Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до чисто лице?

Дискусија во 'Лице' започната од LovelyGirl, 21 февруари 2010.

1. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Хаха и имаше потреба да пишуваш реферат и да ме прашуваш колку години имам за да го користам?. Океј е те сфатив мислам. Немаш потреба да напаѓаш секој има право да искаже свое мислење.

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ова реферат? Ха, па уште не сум почнала да пишувам како треба да се грижиш за своето лице и каква козметика треба да користиш соодветна за типот на кожа и возраста.
    Незнам зашто секогаш кога некој ќе ви напише најдобронамерно мислење го сфаќате како напад, па фала му на Бога не сум неизживеана и ископлексирана па да напаѓам некого виртуелно на форум, ако незнаеш или несакаш да прифатиш совет тоа е твој проблем.
    Ова твоето мислење не е точно, правиш нешто погрешно, тоа може негативно да се одрази врз твојата кожа. Да ти кажам што може да ти се случи или и тоа ќе го сфатиш како напад?
    Епа ајде ќе бидам добра и ќе ти кажам, кожата ќе ти стане мрзлива, ќе научи дека со Q10 ја снабдуваш надворешно преку аплицирање на крем со таа содржина и уште сега ќе престане да го произведува и ќе добиеш контра ефекет, односно рана појава на брчки, затоа што надворешно неможеш да и го надокнадиш тоа што она го лачи. Кожата ќе ти се исуши и наместо на 35 да ти се појават брчки ќе ти се појават на 25.
    Друга работа е што коензимот нема никакво влијание врз мозолчињата и нечистата и рпоблематична кожа, тој само подобрува еластичност и помага кожата да остане млада подолго време, ништо друго.

Ова ти е најдобронамерен совет, а ти сфати го како сакаш. Наместо да кажеш фала на информацијата и да се поправиш каде грешиш да си купиш соодветна козметика ти се истрча да ме потепаш што сум ти кажала нешто корисно. Па мене многу ми е гајле ти со што се мачкаш, на крајот од денот ти си таа што и пружа несоодветна нега на кожата. :hai:

На Jordanovska-K, senza.parole, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Океј е јас не сум дојдена на форумов да се карам или како што викаш дека сум се истрчала да те потепам за да ти кажам дека си ме нападнала, видов дека сум згрешила и многу ти благодарам на твоите добронамерни совети, имај убав ден :hai:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Јас го имам користено последниот од сликите со четкика што оди и не е ништо посебно.. ти го чисти лицетои го матира малку ама не спречува акни

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    77.104
    Јас земав на Балеа гел за миење 3 во 1.Прво користев а мрсна кожа па после тоа го земав гелот за комбинирана кожа.Ама работата е во тоа што доколку имаш акни треба прво нив да ги смириш па после тоа да земеш козметика за да ја негуваш кожата.Јас зимав многу работи и ништо не ми ппомогна зашто ми искачаа акни на место каде што не искачаат на комбинирана кожа па земав Хлоракол и ставам два пати дневно само на заболените места.Веќе не ме чеша,не ме боли и не искачаат нови а вее постоечките се сушат и се губат без да останат флеки.
    Се надевам дека ти помогнав малку :)

6. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Девојки препорачајте ми некој лосион за сува кожа што е ефикасен.Имам многу акни,особено на образите. :(

7. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    19.683
    Крем за лице-Love nature од Орифлејм, со екстракт од чајно дрво.Мене искрено ми помага и јас имав доста црнки и пори од нив , па сега сум задоволна немам премногу акни и брунчиња.Со редовна употреба се надевам ќе има позитивни ефекти и кај тебе :)

На Tedyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Yound Derm proizvodite od Alkaloid - toplo vi gi preporachuvam!!:) osobeno losionot za cistenje na lice. :) jas kako i da e nemam seriozni problemi so liceto, kako akni ili crnki na primer, samo od vreme na vreme po nekoe mozolce, no nivnite proizvodi mi ja pravat ushte poubava i meka kozhata. Plus dosta evtini se :)

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.415
    Еве да го споделам и јас моето искуство во борбата против акните:devil: ,по совет на дерматолог,колку повеќе вода пиење толку подобро и посвежо кожата ќе изгледа,исто така и чај од жалфија,го користам и како тоник за чистење а и го пијам барем еднаш дневно,влажни марамчиња се строго забранети ама морав да се одвикнам и купив магична ракавица од Божен и да ви кажам ова чудо си ја работи работата,не ми се веруваше што се извади од моето лице после миење со пилинг:o:rofl: а од креми не ставам ништо посебно бидејќи кожата ми е екстремно мрсна,и сега фала и на докторката по некое мозолче после циклусот инаку друго ништо.

На Ekstaza му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Една другарка ми вика вчера лабело ставала на лице и и помогнало... :^)

11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    како лабело....не ставајте се шо ке ви дојде при рака...

12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас не ставам... она... Јас само чист алкохол и лимон ставам.

13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    уште полошо

14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Зошто лошо?

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Алкохолот го пресушува , а лимонот е агресивен кон лицето

На Waka-waka, Jordanovska-K и kala21 им се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Не ми е сува кожата на лицето, така да не верувам дека би имало некаков проблем.

На marijaaxl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    лимонот е добар за лицето исто и алкохолот, во аптека кога бараш чист тоник ти даваат алкохол :!:

18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Која е таа аптека каде што ти даваат алкохол наместо тоник?? Па јас би ги тужела да ми предложат нешто такво.
    Лицето се чисти со нежни препарати БЕЗ АЛКОХОЛ.. вие си знаете

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    уживај си од кожен лекар ми е препишано, и зависи до степенот на акните и се, и не секое лице поднесува НеЖНИ препарати така да чил аут

20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Прво аптека, па кожен, па следно којзнае кој ќе биде некој самоук доктор може. Ти кажувам за твое добро. Ефекти од користење алкохол ќе осетиш за некоја година ;)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.