Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. eli.vaga89

eli.vaga89 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    ахахахаха епа така нормално дека горчи,тој не е за орална употреба, само за надворешна :)

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    8.763
    Јас користам хлорамфеникол на фитофарм и во упатството пишува дека треба да се користи неколку пати на ден,значи јас го следев упатството...Од сега натаму ќе ставам само еднаш пред спиење.И здраве си земав :party:

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Баге клиндамицинот е многу поефикасен.

4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    8.763
    ^^
    За 10 денари немав доволно кај мене да го купам,а по него бев тргната,затоа и зедов хлорамфеникол,затоа што ме мрзеше да се враќам до дома...Ќе земам и клиндамицин во скоро време :)

5. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    295
    Багуфче јас го користам клиндамицинот уште од летото и стварно можам да ти кажам дека има резултати, и една хидратантна крема, бидејки многу ми се суши лицето од него.. :)

6. bjub

bjub Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Девојки, постојано го благословувам Др. Дохчев. Пред една година серизони проблеми со кожата на лицето и на стопалото ми ги реши со 7минутен преглед. Кога требаше да ја направам 3тата контрола ординацијата му беше затворена поради негови здравствени проблеми. Очајнички ве замолувам доколку имате некаква понова информација околу неговото работење, да ми одговорите :(
    Доколку работи посетете го, ќе ви ги реши кожните проблеми.

7. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881

А што е он? дерматолог или?

клиндамицинот тој од тинекс/веро што се купува,што пишува со големи букви клиндамицин или тој леа,од аптека?

8. bjub

bjub Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Да, Др. Дохчев е дерматолог. Веќе добив повратна информација дека човекот е пензиониран и станот каде што му беше ординацијата го продал! :(
    За среќа, мислам дека има наследници (негов внук или син исто така ќе биде врвен дерматолог) :)
    Моментално одам на лекар, имам акутна инфекција на лицето (околу брадата и носот имам ситни брунчиња) па ќе ви ги кажам резултатите од работата на мојот нов дерматолог. ;)

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    8.763
    Овој здраве кремот,го купив,60 денари...Се нанесува на целото лице или само на мозолчињата?

10. Dichi

Dichi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdrave kremot e mnogu los ja susi kozata i ne pravi da pominat aknite.. kaj sekogo razlicno ali jas koga go koristev liceto pocna da mi se lupi i uste tolku mi se nafrli a kozata me stegase

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мене Здраве многу ми помогна.Нанесував тенок слој на целото лице, пред спиење :)

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Зависи колку мозолчиња имаш.. јас вака правам
    ставам само на најцрвените/големи акни а остатокот од лицето го мачкам со хидратантна крема
    не сум за ставање на цело лице бидејки ке го суши многу лицето, а мене нешто посебно и не ми годи таа здраве..али пробај како сакаш,зависи колку/какви акни имаш,јас сепак советувам не на цело лице..
    позз

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    здраве воопшто не ми помогна можам да речам и дека ми ја влоши состојбата сега продолжив лицето да го негувам со клиндамицин и сапун за ални од докторс и мој совет е да не се става здраве кремата на цело лице само на акните ако иам резултат ке ви покаже кај мене испадна сосема спротивно ...

14. bile991

bile991 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    10
    До пред некои 2 недели лицето ми беше многу чисто,немав ни една бубуличка. Си користев од авон еден лосион со гранули од колекцијата за сува кожа, редовно си ставав маски,спрејови за лице итн. Откако ми се потроси тој лосион видов дека во авон го нема истиот па земав обичен од истата колекција.Ама бидејќи е со некоја подобрена формула, го хидратира лицето ненормално многу и мене почнаа да ми се прават бубулици. Затоа земав и го парев лицето со камилица па после ги стискав сите и гледам ми се подобрило лицето за 4 дена. Сега си купив и Еуцерин сапун од аптека и се надевам за брзо време ке си го вратам чистото лице.
    (се извинувам однапред за долгиот пост ама морав да се искажам)

15. blagica87

blagica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    сакам да споделам едно мисленје со вас знаци јас имав многу проблеми со лицето лицето ми беше нон стоп катастрофа користев секакви креми но од ништо ефект и тоа креми од кожен специалист и на крај поцнав да користам ова мелко од лореал за чистенје шминка како крем наутро си го ставав и ми показа добар ефект никогаш до сега не сум имала такво чисто лице и ете до ден денес го користам не за чистенје шминка туку како обичен крем за лице еве ви слика од тоа:
    http://www.beaute-test.com/prod/img45560.jpg
    значи моеже да ви е чудно али мене тоа ми најмногу помогна позз

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Прашање до сите девојки на форумов кои или посетиле(и биле задоволни нормално), или слушнале добри критики за некој дерматолог.
    со други зборови, препорачајте ми дерматолог, сакам да ми ја прегледа кожава, и да ми даде некој совет за понатака.. по можност да не се плака на првиот преглед..
    благодарам

17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    мијте го лицето со камилица
    мене само тоа ми помогна а се оддадов од пари за скапи препарати
    и сега само си го мијам лицето со бебешко сапунче и камилица ;)

На feminna09 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    јас користам кремче бекутан и не ми создаваше никакви проблеми, ама сега на челото ми се појавија ситни брунчиња и ако ставам од кремот бекутан ми станува мрсно лицето .. а страв ми е да си ставам крем за брунките да не почнат да се шират и размножуват ... :?: :?:

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Jaс одвреме навреме си го мијам лицето со камилица или си го парам над чај од камилица. Користам колекција од Green Line, секое утро и секоја вечер го мијам лицето прво со антибактериски гел, а потоа антибактериски гел за мозолчиња. И еднаш неделно знам да си ја направам маската со талог од кафе и после лицето ми е значително помазно. :) Порано го користев клиндамицинот ама почна да ми се суши лицето и престанав, иако ми помагаше помалку. Сега ми се подобрува ситуацијата, ама доколку еден-два дена не се намачкам со геловите, ми се појавуваат бубулици. :doh:

20. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Тенкаи, како ја правиш маската со талог од кафе, ај те молам објасни ми сакам да пробам и јас :?: