се повторува секогаш кога користам шминка...во градот каде живеам, дерматологот осипот ми го изедначи со црнки, а осипот на устата го третирав како херпес, што не сум сигурна дали е точно...дали на некоја и се случило вакво нешто, и кој е лекот? сепак не сакам засекогаш да прекинам со користење шминка...

12. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Smetam deka mnogu e vazno da se odrzuva pravilna higiena na liceto! jas koga pocnav da rabotam nemav dovolno vreme za dobra posveta i vednas pocna da mi se isfrla liceto, neznaev sto da pravam i od strucno lice go dobiv sledniov sovet: znaci liceto prvo cistete go so mleko za cistenje, potoa izmijte go so voda i tecen sapun dokolku mislite deka ima potreba ili ako vi e mrsna kozata, i posle toa obavezno tonik nanesete i potoa krema za lice! Znaci tonikot pred kremata ne go propustajte, veruvajte deka mn znaci. Rezultatot mi bese vednas vidliv, ne deka imam problematicna koza, ubava mi e kozata na liceto, ama ednostavno imav izgubeno orientacija kako da go neguvam! Probajte go ovoj redosled, se nadevam deka i na vas ke vi pomogne mnogu:)

13. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, најголем проблем кај повекето марки на лабело е парафинското масло, Верувај ми има такво лошо влијание што ја запушува пората, таа не дише и се создаваат секакви работи на кожата. Устата е една од најосетливите делови и нанесувањето на нафтен дериват како парафинот не е максимум. Јас незнам која марка користиш меѓутоа провери ако во состојките пишува paraffinum liquidum бегај подалеку. Е сега јас незнам каква дијагноза ти дал специјалистот кој сигурно е постручен од мене тоа без сомнение, меѓутоа лекот е да се престане со употребата на препарати кои содржат парафин и силикони и веќе по месец дена ќе ја забележиш разликата. Доколку лекарот ти дал некоја маст или антибиотик користи го се додека не до излечиш проблемот, но потоа внимавај што нанесуваш. Почни со чисто кокосово масло (нерафинирано, чисто 100 посто) како балзам за усни (кокосовото масло има и антибактериско влијание кое секако може многу да помогне, јас замисли читав искуство на една жена која успеала да излечи кандида со кокосовото масло...не е за потценување) или пак купи некој на природна база како на пример балзамот на ла сој. Јас најискрено зама си го правам со пчелин восок и мед. Лесен е за правење верувај ми, природен и многу ефикасен. Што се однесува до шминката верувај ми дека и таа е полна со силикони и штетно влијае врз кожата. Одбери природна шминка, пробај да ја нанесеш и кажи ми дали има разлика. Нема потреба да престанеш да се шминкаш. Мене ми е жал што во Мк не се наоѓаат голем број на органски колекции за декоративна шминка и можеби тој недостаток ги тера луѓето да купуваат се и сешто. Меѓутоа пробај ги производите на алверде или пак ако сакаш можам да ти напишам листа на некои производи од есенс (не сите само одредени производи се ок) кои нормално не се ни органски ни конмлетно природни ама немаат штетни состојки. Доколку не сакаш веднаш да направиш премин кон органското најди златна средина, па после премини на алверде. Јас знам дека органската козметика не свети и нема диско бои како обичната ама верувајте ми тие прекрасни светкави бои скапо ги плаќа вашата кожа. Поздрав

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Специјалистот не ми даде ништо, освен бела пудра( таа што е за сипаници) а потоа и една црвена течност која само ми го исуши „херпесот“ додека отпадна...инаку користев лабело од росал...многу ти благодарам за одговорот и ќе ги пробам советите

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Kolku pari cini

16. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    300 денари е од Апетка го земав јас.
    Вчера почнав да го користам па ќе видам дали кај мене ќе има резултат :)

17. tinejdzer15

tinejdzer15 Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здрaвo имaм еден прoблем веќе гoдинa денa. Кoжaтa нa лицетo ми е премрснa. Кoристев рaзни лoсиoни и други рaбoти, нo ништo не ми пoмoгнa a и ми се пoјaвијa дупчињa oд мoзoлцињaтa. Акo сaкaте дa ми предложите нештo прoтив мрснoтијaтa, мoзoлчињaтa и дупчињaтa. Блaгoдaрaм oднaпред ☺

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.875
    Допаѓања:
    5.210
    @tinejdzer15 мене лично ми помагаат Balea soft & clear кремите кои ги ставам после миење на лицето со Balea 3 in 1. Дури и да не се одлучиш за овие избегнувај лосиони кои содржат алкохол бидејќи баш напротив кожата уште повеќе ќе се мрси. Јас кога ги користев Клиндацин, Клиндамицин и Дермогал лицето уште полошо ми стануваше.
    https://lh4.googleusercontent.com/-.../etnExd6h4QU/s640/blogger-image-513424706.jpg
    http://kremmania.hu/uploadedimages/139/balea-young-soft-care-3in1.jpg

19. tinejdzer15

tinejdzer15 Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Блaгoдaрaм a oд кaде дa ги купaм

20. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    @tinejdzer15 Производите на Балеа можеш да ги најдеш во Дм маркетите. :)