Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Како го употребуваше,мене мн ме пече кога ќе ставам на цело лице.

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас колку што знам, производиве од чајно дрво се нанесуваат само на акната, не на целото лице. Имаше порано една колекција од Орифлејм (не знам дали ја имаат уште), во пубертет користев едно како рол-онче, само на акните го нанесував, ми ги смируваше.

На Love86, Papillon.Papi и kala21 им се допаѓа ова.
  3. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Само на акните се става.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Незнам сега дали се работи за исто, јас имам германско како маст-гел е,незнам како да ви го опишам, има многу јак мирис. Не сум го употребувала никогаш.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Кога спомнавте за маслото од чајно дрво побарав производи што го содржат и го најдов ова, го имало во Виола. Знае некој колку пари е и колку е ефикасно?

Со етерично масло од чајно дрво, лаванда, маслинка, тимјан, масло од сладок бадем.
    Се користи кај: разни кожни инфекции (акни, габични инфекции), рани, нечиста кожа, убоди од инсекти, заштита на кожа која е често изложена на нехигиенски средини како базени, фитнес центри и сл.

6. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Моето е чисто масло, во шишенце е, се капнува на прст или памук и се нанесува. Мирисот многу ме потсеќа на ориганово масло.

7. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
    Девојки, некој предлог крема за лице против мозолчиња + да биде хидратантна зошто до сега 3 пробав (Cera Di Cupra, Lorearl (Triple Active Day), Rosal (со бадемово масло)) но нема никаков ефект, дури мислам кожата ми се исуши од нив :(

Поздрав

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
  9. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Јас знам за чист алое вера гел од фирмата aloe vera Forever Living Products, знам дека отприлика е околу 1000.јас имам крема со прополис од оваа фирма
    Еве ти линк https://www.foreverliving.com/retail/entry/Product.do?code=061

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Му се случило ли на некој откако ќе испадне од пубертет да му се исчисти лицето, да не му се вцрвенува и воспалува пред менструација и да нема постојани ситни брунчиња?

11. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас редовно одам на козметичар и добро ми го чистат лицето. Но, имам одредено црвенило на образите, многу работи (креми, лосиони, серуми, различни козметички третмани) сум пробала, црвенилото останува.

Сега ќе пробам со црвениов кантарион (го имаме дома, сами си го правиме).
    Како се става-со памукче на целото лице или само на проблематичните делови (на црвенилото)?

12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Од пред еден месец почнав да ставам лимон на лицето и стварно делува,само што црвенилото никако не се трга...:/

13. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Јас го нанесувам дирекно од раце на лице... Секако предходно измиени. Памукот ми го упива кантарионот. Обично ставам на лицето и го масирам. Оставам да си упие колку му треба. Најчесто пред спиење го користам. Кај моите црвенила (а беа многу поради алергија) беа потребни само 4 дена за да се видат ОГРОМНИ РЕЗУЛТАТИ.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. geni

geni Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    за црвенило на лице мене ми помогна еуцерин anti rotungen,тоа е дневен крем со заштитен фактор,и го изедначува тенот а го смирува и лечи црвенилото

15. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Девојки си направив смеса од мед, цимет и прополис и ја ставив во шишенце од капки. Си ставам само на акните, навечер пред легнување.Незнам колку време може да го користам. Бавно се троши, да не правам секој ден ново:?:

16. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Да не знае некој каде може да најдам чисто масло од јојоба? :)

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    mene ....vo pubertet imav mnogu akni mi beshe sram da izleguvam no potoa mi se povlekoa i nikogash poveke ne mi izlegoa ni pred menstruacija

18. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Во продавниците на биокулт (гтц 2 спрат или т.ц. капитол), таму имам видено. Поздрав

доколку убаво си го исчистила и стерилизирала шишенцето со врела вода или алкохол во тој случај според мене смесата би требало доста да трае, затоа што медот е многу издржлив како производ и претставува природен конзерванс. Поздрав
    п.с. кажи ми каков ефект има оваа смеса кај тебе? Забележуваш разлика или подобрување?

Здраво драга, кантарионот дефинитивно ќе смири, ама исто така за црвенило спас е и невенот, односно масло од невен. Дали тоа црвенило се појавило како резултат на третманите, односно претставува пост акни? Те прашувам затоа што мој совет би ти бил да не одиш на стискање. И јас порано одев на козметичари и го чистев лицето, се додека не дознав дека во Италија воопшто не прават вакво нешто со оглед на тоа што со стискањето се иритира кожата на лицето и се појавуваат лузнички кои пак после ќе мора да ги лечип, или пак црвенило како во твојот случај. Во Рим третманите им зависат првенствено од маската која за цел има да ги извлече мастите и црнките на некој начин и верувеј ми делува ама треба многу време (резултатите не се видливи одеднаш како со третманите на козметичар). Замисли си, јас кога им побарав во Рим да ме стискаат ме гледаа како да сум паднала од Марс и ми рекоа дека такво нешто во ретки слушаи го прави само доктор и тоа треба да потпишам документ дека сама свесво и на свој ризик го правам.Ова истово ми го кажаа во 5 различни салони. Ова ти е само мој совет па ти како сакаш. Инаку може да ти препорачам една прекрасна крема која веднаш смирува секаков вид на црвенило, иритации, па дури и алергиски реакции, на Гамард кремата за пеленсла реакција кај бебињата. Испробана со сигурност. Поздрав

Последна измена: 26 јуни 2015
    На mims-89 и Love86 им се допаѓа ова.
  19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    @Biodevojka каде можам да ја купам таа крема од Гамард и колку пари е?

20. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @Biodevojka уште е рано за ефектите, но како да ја поднамалува акната. Јас ставам и на црвенилото што останува,а никогаш не ги стискам. Се надевам ќе има ефект. Поздрав